,,O secundă de atenţie, o viaţă salvată”. Tinerii au organizat un flash-mob pe șoseaua de centură Orhei

Circa 80 de elevi ai Colegiului de medicină şi ai şcolii de meserii din oraşul Orhei au organizat un flash-mob pe șoseaua Chişinău – Orhei – Bălţi, pentru a le transmite şoferilor că viaţa are prioritate.

separator
Tinerii au îmbrăcat halate albe, aripi de înger, chiar și ,,moartea cu coasa” a sosit la evenimentul organizat în cadrul Zilei mondiale a comemorării victimelor traficului rutier, marcată în a treia duminică a lunii noiembrie.

Elevii au ţinut în mână baloane albe, galbene şi albastre. ”Unii şoferi se urcă la volan în stare de ebrietate şi din această cauză sunt foarte multe accidente. Noi astăzi vrem să-i îndemnăm să spună stop la alcool la volan. ”

Evenimentul a fost organizat de Biblioteca din Orhei, în colaborare cu Poliţia Rutieră din Orhei. ”Noi fiind amplasaţi la un punct foarte aglomerat unde circulă foarte multe maşini. Acest punct uneşte centrul ţării cu nordul Moldovei, în partea stângă e şcoala în partea dreaptă este grădiniţa, toţi suntem amplasaţi unde fluxul de transport este mare, unde se produc foarte multe accidente”, a spus Ludmila Moscovciuc, şefa bibliotecii din Orhei.

Potrivit datelor Inspectoratului Naţional de Patrulare, de la începutul anului şi până în prezent s-au produs peste 2500 de accidente, în urma cărora au murit 226 de persoane.

sursa: www.publika.md

Lavinia Pîrva a împlinit 35 de ani. Ce cadou i-a făcut Ștefan Bănică?
Articolul anterior
În două săptămâni, vom putea monitoriza în regim online circulaţia troleibuzelor
Articolul următor
Alte articole interesante