O scrisoarea secretă a Reginei Elisabeta a II-a nu va putea fi deschisă timp de 63 de ani. Cui îi este adresat mesajul

O scrisoare secretă scrisă de regină a fost găsită într-un seif și nu poate fi deschisă pentru încă 63 de ani. Regina Elisabeta a II-a a decedat joi în castelul său scoţian de la Balmoral, după ce în cursul zilei de miercuri starea ei de sănătate s-a deteriorat.

Nici măcar personalul reginei nu știe ce conține biletul și tot ce se poate afla, în afară de instrucțiunile Reginei despre când ar trebui deschis. După moartea Reginei, națiunea a intrat acum într-o perioadă de doliu care va fi respectată de vineri până la șapte zile după înmormântarea ei. Biletul se adresează locuitorilor din Sydey și, potrivit indicațiilor clare ale reginei, ar urma să fie deschis în 2085, potrivit The Sun citat de observatornews.ro.

Scrisoarea, care este semnată de Regina, este adresată „Dreptului și Onorabilului Primar al Sydney-ului, Australia”.

„Salutari. Într-o zi potrivită aleasă de dumneazvastră, în anul 2085 vă rog să deschideți acest plic și să transmiteți cetățenilor din Sydney mesajul meu către ei”, se arată în scrisoare.

În 2009, s-a constatat că în timpul vizitei din 1970 cuplul regal a fost ținta unui complot de asasinat

Clădirea QVB a fost deschisă în 1898 și a fost numită în onoarea Jubileului de diamant al Reginei Victoria de atunci. Clădirea a fost aproape demolată pentru spațiu civic și parcare auto în 1959. Monarhul britanic rămâne șeful statului Australiei, iar regele Carol este reprezentat acolo de guvernatorul general. La un referendum din 1999, australienii au votat pentru menținerea reginei ca șef de stat.

Majestatea Sa a vizitat țara de 16 ori, prima ei vizită fiind în 1954, la doar doi ani după ce a urcat pe tron. Alți membri ai familiei regale au făcut, de asemenea, vizite în Down Under, cea mai recentă fiind a Prințul William și Kate Middleton, în 2020. Când regina Elisabeta, în vârstă de 27 de ani, a aterizat pe aeroportul din Sydney, a devenit primul monarh care a pus piciorul pe pământul australian. Potrivit rapoartelor din acea vreme, Regina și Ducele de Edinburgh au primit „cel mai tumultuos salut pe care Sydney l-a oferit vreodată unui vizitator”.

Cuplul regal s-a întors în Australia în 1963 pentru sărbătorile jubileului din Canberra, la 50 de ani de la denumirea capitalei. Regina s-a întors în Australia în 1970 pentru a sărbători bicentenarul căpitanului James Cook, navigând pe coasta de est a Australiei.

În 2009, s-a constatat că în timpul vizitei din 1970 cuplul regal a fost ținta unui complot de asasinat.

Fostul detectiv Cliff McHardy a spus că „planul nesofisticat” consta în plasarea unui buștean mare de lemn peste șinele de cale ferată, în încercarea de a deraia trenul regal. Trenul a lovit buștenii, dar din fericire a rămas pe șine. Au urmat mai multe vizite în Australia în 1973, 1974 și 1977, când Majestatea Sa a ajutat Australia să sărbătorească etapele importante. Ultima vizită a Reginei a fost numită „turul ei de adio”.

200 de apeluri pe zi. Tot mai mulți soldați ruși sună la Forțele Armate ale Ucrainei pentru a afla cum să se predea

După anunțul mobilizării în Federația Rusă, numărul apelurilor la Forțele Armate ale Ucrainei este în continuă creștere, transmite presa ucraineană. Soldații ruși care se predau vor primi trei mese pe zi, îngrijiri medicale și contact cu familiile lor.

Russian troops in Belarus 'direct threat' to Lithuania – minister - LRT

Vitaly Matviyenko, coordonatorul proiectului ,,Vreau să trăiesc”, a declarat într-un briefing că din 18 septembrie au primit peste 2.000 de apeluri de la ruși pe tema predării.

,,Din 18 septembrie, proiectul „Vreau să trăiesc” a procesat peste 2.000 de apeluri din partea membrilor armatei ruse, care nu vor să urmeze ordinele criminale ale lui Putin și să lupte împotriva Ucrainei. Au învățat cum să se predea. Desigur, odată cu mobilizarea din Federația Rusă, numărul de apeluri este doar în creștere”, a spus Matvienko.

După cum spune funcționarul, algoritmul de predare a fost deja elaborat în detaliu – există un canal de telegramă și numere de linie fierbinte ce pot fi contactate.

În timpul dialogului, partea ucraineană explică cum și în ce circumstanțe este posibil să se predea.

Se subliniază că Ucraina garantează tuturor prizonierilor de război respectarea Convențiilor de la Geneva: trei mese pe zi, îngrijiri medicale și posibilitatea de a contacta rudele.

„Putin va părăsi puterea peste câteva luni”. Declarațiile fostului premier al Rusiei, Mihail Casianov

Mihail Casianov, fost prim-ministru al Rusiei, consideră că Vladimir Putin ar putea renunța la funcția sa și va „evada” în câteva luni, informează Sky News.

„În trei sau patru luni cred că va avea loc o schimbare crucială”, a declarat Casianov pentru Sky News.

„Nu cred că există cineva în cercul lui Putin care să îl poată face să plece”, a adăugat fostul premier rus.

„Domnul Putin însuși ar trebui să ajungă la această înțelegere. Cred că trei factori care cresc simultan l-ar putea conduce pe domnul Putin la o astfel de decizie de a evada cumva”, a precizat Casianov.

Factorii anunțați de Casianov sunt:

1. Armata ucraineană este în creștere și are sprijinul SUA și al Marii Britanii

2.  Ordinul de mobilizare al domnului Putin determina creșterea tulburărilor sociale în interiorul Rusiei, astfel că președintele pierde sprijinul în rândul rușilor obișnuiți

3. Efectul sancțiunilor occidentale este în creștere.

Mihail Kasianov, destituit de către Putin în 2004, a trecut în opoziţie şi a devenit unui dintre cei mai feroci critici ai Kremlinului.

Mihail Kasianov spune că a plecat din Rusia din cauza opoziţiei sale faţă de invazia rusă a Ucrainei, dar a refuzat să spună AFP în ce ţară se află, invocând motive de securitate.

Boris Nemţov, un critic al lui Vladimir Putin şi căruia Mihai Kasianov îi era apropiat, a fost asasinat prin împuşcare în apropiere de Kremlin în 2015.

Partizanii au aruncat în aer mașina unei trădătoare din Melitopol. Aceasta „răspândește propaganda rusă printre copiii ucraineni”

În Melitopol, oraș din Ucraina ocupat de Rusia, o mașină aparțînând „șefei” departamentului de educație din cadrul administrației de ocupație a explodat joi dimineață, anunță un Centrul de Rezistență al Ucrainei din Ucraina.

Russian occupation regime in Melitopol prepares a ''vote from home'' option  for upcoming ''referendum'' to conceal low turnout – Ukrainian Resistance |  Ukrainska Pravda

Explozia a avut loc în apropierea colegiului industrial și economic, fiind distrusă mașina unei colaboratoare locale, Olena Sapurova, care este implicată în implementarea „programului educațional rusesc”, care de fapt răspândește propagandă rusă printre copiii ucraineni.

În urmă exploziei, ea nu a fost rănită, dar a primit motive pentru a-și regândi comportamentul, precizează site-ul.

sursa

Tragedie aviatică în România! Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit, iar toți cei aflați la bord au murit
Articolul anterior
Moldova, condamnată de 568 de ori la CEDO în ultimii 25 de ani: cam de două ori pe lună
Articolul următor