O secție din cadrul Spitalului raional Briceni, a fost plasată în carantină

Secția de Chirurgie din cadrul Instituției Medico-Santitară Publică, Spitalului raional Briceni, a fost plasată în carantină totală, după ce un pacient internat acolo cu o fractură, pentru o ulterioră intervenție chirurgicală, a fost testat pozitiv la Covid-19.

separator

În total, opt lucrători medicali se află în regim de autoizolare, după ce au intrat în contact cu tânărul diagnosticat cu noul coronavirus.

Tânărul de 28 de ani a fost internat marți, 16 iunie, în Secția Chirurgie cu paturi ortopedico-traumatologice, din cadrul IMSP Spitalul raional Briceni, cu o fractura de gravitate medie la picior.

Solicitat de către Ziarul de Gardă, medicul traumatolog din cadrul Secției de Chirurgie de la IMSP Spitalul raional Briceni, Vasile Ghițu, a comunicat că tânărul a ajuns la spital cu o fractură gravă la picior. După mai multe investigații, medicii au stabilit că pacientul are nevoie de o intervenție chirurgicală, iar pentru aceasta tânărul urma să fie transportat la Chișinău.

Potrivit medicului traumalog, toți pacienții care urmează să fie transferați de la Spitalul raional Briceni către o instituție medicală din Chișinău pentru anumite intervenții chirurgicale, obligatoriu, înainte de transfer, trebuie să fie testați pentru Covid-19. În acest context, odată cu decizia medicilor ca tânărul internat cu fractură la picior să fie transferat pentru intervenție chirurgicală la un spital din Chișinău, a fost luată și decizia ca pacientul să fie testat pentru noul coronavirus.

Testul a ieșit pozitiv, deși tânărul nu prezenta nici un simptom. Secția de Chirurgie, unde a fost internat pacientul cu fractură, se află în carantină, iar  8 angajați – în regim de autoizolare.

Medicii susțin că tânărul, nici la internarea cu fractura la picior și nici la externare, nu prezenta simptome de îmbolnăvire cu Covid-19. Medicul traumatolog care l-a consultat pe pacient susține că, după dignosticarea cu noul coronavirus, tânărul a fost trimis acasă cu tratament la domiciliu. Abia după ce se va tratata de Covid-19, iar testele vor confirma acest fapt, tânărul va putea fi operat la picior.

Până acum, potrivit datelor furnizate de către Ministerul Sănătății, la Briceni au fost înregistrate 44 de cazuri de infecție cu Coovid-19.

Care este starea celor trei copii care au căzut de la înălțime?
Articolul anterior
Încă 163 cazuri de Covid-19, confirmate în Moldova
Articolul următor
Alte articole interesante