O tânără cu 10 pe linie la Bac a fost admisă la Massachusetts Institute of Technology

O elevă din Capitală a fost scutită de trei examene la Bac, cu nota 10 din oficiu. Otilia Don absolvește anul acesta clasa a XII-a la liceul „Orizont” din Chișinău. În sesiunea examenelor de bacalaureat, tânăra urmează să se prezinte doar la o singură probă, la cea de limba și literatura română, întrucât Otilia a fost scutită de examenul la matematică, fizică și limba engleză.

separator

„La matematică şi fizică am obţinut locuri premiante la olimpiadele republicane, iar de la examenul la limba străină sunt scutită în baza punctajului acumulat la TOEFL”, a dezvăluit Otilia, pentru diez.md.

Până la susținerea BAC-ului, Otilia cu mare drag își va ajuta colegii. „După ce susţin examenul la limba și literature română îmi voi ajuta colegii la fizică, dacă mai au careva neclarităţi pe ultima sută de metri, iar în restul timpului tot fizică voi face, căci în luna iulie urmează să particip la Olimpiada Internaţională de fizică”. Ceea ce ține de viitorul său, Otilia visează să-și realizeze visul American și să se perfecționeze la nivel personal. „Urmează să-mi fac studiile la Massachusetts Institute of Technology. Această opţiune îmi oferă cele mai mari oportunităţi de a îmi explora potenţialul în domeniul ingineriei”.

Caz șocant. Un copil de 9 ani și-a înjunghiat bunica pentru că nu l-a lăsat să se joace pe calculator
Articolul anterior
Ospăț medieval, cum nu s-a mai văzut, la Complexul Etno-Cultural Vatra!
Articolul următor
Alte articole interesante