O șoferiță s-a angajat într-o depășire periculoasă intrând în lama unui utilaj de deszăpezire. Femeia și-a pierdut copilul de 5 anișori

Familia unui pompier dn Pitești a fost distrusă într-o secundă, într-un accident în urma căruia un băiețel a murit, iar mama lui e în stare critică. Totul s-a produs ca urmare a unei depășiri neasigurate pe traseu.

Accidentul a avut loc în condiții de vizibilitate redusă, ceață și întuneric. Un BMW Seria 3 condus de o femeie de 34 de ani din Pitești a intrat pe contrasens și s-a lovit violent de lama unui camion de deszăpezire, care era staționat.

Autoturismul a fost distrus complet la impact, părți din caroserie rămânând agățate de lamă. Șoferița era în mașină cu cei doi copii ai ei, un băiețel de 5 ani și o fetiță de 9 ani. Din păcate, copilul cel mic a murit la locul accidentului, în vreme ce sora lui a scăpat cu răni ușoare. Mama lor e în stare critică la spital. Tatăl copiilor e plutonier adjutant la Detașamentul Pitești al ISU Argeș, scrie Pitești24, colegii lui fiind cei care au intervenit primii la accident.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, iar verificările continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul rutier.

Opozantul rus Alexei Navalnîi a dat în judecată penitenciarul unde este închis

Opozantul rus Alexei Navalnîi a dat în judecată închisoarea unde ispășește o pedeapsă de nouă ani, scrie The Moscow Times. Potrivit lui Navalnîi, colonia penitenciară IK-6 nu a publicat informații despre cumpărătorul bunurilor produse în închisoare. În plus, opozantul lui Vladimir Putin a înființat un sindicat în închisoare, pentru a apăra drepturile deținuților care lucrează „în condiții oribile”.

Opposition leader Alexei Navalny appears on a screen set up at a courtroom of the Moscow City Court via a video link from his prison colony during a hearing

Serviciul de presă al tribunalului regional a precizat că cumpărătorul a refuzat să face publice „informații despre fabricarea produselor sale în instituții corecționale”, mai arată Moscow Times.

Alexei Navalnîi, care lucrează la secția de cusătorie, a spus că a înființat un sindicat pentru a apăra drepturile lucrătorilor din închisoare.

„La momentul de față, sunt aproximativ 600.000 de deținuți în închisorile din Rusia. Marea lor majoritate lucrează. Este muncă de sclavi, aproape pe degeaba, în condiții oribile”, a scris el pe Twitter.

Navalnîi susține că salariul pe care îl primește pentru munca în închisoare este de 5.173 de ruble (85 de dolari), ceea ce, spune el, este considerat un salariu „imens”.

Închisoarea IK-6 din regiunea Vladimir este cunoscută pentru condițiile sale dure, existând mărturii despre deținuți torturați.

Opozantul lui Vladimir Putin afirmă că lucrează șapte ore pe zi, începând de la 6:40 dimineața, cu o pauză de 15 minute.

Munca în închisori este o practică obișnuită în Rusia.

Alexei Navalnîi a fost transferat în colonia penitenciară de maximă securitate IK-6 în iunie, după ce pedeapsa lui a fost extinsă la nouă ani de închisoare, pentru fraudă, acuzații pe care le respinge ca fiind motivate politic.

sursa: www.digi24.ro

Germania: Două trenuri roller coaster s-au ciocnit. 34 de răniți

Două trenuri roller coaster s-au ciocnit astăzi la un parc de distracții din sudul Germaniei. Cel puțin 34 de persoane au fost rănite, dintre care două sunt în stare gravă, potrivit presei germane citate de Associated Press.

Germania: Două trenuri roller coaster s-au ciocnit. 34 de răniți

Un tren de tip roller coaster a frânat puternic cu puțin timp înainte ca un alt tren să se izbească de el în parcul Legoland din Guenzburg, a informat agenția de știri germană dpa, transmite tvr.ro.

Serviciile de salvare au intrat imediat în alertă. Și pompierii au fost chemați în ajutor.

La locul accidentului au fost trimise 3 elicoptere.

Lângă Cernobâl se întâlnește o cireadă de vaci care trăiesc liber în sălbaticie

După accidentul de la Cernobâl, în jurul centralei nucleare s-a creat o zonă unde oamenii nu mai pot locui, din cauza nivelului înalt de radiație, însă animalele fiind creaturi libere, se plimbă calm aceste teritorii. În urmă cu cinci ani, aceste teritorii erau recunoscute ca o zonă protejată, iar recent animalelor sălbatice din zonă li s-au alăturat și un ”grup” de animal domestice –  o cireadă de vaci, care au rămas fără stăpâni.

Vacile aparțineau odinioară locuitorilor din satul Lubyanka, care este situat la granița cu zona protejată. Cu câțiva ani în urmă, nu mai rămăsese nimeni în sat, decât animalele. Iar din 2017, vacile sunt supravegheate de colaboratorii zonei protejate, scrie calatorul.net.

De-a lungul anilor, vacile s-au sălbăticit, așa că acum nu prea se diferențiază de o turmă de bivoli. Până nu demult acestea erau întâlnite lângă satul Lubyanka, păscând iarbă și adăpându-se dintr-un mic râu din apropiere. Acum această cireadă a devenit mai mare. Vacile adulte protejează vițeii tineri, aceștia stând întotdeauna în centru, iar vacile și taurii pe lateral.

Specialiști urmăresc cu atenție această cireadă de vaci, deoarece întoarcerea în sălbăticie a animalelor domestice este un fenomen destul de rar întâlnit în zilele noastre. Aceștia afirmă că totuși aceste vaci treptat au capătăt trăsături dferite de ale celor domestice, anume prin faptul că formează o ”echipă”, atunci când vine vorba de protecția vițeilor mai tineri. Această ”protecție” este mai rar întâlnită, sau chiar deloc, în cirezile de vaci domestice. De obicei, în rândul celor domestice, fiecare mamă, stă lângă vițelușul său. Aceeași specialiști au afirmat că și vițeii mici din sălbăticie se adaptează ușor la astfel de condiții de trai. 

Copiii cu vârste mai mici de 13 ani, interziși pe TikTok. Decizie oficială
Articolul anterior
15 imagini de la NASA, care arată schimbările ce au loc pe planeta noastră
Articolul următor