O tânără de 21 de ani și un băiat de 19 ani, traficanți de droguri

Ofițerii Direcției combaterea criminalității organizate a INI în comun cu organul de urmărire penală al Inspectoratului de poliție Botanica, sub conducerea Procuraturii mun. Chișinău-oficiul Botanica, au deconspirat activitatea infracțională a doi tineri, suspectați de  trafic ilicit de droguri, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

Grație acțiunilor de urmărire penală și măsurilor speciale de investigație efectuate de ofițerii INI, suspecții, o tânără de 21 de ani și un băiat de 19 ani,  au fost reținuți în timp ce primeau de la un curier  substanțe  narcotice, camuflate în tehnică de uz casnic.

În urma percheziției corporale de la bănuiți au fost ridicate substanțe narcotice în proporții deosebit de mari – 100 de pastile  ecstasy și 550gr. de mefedronă.

Pe piața neagră a drogurilor, cantitatea ridicată valorează circa 500.000  de lei.

Tinerii originari din mun. Chișinău și raionul Hîncești au fost reținuți pentru 72 de ore.

Aceștia nu sunt la prima abatere de la lege,  recent fiind eliberați  din arest preventiv.

Conform legislației în vigoare persona culpabilă de asemenea infracțiune  riscă o închisoare  de la 7 la 15 ani.     

În continuare se întreprind   măsuri  speciale de investigație în vederea stabilirii și altor membri implicați în traficul ilicit de droguri.

Parlamentul European va vota o rezoluție, inițiată de Grupul Renew, pentru sprijinirea R.Moldova împotriva ingerințelor rusești înainte de alegeri și referendum

Parlamentul European va vota o rezoluție, inițiată de Grupul Renew prin europarlamentarul Dan Barna, pentru a sprijini R. Moldova în fața ingerințelor rusești înainte de alegerile prezidențiale și referendumul de aderare la UE La inițiativa Grupului Renew, Parlamentul European va vota o rezoluție care cere statelor
membre ale Uniunii Europene să ofere orice asistență este necesară pentru ca Republica Moldova să poată contracara amenințările hibride din partea Rusiei înainte de scrutinul prezidențial și referendumul privind aderarea țării la UE.

Textul rezoluției, la care europarlamentarul USR Dan Barna a condus negocierile, solicită și Consiliului European să extindă lista de sancțiuni aplicată unor entități din Rusia în așa fel încât să cuprindă actorii responsabili de campania de dezinformare ce urmărește să destabilizeze procesul electoral democratic.
„Sprijinirea Republicii Moldova să se opună interferențelor și destabilizărilor rusești este o datorie morală pe care toți europenii trebuie să o respecte. Cerem în Parlamentul European, de asemenea, accelerarea procesului de finalizare a primului capitol de negocieri de aderare la UE și asigurarea instrumentelor financiare care să ajute țara să facă reformele necesare”, declară, în context, Dan Barna.

Rezoluția recunoaște și aplaudă efortul extraordinar pe care l-a făcut Republica Moldova
preluând 1,5 milioane de refugiați ucraineni de la începutul războiului, dintre care 125.000 au
ales să rămână în țară.

Republica Moldova este prima țară care a semnat cu Uniunea Europeană un Parteneriat pentru Securitate și Apărare, iar rezoluția Parlamentului European mai cere și extinderea finanțării din Facilitatea Europeană pentru Pace pentru ca autoritățile de la Chișinău să poată face investițiile necesare în apărare.

Din 1992, după războiul de secesiune al Transnistriei, trupe rusești sunt staționate în regiunea separatistă sub pretextul menținerii păcii. Rezoluția legislativului european cere Moscovei să își retragă aceste trupe, să sisteze operațiunile de subminare a democrației din Moldova și să sprijine soluționarea conflictului înghețat transnistrean în acord cu dreptul internațional.

Statele Unite se pregătește de un nou dezastru!

Milton, un uragan de categoria 5, care va aduce vânturi de peste 250 de kilometri pe oră, va lovi Florida. Iar locuitorilor li s-a spus să se pregătească pentru cea mai mare evacuare din ultimii ani.

Situaţia este atât de alarmantă, încât oamenii au fost avertizaţi să îşi scrie numele pe mâini, pentru a fi identificaţi în cazul în care sunt luaţi de ape. Pentru a-şi proteja cât de cat casele, locuitorii au ridicat bariere din sute de saci de nisip, iar unii s au baricadat deja în case. 

Trauma lăsată de uraganul Helene, care a făcut ravagii în urmă cu o câteva săptămâni, a determinat mulți locuitori să acționeze rapid pentru a preveni un nou dezastru. Pagubele pe care le-a lasat în urmă Helene sunt uriaşe. 

sursa: știri.md

După o plimbare cu trotineta s-a ales cu o amendă usturătoare

Noaptea trecută un bărbat a fost oprit în apropierea circului de oamenii legii pentru că nu avea echipament. Când a explicat că scuterul era închiriat și că nu avea echipament, polițiștii i-au răspuns: „Nu ne interesează acest lucru”, transmite Știri.md cu referire la point.md.

Ulterior bărbatul a fost întrebat dacă a consumat alcool. Acesta a recunoscut că a băut câteva pahare cu o seară înainte, dar era treaz în momentul opririi. Cu toate acestea, el a fost amendat cu 5.000 de lei. 

Trotineta a fost evacuată fără ca bărbatul să fie avertizat cu privire la acest lucru. Două zile mai târziu, purtătorul de cuvânt al companiei Bolt a declarat că vehiculul era într-o parcare din Trușeni. Așadar, tânărul a trebuit să ridice singur trotineta și să plătească 1.150 de lei pentru evacuare și parcare.

Flori și îmbrățișări pentru bunicuțe la o sărăbătoare dedicată lor la grădinița ”Floricica” din Măgdăcești
Articolul anterior
Sursă nouă de gaze pentru România și Republica Moldova: Terminalul LNG de la Alexandroupolis începe operațiunile comerciale
Articolul următor