O rusoaică, trimisă în judecată după un mesaj video adresat lui Vladimir Putin, în care cere repararea străzii: „Stăm în noroiul ăsta de 35 de ani!”

Nina Krivoșcekova, din Votkinsk, republica Udmurtia, estul Rusiei, a fost acuzată de încălcarea regulilor de desfășurare a evenimentelor publice și riscă 10 zile de închisoare administrativă sau o amendă de până la 30.000 de ruble, circa 350 de euro, relatează portalul Vot Tak, conform Libertatea.

O rusoaică, trimisă în judecată după un mesaj video adresat lui Vladimir Putin, în care cere repararea străzii: „Stăm în noroiul ăsta de 35 de ani!”

Disperați că autoritățile regionale nu-i bagă în seamă, pe 28 martie, femeia și mai mulți vecini au întregistrat un mesaj video adresat direct președintelui rus Vladimir Putin.

Locuitorii din Votkinsk, un oraș cu 100.000 de locuitori, s-au plâns liderului de la Kremlin că „strada Sovkooznaia nu a mai fost reparată de mai mult de 35 de ani” și „trăim, pur și pimplu, într-o groapă de noroi”.

„Fiecare nou primar a amânat rezolvarea acestei probleme. 5 ani, alți cinci ani, doar amânări… Ultima dată când s-a pus asfalt pe această stradă a fost pe vremea URSS. Acum drumul este rupt: gropi uriașe, bălți, taxiuri care refuză să circule aici, copii care vin de la școală murdari și uzi”, transmit oamenii în apelul lor disperat.

Ulterior, după publicarea apelului, angajații Centrului pentru Combaterea Extremismului din Ministerul regional de Interne au venit la domiciliul femeii, organizatoarea protestului și cea care a difuzat mesajul video. au luat-o poliție, la interogatoriu, apoi i s-a emis un aviz de deschidere a unui dosar administrativ.

Ministerul regional de Interne a transmis că femeie este acuzată de încălcarea legii federale a organizării mitingurilor, deoarece drumul pe care a fost înregistrat mesajul video către președintele Rusiei „este un loc public” și nu a depus o cerere pentru desfășurarea „protestului”.

Activista a spus că nu a semnat niciun document și a refuzat să depună mărturie, referindu-se la art. 51 din Constituția Federației Ruse, potrivit căruia nimeni nu este obligat să depună mărturie împotriva sa.

Krivoșcekova se confruntă cu o amendă de până la 30.000 de ruble, circa 350 de euro, sau închisoare administrativă pentru 10 zile.

Un nou incident șocant într-un troleibuz din Capitală. Căruciorul unei femei, în care se afla un copil, prins între uși

La mai mult de o lună de la teribilul accident cu implicarea transportului public în Capitală, în urma căruia a murit o fetiță de 12 ani, în spațiul public a fost denunțat un alt caz în care o persoană a avut de suferit. 

Ar putea fi o imagine cu 3 persoane

E vorba despre o femeie care încerca să iasă din troleibuzul 21, împreună cu copilul său de 7 luni. Aceasta susține că șoferul nu s-ar fi asigurat și căruciorul ar fi fost prins între uși. Ulterior, conducătorul troleibuzului ar fi deschis ușile.

Potrivit mamei, totul s-a întâmplat pe 25 aprilie, în jurul orei 12:45, pe str. Alba-Iulia din Capitală.

Contactată de TV8, purtătoarea de cuvânt a Regiei Transport Electric Chișinău, Felicia Rusu, a precizat că RTEC s-a autosesizat pe acest caz.

„A fost luată legătura și direct cu doamna. Urmează să se întreprindă toate măsurile necesare”, a declarat aceasta.

O minoră a alertat poliția și declară că a fost violată, la Dondușeni

O copilă ar fi fost violată într-o localitate din raionul Dondușeni. Oamenii legii au declarat că cazul a fost înregistrat pentru stabilirea tuturor circumstanțelor, fiind inițiat un proces penal.

O minoră de 13 ani, salvată de la viol de către un polițist de frontieră |  Mamaplus

„În cazurile în care sunt implicați minori, Poliția are responsabilitatea de a proteja drepturile recunoscute prin lege ale minorilor”, au menționat oamenii legii, conform Unimedia.

Președinta Maia Sandu a discutat cu mai mulți reprezentanți ai societății civile despre Adunarea „Moldova Europeană”, din 21 mai

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a început discuțiile cu societatea civilă despre Adunarea „Moldova Europeană”, care va avea loc la 21 mai.

Șefa statului a vorbit cu experți și formatori de opinie, care au dat curs invitației, că este nevoie să transmitem comunității europene un mesaj puternic de unitate din partea cetățenilor noștri, care își doresc să fie parte a familiei europene.

,,Unindu-ne forțele vom reuși să ducem Moldova în Uniunea Europeană”.

Proiect de lege care va reduce costurile pentru mediul de afaceri, votat de Parlament. Ce modificări prevede
Articolul anterior
Moment inedit al vizitei regelui Charles al III-lea în Germania. Monarhul britanic a văzut cum se face brânza într-o fermă ecologică
Articolul următor