O rută de microbuze din capitală și-a sistat activitatea, după decizia CNESP

O rută de microbuz își suspendă temporar activitatea, după ce CNESP a impus o limită privind numărul de călători ce poate fi admis în mijloacele de transport. Este vorba despre ruta numărul 140, care cirulă din Stăuceni.

„Stimați locuitori ai comunei Stăuceni, Administrația publică locală vă informează despre suspendarea activității rutei de microbuz nr. 140 pentru o perioadă nedeterminată. 

Conducerea Primăriei a fost înștiințată în această dimineață despre decizia administratorului de rută, care a fost luată în legătură cu Hotărârea nr. 45 din 15 februarie 2021 a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, în special punctul 7 care prevede: „limitarea numărului de persoane … în transportul rutier în trafic local și municipal – în limita a 50% din capacitatea de îmbarcare.”

Trebuie să menționăm că, rutele de maxi-taxiuri sunt gestionate de către Direcția municipală Transport Public și Căi de Comunicație (DGTP și CC), și nu de către Primăria comunei Stăuceni!

Problema privind activitatea problematică a microbuzelor de rută este des întâlnită în petițiile parvenite în adresa Primăriei. În acest sens APL a întreprins mai multe acțiuni. Au avut loc ședințe cu participarea reprezentantului DGTP și CC şi a administratorilor rutelor de microbuz. Totodată au fost înaintate demersuri către Direcţie prin care s-a solicitat să se intervină în calitate de instituţie responsabilă de gestionarea domeniului transportului public în municipiul Chişinău şi să întreprindă acţiunile ce se impun”, se arată într-un mesaj al Primăriei din Stăuceni. 

IGP anunță licitație ,,cu strigare” de vânzare a 33 de unități de transport. Sunt și BMW-uri
Articolul anterior
Poliția anunță că va intensifica controalele privind respectarea restricțiilor de prevenire a virusului Covid-19
Articolul următor
Alte articole interesante