O tânără a rămas fără bani după ce a divulgat datele cardului unui ,,angajat al băncii” pe Viber

Escrocheriile cu cardurile bancare continuă pe teritoriul Republicii Moldova. Încă o tânără a rămas fără bani pe cont după ce a divulgat datele de acces unor suspecți.

Poliția a fost sesizată asupra cazului la sfârșitul lunii aprilie, transmite echipa.md. Victima a comunicat că un individ a contactat-o prin aplicația mobilă Viber, prezentându-se ca fiind angajat al băncii în care aceasta se deservea.

Suspectul i-a comunicat că persoane necunoscute au încercat să facă o tranzacție cu cardul pe care îl avea tânăra în gestiune.

Tânăra, fără să-și dea seama că este dusă în eroare, a comunicat toate datele personale, iar peste câteva minute a primit un mesaj de la bancă, precum că i-au fost extrași toți banii de pe cont.

În baza informației acumulate, poliția a deschis o anchetă pe caz. Actualmente se desfășoară acțiunile de identificare a bănuitului implicat în schema infracțională.

Potrivit legislației în vigoare, escrocheria se pedepsește cu detenție pe un termen de până la trei ani. Astfel, angajații Poliției informează cetățenii despre modalitățile prin care deținătorii cardurilor sunt induși în eroare, și îndeamnă aceștia să nu divulge datele personale a conturilor bancare.

Curaj demn de înaltă apreciere la o televiziune de propagandă a Kremlinului: Un invitat a cerut, în direct, ca Rusia să înceteze războiului din Ucraina

După un an de război, retorica propagandei ruse cu privire la Ucraina s-a schimbat dramatic. La televiziunile de propagandă a început s-a se ceară încetarea agresiunii.

Declarația curajoasă a fost făcută într-un talk-show pe postul rusesc NTV. Viktor Olevici, un propagandist care se prezintă „politolog” rus, un invitat frecvent al programelor de propagandă, a cerut încetarea războiului.

El a recunoscut că Occidentul, ajutând Ucraina, este mult mai puternic decât Rusia și, prin urmare, Moscova nu are nicio șansă să câștige acest război de uzură.

„Desigur, Occidentul are mai multe oportunități decât Rusia. Acest lucru este evident! (…) Occidentul, după ce a provocat Rusia și a produs daune permanente, continue, nu se va îndepărta de această oportunitate, mai ales că această oportunitate este mai mare decât capacitatea Rusiei de a continua în același sens… Occidentul are o marjă de siguranță mai mare decât Rusia… Este cu adevărat benefic pentru Rusia să iasă din acest conflict înainte ca Occidentul să ne dea o lovitură economică majoră care să ne epuizezi!” spuse Olevici, conform ziare.com.

O schimbare a retoricii este vizibilă și la unul dintre cei mai importanți propagandisti ai Kremlinului, Margarita Simonyan. După ce Haga a emis un mandat de arestare a dictatorului Federației Ruse, ea a început să-șu domolească discursul: s-a oferit să organizeze un „referendum adevărat” în teritoriile ocupate ale Ucrainei.

În urmă cu un an, ea i-a asigurat pe ruși că Forțele Armate ale Rusiei ”vor lua” Kievul în trei zile. Anterior, Rospropaganda i-a avertizat pe ruși că succesul pe front nu trebuie așteptat în viitorul apropiat.

Papa Francisc a fost spitalizat de urgență la Roma

Papa Francisc a fost spitalizat pentru verificări după ce a participat la o întâlnire programată la un spital din Roma, spun surse de la Vatican, conform ziare.com.

Cei apropiați Pontifului, inclusiv cei de la securitate, vor rămână peste noapte la Spitalul Gemelli, al doilea spital ca mărime din Italia, a declarat pentru BBC o persoană care are cunoștință directă despre această problemă.

Programul Papei Francisc a fost anulat pentru următoarele două zile, în timp ce controalele medicale continuă, a adăugat sursa.

În ianuarie, Papa Francisc, în vârstă de 86 de ani, a condus înmormântarea predecesorului său Papa Benedict al XVI-lea – care a fost primul papă care a demisionat din cauza unor probleme de sănătate.

Papa Francisc a indicat anterior că ar dori, de asemenea, să calce pe urmele lui Benedict în cazul în care sănătatea sa s-ar deteriora.

Îngheț de până la minus 5 grade celsius. Recolta de fructe este în pericol

Prognoza meteo i-a îngrijorat pe moldoveni. Majoritatea pomilor fructiferi au înflorit deja, iar alții sunt pe cale să înflorească. Oamenii sunt îngrijorați că ar putea îngheța copacii dacă temperaturile continuă să scadă.

Copac inflorit | Revista Ferma

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a raportat o schimbare bruscă a vremii din cauza unui ciclon polar.

Potrivit experților, înghețurile de primăvară sunt deosebit de periculoase pentru pomi, legume și vița de vie.

Agenția europeană pentru medicamente a dat undă verde pentru vaccinarea copiilor de peste 12 ani. Serul indicat
Articolul anterior
S-a stins din viață medicul chirurg Nicolae Gladun
Articolul următor