O profesoară cu pneumonie Covid-19 s-a stins în fața elevilor săi în timp ce le preda online

O profesoară suspectă de Covid-19 a murit în fața elevilor săi în timp ce le preda online. Aceștia s-au oferit să apeleze numărul de urgență însă Paola De Simone a apucat să spună doar „nu pot” și s-a prăbușit. Femeia și-a neglijat simptomele și starea de sănătate și nu a apelat la medici în timp util.

separator

Paola De Simone, în vârstă de 46 de ani, era profesoară la Universidad Argentina de la Empresa (UADE) din Buenos Aires, scrie gândul.ro.

În timpul unei lecții pe care a ținut-o miercuri pe Zoom, le-a spus studenților că nu se simte prea bine și că nu poate respira, potrivit Diari Mes. Unii dintre studenți au întrebat-o unde locuiește ca să poată suna la numărul de urgență pentru a solicita o ambulanță, însă profesoara a apucat să spună doar „nu pot” și apoi s-a prăbușit, relatează presa locală.

Cu câteva zile înainte de a muri, Paola De simone era îngrijorată de sănătate ei întrucât avea simptome specifice infectării cu SARS-CoV-2 de mai bine de o lună.

„Eu și colegii mei au fost ultimele persoane cu care a vorbit. Ne-a mărturisit că are pneumonie și am văzut că se simțea mai rău decât la cursurile precedente. La un moment dat, nu mai schimba slide-urile din prezentare, nu mai vorbea și nu se mai putea ține pe picioare”, a povestit una dintre studentele profesoarei, Ana Breccia.

Un videoclip în care profesoara părea că nu se mai poate ține pe picioare a fost distribuit pe social media. Dedicată meseriei, aceasta a continuat să predea, deși tușea foarte tare, a anunțat un coordonator academic.

Profesoara era căsătorită cu un medic și avea o fiica. Soțul, care a fost foarte ocupat în timpul pandemiei, a fost cel care a găsit-o decedată în casă.

Femeia era foarte apreciată de studenții ei – „o profesoară excelentă, dar mai presus de toate, un om excelent, iubit și admirat de toți studenții ei. O profesoară de neuitat, una care te ajută la orice, care te face să iubești învățătura, care ar fi făcut orice pentru studenții ei. Îți vom duce dorul”, a scris unul dintre studenți pe Twitter.

China caută țări dispuse să testeze variantele de vaccin dezvoltate în laboratoarele sale
Articolul anterior
Fiul lui Lili lozan a împlinit trei luni. Ce mesaj emoționant a scris prezentatoarea TV
Articolul următor
Alte articole interesante