O talentată hair-stilistă din Moldova și-a închis salonul din Chișinău și emigrează din țară

O tânără din R. Moldova, premiară cu aur la un concurs internațional de hair-style, a pus lacăt salonului de înfrumusețare pe care îl deținea în Chișinău și s-a mutat cu familia în România ca să-și îndeplinească visele.

separator

Adelina Ipatii avea, până acum câteva zile, un salon de înfrumusețare la Chişinău. Financiar, îi mergea bine, mai ales că lucra câte 10-12 ore și nu ducea lipsă de clienți. După 10 ani de muncă, femeia spune că s-a săturat, pentru că în Republica Moldova acest domeniu nu este reglementat cum ar trebui şi din această cauză nu sunt nici perspective de dezvoltare, transmite deschide.md.

„Pentru mine salonul a fost cel mai mare vis al meu, pe care timp de 10 ani l-am realizat, dar cu părere de rău am înţeles că ceea ce vreau eu să fac în Republica Moldova nu este posibil. Şi anume nu este posibil să facă din beauty industria noastră anume afacere. Dacă să vorbim despre saloanele de frumuseţe, sunt frizerii sau saloane econom class, sau daca cineva poate mai mult îşi cumpără un patent şi lucrează pentru el, nu are treabă cu impozite, cu răspundere”, a spus Adelina Ipatii.

Un alt motiv care a determinat-o pe Adelina să plece este că oamenii din industria frumuseţii nu sunt apreciaţi în Republica Moldova. Anul trecut, hairstilista a cucerit medalia de aur la una dintre cele mai prestigioase competiţii internaţionale de profil.

„Noi suntem artişti şi pentru noi e foarte important să fim recunoscuţi în ţara noastră, să fim apreciaţi în ţara noastră. Chiar dacă să vorbim şi despre campionate, despre competiţiile la care mulţi dintre colegii mei de breaslă participă. Ei rămân nevăzuţi, nevăzuţi de public, de ţără, deşi noi când urcăm pe locurile de frunte, noi urcăm cu drapelul ţării noastre. Şi să ştiţi că asta doare, când vii acasă şi ţara ta nu are treabă cu asta. Şi toţi cred că o faci doar pentru tine, da, o fac şi pentru mine, dar şi ca să duc faima ţării noastre în lume, pentru că foarte mulţi nici n-au idee unde e Republica Moldova. Şi din păcate oamenii talentaţi, care vor mai mult, pleacă din ţara noastră”, a mai adăugat Ipatii.

Împreună cu familia, Adelina a decis să-şi continue cariera şi viaţa în România. Peste Prut speră să realizeze ce nu a reuşit în R. Moldova.

„România e mare, nu se compară R. Moldova cu România. Şi cu cât e mai mare, cu atât ai mai multe oportunităţi, şanse. Oamenii sunt diferiţi, starea financiară e alta. În al doilea rând vrei să fii acolo unde să fii apreciat, unde să înţelegi că cineva are nevoie de tine”, a precizat Ipatii.

Adelina se află acum la Bucureşti, alături de soţ şi de fiică. Toţi trei îşi văd viitorul acolo şi spun că nu mai vor să revină în Republica Moldova decât în vacanţe.

Cel mai mare amfiteatru în aer liber din țară se schimbă la față! Pe teritoriul Teatrului Verde va fi amenajat și un pavilion unde vor fi crescuți fluturi

Primăria Chișinău continuă lucrările de reparație și modernizare a celui mai mare amfiteatru în aer liber din republică.

Actualmente se lucrează la reparația exterioară a clădirii teatrului (fațadei), este reparat acoperișul scenei, sunt vopsite scaunele, sunt instalate 5 porți la toate intrările în parc, se lucrează la instalarea unui grup sanitar modular, este amenajată intrarea centrală în teatru și sunt reparate scările de acces. Este instalată și rampă pentru persoanele cu necesități speciale.

La fel, la Teatrul Verde este amenajat un pavilion expozițional de agrement, unde vor fi crescuți fluturi.

Amintim că acum doi ani, Primăria Capitalei a inițiat lucrări de reparație a teritoriului Teatrului Verde. Au fost schimbate scaunele, pavată zona de spectatori, amenajat spațiul verde și curățați copacii.

Operațiunea VITEZA, mii de încălcări comise de șoferi

Timp de o săptămână, polițiștii INSP au fixat peste 5 mii de încălcări rutiere comise de șoferi, anunță Poliția.

Operațiunea (acțiune sub egida #ROADPOL) are scopul diminuării numărului de accidente rutiere, dar şi sporirea nivelului de disciplină al participanților la trafic.

În premieră, Poliția Națională a fost dotatăcu cinci bărci de patrulare de către Autoritatea Polițienească Suedeză

În premieră, Poliția Națională a fost dotată de către Autoritatea Polițienească Suedeză cu cinci bărci de patrulare.

Timp de trei zile, 9 angajați ai subdiviziunilor Poliției Naționale, precum și reprezentanți ai altor entități ale MAI, au fost instruiți în utilizarea bărcilor cu motor.

Ulterior, aceștia vor putea interveni în cadrul activităților de supraveghere și intervenție în zonele acvatice.

Instruirile au avut loc sub îndrumarea specialiștilor suedezi, care au furnizat cunoștințele și abilitățile necesare pentru operarea eficientă a acestor mijloace de transport pe apă.

Astfel, vom extinde capacitatea operațională a angajaților poliției, facilitând intervenția rapidă și eficientă în situații de urgență.

47 de cetățeni străini au primit refuz de intrare în Moldova
Articolul anterior
Coronavirus la o grădiniță din Capitală. O grupă de copii, plasată în carantină
Articolul următor