O tânără a rămas fără bani după ce a divulgat datele cardului unui ,,angajat al băncii” pe Viber

Escrocheriile cu cardurile bancare continuă pe teritoriul Republicii Moldova. Încă o tânără a rămas fără bani pe cont după ce a divulgat datele de acces unor suspecți.

Poliția a fost sesizată asupra cazului la sfârșitul lunii aprilie, transmite echipa.md. Victima a comunicat că un individ a contactat-o prin aplicația mobilă Viber, prezentându-se ca fiind angajat al băncii în care aceasta se deservea.

Suspectul i-a comunicat că persoane necunoscute au încercat să facă o tranzacție cu cardul pe care îl avea tânăra în gestiune.

Tânăra, fără să-și dea seama că este dusă în eroare, a comunicat toate datele personale, iar peste câteva minute a primit un mesaj de la bancă, precum că i-au fost extrași toți banii de pe cont.

În baza informației acumulate, poliția a deschis o anchetă pe caz. Actualmente se desfășoară acțiunile de identificare a bănuitului implicat în schema infracțională.

Potrivit legislației în vigoare, escrocheria se pedepsește cu detenție pe un termen de până la trei ani. Astfel, angajații Poliției informează cetățenii despre modalitățile prin care deținătorii cardurilor sunt induși în eroare, și îndeamnă aceștia să nu divulge datele personale a conturilor bancare.

Agenția europeană pentru medicamente a dat undă verde pentru vaccinarea copiilor de peste 12 ani. Serul indicat
Articolul anterior
S-a stins din viață medicul chirurg Nicolae Gladun
Articolul următor
Alte articole interesante