O tânără din Chișinău și-a pierdut mama, în așteptarea rezultatului Covid-19

O tânără din Chişinău acuză medicii că mama ei de 55 de ani a murit în timp ce aştepta rezultatul testului la coronavirus.

Tânăra spune că mama sa a avut simptome de răceală la sfârşitul lunii februarie, iar în 1 martie, când se întorcea de la muncă, s-a simţit rău, transmite publika.md

A doua zi a solicitat ambulanţa și a fost transportată la spital. Doctorii de pe ambulanţă nu i-ar fi putut spune unde va fi internată mama ei.

„Am rugat doamna de la ambulanţă să-i dea o pastilă, la care doamna spune că asta e tensiune normală pentru vârsta ei. Avea tensiunea 140, ceea ce nu era caracteristic pentru dânsa, în viaţa ei nu a avut mai mult de 110”, a menționat Natalia, fiica femeii decedate.

Femeia se mai plânge că a aflat după mult timp că mama ei a fost transferată la Institutul de Medicină Urgentă. Mai mult, potrivit acesteia, mama ei așa și nu a fost internată într-o secţie Covid, pentru că medicii aşteptau rezultatul testului la coronavirus ca să decidă unde poate fi transferată.

„Pe la ora 13:30 am vorbit ultima dată cu mama, foarte rău, deci dinamica era foarte proastă. Eu practic pe dânsa nu o înţelegeam. Nu a primit niciun ajutor, i s-au făcut două picurători şi o injecţie în burtă”, a povestit fiica femeii decedate.

Ulterior, ea a sunat la spital să afle care este starea mamei şi ce rezultat are testul la Covid, dar a aflat că a murit.

„Medicul de gardă mi-a spus că „dumneaei a decedat”. Îi „pare foarte rău, dar ei nu au putut să îi facă nimic”. Mi-a spus că a decedat la ora 16:00, era ora 18:00 şi noi nici nu ştiam cel puţin”, a explicat Natalia, fiica femeii decedate.

Femeia susţine că au aflat rezultatul testului la coronavirus a doua zi de la deces. De asemenea, ea spune că medicii au anunţat-o că 85% din plămânii femeii erau afectaţi.

„Medicul care le-a dat cadavrul a spus că cu aşa procentaj de plămâni afectaţi rar cine supravieţuieşte. Nu i s-a făcut autopsie. Cadavrul era cu pielea, nu avea niciun semn de autopsie pe el”, a spus fiica femeii decedate.

Reprezentanţii Institutului de Medicină Urgentă resping toate acuzaţiile femeii. Dorina Arseni a declarat că femeii i-a fost acordat ajutorul medical necesar, dar s-a adresat târziu.

„Ea era bolnavă de mai mult de 10 zile şi se trata acasă. După ce a fost internată, după ora 19:00 i s-a colectat testul la COVID, starea ei se agrava în dinamică şi a fost trecută la ventilaţie mecanică pentru că progresa insuficienţa respiratorie şi toate celelalte măsuri erau fără efect”, a declarat Dorina Arseni, purtătorul de cuvânt al IMU.

Tânăra spune că nu va merge în instanţă pentru a-şi face dreptate, ci doar a vrut să vorbească public despre cazul mamei ei, pentru că a vrut să tragă un semnal de alarmă despre comportamentul unor cadre medicale.

Petrecere cu fast la Moscova de ziua nepoțicăi Allei Pugacheva! Copiii lui Filip Kirkorov și ai lui Jasmin, printre invitați
Articolul anterior
Cetățenii ar putea participa la nunți și alte evenimente dacă se vor testa pentru Covid-19 înainte. Anunțul Ministrului României
Articolul următor
Alte articole interesante