O secție din spitalul raional Ialoveni, închisă din cauza Covid-19

Toți angajații, pacienții și vizitatorii Spitalului Raional Ialoveni sunt obligați să poarte mască de protecție la intrarea în instituția medicală, începând de azi, 4 iulie.

O secție din Spitalul Raional Ialoveni, închisă din cauza COVID

Măsura a fost luată în contextul creșterii a numărului de cazuri confirmate cu Covid-19, transmite ialovenionline.md.

Secția Terapie a SR Ialoveni a fost închisă temporar, după ce 21 de pacienți au fost testați pozitiv la coronavirus.

Potrivit directorului SR Ialoveni, Dinu Șargu, obligativitatea privind purtarea măștii este una temporară, deși nimeni nu a anulat recomandarea de a purta mască.

„Vineri am luat decizia de a închide Secția Terapie. Din 43 de pacienți, 21 au fost testați pozitiv la Covid.

Cei cu forme ușoare au fost externați, 2 sunt spitalizați cu alte patologii concomitente.

Facem dezinfecție, am strâns toată lenjeria și o prelucrăm, este testat tot colectivul Secției.

Trebuia rupt acest lanț, pentru că oamenii vin din alte instituții, de la domiciliu, e greu de spus de unde a pornit.

Dar ca să nu se facă un focar și mai mare, a trebuit să închidem secția”, a spus Dinu Șargu.

Ce ține de orașul Ialoveni, numărul cazurilor de Covid crește alarmant. Cifrele sunt de 3 sau chiar 4 ori mai mari decât săptămânile precedente.

„Situația nu este bună. Avem în supraveghere medicilor 34 de persoane din orașul Ialoveni confirmate cu Covid, dintre care 26 se tratează la domiciliu, iar 5 sunt internate.

Creșterea este practic triplă sau chiar de patru ori mai mare decât săptămânile trecute, nu mai spun de săptămânile în care erau câte 1-2 cazuri”, spune Stelian Cucu, șeful Centrului de Sănătate Ialoveni.

Întrebat cărui fapt se datorează această creștere, Stelian Cucu spune că este o „legitate” a procesului epidemic, dar și relaxarea excesivă a oamenilor.

„Problema principală este nevaccinarea. Din păcate, pe orașul Ialoveni, rata vaccinării este în jur de 30%.

Toate vaccinurile sunt disponibile în continuare și insistăm ca populația să vină să se vaccineze, însă, din păcate, oamenii s-au relaxat.

Numărul de cazuri a scăzut și s-a făcut impresia că am scăpat, dar este o impresie greșită, nu e deloc așa”, a mai spus șeful Centrului de Sănătate Ialoveni.

Cel mai mare amfiteatru în aer liber din țară se schimbă la față! Pe teritoriul Teatrului Verde va fi amenajat și un pavilion unde vor fi crescuți fluturi

Primăria Chișinău continuă lucrările de reparație și modernizare a celui mai mare amfiteatru în aer liber din republică.

Actualmente se lucrează la reparația exterioară a clădirii teatrului (fațadei), este reparat acoperișul scenei, sunt vopsite scaunele, sunt instalate 5 porți la toate intrările în parc, se lucrează la instalarea unui grup sanitar modular, este amenajată intrarea centrală în teatru și sunt reparate scările de acces. Este instalată și rampă pentru persoanele cu necesități speciale.

La fel, la Teatrul Verde este amenajat un pavilion expozițional de agrement, unde vor fi crescuți fluturi.

Amintim că acum doi ani, Primăria Capitalei a inițiat lucrări de reparație a teritoriului Teatrului Verde. Au fost schimbate scaunele, pavată zona de spectatori, amenajat spațiul verde și curățați copacii.

Operațiunea VITEZA, mii de încălcări comise de șoferi

Timp de o săptămână, polițiștii INSP au fixat peste 5 mii de încălcări rutiere comise de șoferi, anunță Poliția.

Operațiunea (acțiune sub egida #ROADPOL) are scopul diminuării numărului de accidente rutiere, dar şi sporirea nivelului de disciplină al participanților la trafic.

În premieră, Poliția Națională a fost dotatăcu cinci bărci de patrulare de către Autoritatea Polițienească Suedeză

În premieră, Poliția Națională a fost dotată de către Autoritatea Polițienească Suedeză cu cinci bărci de patrulare.

Timp de trei zile, 9 angajați ai subdiviziunilor Poliției Naționale, precum și reprezentanți ai altor entități ale MAI, au fost instruiți în utilizarea bărcilor cu motor.

Ulterior, aceștia vor putea interveni în cadrul activităților de supraveghere și intervenție în zonele acvatice.

Instruirile au avut loc sub îndrumarea specialiștilor suedezi, care au furnizat cunoștințele și abilitățile necesare pentru operarea eficientă a acestor mijloace de transport pe apă.

Astfel, vom extinde capacitatea operațională a angajaților poliției, facilitând intervenția rapidă și eficientă în situații de urgență.

Participant la ,,Ucrainenii au talent”, pus primar de către ruși într-un oraș capturat
Articolul anterior
Aeroportul Chișinău și-a reluat activitatea. Cea de-a doua alertă cu bombă este falsă
Articolul următor