O singură persoană a murit pe șoselele din Oslo, capitala Norvegiei, în 2019

Capitala Norvegiei a înregistrat un record greu de egalat, o singură persoană și-a pierdut viața într-un accident rutier în 2019, informează publicația Aftenposten, citat de Digi24.ro.

separator
Deși are o populație de aproape 700.000 de persoane, Oslo nu a înregistrat nicio accident fatal în care să fi fost implicat un pieton, cu copil sau un ciclist pe durata întregului an.

După ce în 1975 Olso a înregistrat 41 de morți, autoritățile locale au luat măsuri și au reușit să reducă treptat numărul victimelor. În capitala Norvegiei au fost introduse interdicții de trafic, în special în zona centrală. Totodată, a fost încurajat mersul pe bicicletă, iar riscul de accidente între bicicliști și șoferi a fost redus prin izolarea benzilor de bicicletă de cele destinate mașinilor. Totodată, a fost redusă limita de viteză.

Singurul accident mortal petrecut în capitala Norvegiei anul trecut a avut loc după un șofer a intrat cu mașina într-un gard.

Norvegia vrea să reducă în totalitate accidentele

În 2002, guvernul Norvegian a adoptat planul „Vision Zero”, în cadrul strategiei naționale de transport pentru 2018-2029. Vision Zero stă la baza tuturor măsurilor adoptate în Norvegia pentru a face drumurile mai sigure, iar scopul final este obținerea unui sistem de transport în care nicio persoană să nu fie ucisă sau rănită grav.

Norvegia a reușit să-și reducă numărul de victime pe șosele reducând limita de viteză pe drumurile naționale, introducând restricții de circulație – în special în centrul orașelor, extinderea benzilor de biciclete și separarea acestora de benzile destinate mașinilor.

Cum arată Dan Bordeianu acum, fostul iubit al Adelei Popescu. Are 44 de ani
Articolul anterior
Video. Un preot din Moldova cântă cu chitara în fața altarului
Articolul următor
Alte articole interesante