O tânără mamă a doi copii luptă pentru viața ei. Îngenuncheată în fața bolii, cere ajutor pentru tratamentul costisitor

O tânără mamă a doi copii luptă pentru viața ei. Îngenuncheată în fața bolii, cere ajutor pentru tratamentul costisitor. Malvina este o mamă puternică ce luptă pentru viață ca să-și poată crește copiii, informează unica.md. 

A fost diagnosticata cu limfom si salvarea ei este tratamentul costisitor peste hotarele tarii.  Peste 35200 euro sunt necesari pentru sansa acestei mamici sa isi salveze viata si pentru cei doi copilasi mici sa nu isi piarda mama.

Caritate.md, organizație care se ocupă de cazul Malvinei a venit cu apel către oameni pentru a o ajuta pe femeie: ”Dragii nostri, astazi Malvina cu lacrimi in ochi ne cere disperat ajutorul pentru viata ei. Va rugam din inima sa ii auzim durerea si neputinta de a lupta de una singura.  Va rugam sa fim alaturi de o mama tanara ce a fost doborata de boala si costul tratamentului.  Din orice tara sau colt al lumii pentru viata acestei mamici va rugam sa donati cat va lasa inima AICI.”

Pentru transfer bancar:

C/f: 1010620001522 

IBAN MDL: MD47MO2224ASV35534787100 

IBAN EURO: MD06MO2224ASV05215347100 

IBAN USD: MD02MO2224ASV05215427100 

Banca: OTP Group S.A.

Femeia a venit cu un mesaj emoționant către oameni:

”Dragi oameni cu inimă mare. Mă numesc Malvina și curând împlinesc 26 ani. Sunt mamă și soție, am doi copilași frumoși ce-mi luminează zilele și un soț ce mă susține în toate. Noi venim cu un strigăt de ajutor către toată lumea! Vă rog pe fiecare dintre voi să fiți alături de mine si să mă ajutați să trec peste acest drum greu. Din 2018 până acum lupt cu un diagnostic greu de Limfom Hodgkin fiind afectată și coloana vertebrală. În 2018 am mai avut o operație la discul C7 pentru înlăturarea unei infecții, am avut paralizie de mâini și picioare. Dumnezeu însă m-a ajutat și am început a merge din nou și urmam doar chimioterapie. Însă cu anii situația mai bine nu a stat, s-a agravat. În acest timp cât primeam chimie în 2021 am rămas însărcinată și nu m-am refuzat de copil din cauza bolii. A fost o sarcină grea și foarte dureroasă din cauza coloanei vertebrale și a diagnosticii  ce le avem, dar am răbdat tot. Mă trezeam și mă culcam cu rugăciuni către Dumnezeu și în 2022 am dat viață unei fetițe sănătoase și minunate, iar pe când fetița avea 3 luni iarăși am mers la chimioterapie. În octombrie 2023 am avut paralizie de picioare și am urmat un șir de antibiotice, iar analgezicul îmi era morfina căci altceva nu mă ajuta nimic iar febra ajungea până la 40°. După un șir de preparate medicii au reușit și m-au pus pe picioare, însă capul meu până acum se ține pe un corset ce mă ajută foarte mult. Iar obligațiunea mea este să nu-l scot deloc căci poate să se termine rău. Până pe 23 februarie 2024 tratamentul a avut loc în țară. Dar din păcate chimioterapia deja nu mă mai ajuta. Prin greu am străbătut dar am găsit medici peste hotarele țării. Medicii de aici mi-au dat șanse mari de a mă vindeca și de a scăpa de această diagnostica oribilă de tot, însă e foarte costisitor, iar noi împreună cu familia noastră din păcate nu facem rost de așa sumă mare. Vă rog pe fiecare dintre voi oameni buni să ne ajutați să strângem această sumă și să pot fi mamă copiilor mei, fără voi sunt fără puteri, iar alături de voi pot să trec peste tot. Orice donație chiar de 5 sau 10 lei mă ajută să urc treptele cât mai sus și îmi dați șanse mari la o viață nouă. Vă mulțumesc pentru tot.”, scrie femeia.

Alexandru Stratan, rector ASEM: Uniunea Europeană este suportul de care avem nevoie pentru a perfecționa sistemul educațional 

Rectorul Academiei de Studii Economice din Moldova, Alexandru Stratan depune zilnic efort alături de colegii săi ca să mențină un nivel ridicat al educație și să pregătească noi specialiști înalt calificați în sectorul economic. La baza prosperității unei țări stă o economie solidă, dezvoltată de profesioniști bine pregătiți.  

Domnul Stratan își dorește ca instituțiile de învățământ din Republica Moldova să fie orientate mai mult către colaborările cu instituțiile din țările europene, către schimburi de experiență și proiecte de dezvoltare. Alinierea la valorile și standardele europene va contribui nemijlocit la recunoașterea diplomelor moldovenești și peste hotarele țării.

„Uniunea Europeană este suportul de care avem nevoie pentru a perfecționa sistemul educațional prin expertiza partenerilor europeni și alinierea la standardele educaționale europene”, a declarat rectorul ASEM.

Statutul de țară membră a marii familii europene aduce beneficii nu doar pentru sistemul educațional, dar și pentru antreprenorii locali. 

„Pentru mediul de afaceri este o posibilitate de a accesa o piață comună de peste 500 de milioane de consumatori, atragerea investițiilor străine directe, crearea de noi locuri de muncă, aici, la noi acasă și sporirea competitivității produselor autohtone”,  susține Alexandru Stratan. 

Videoul cu declarațiile rectorului Alexandru Stratan poate fi vizualizat AICI.

Parcurile din Chișinău, verificate după incidentul tragic cu cei doi copii electrocutați la Botanica în timp ce se jucau

Temperaturile extreme înregistrate în ultimele zile în Republica Moldova ar putea fi cauza tragediei din sectorul Botanica, unde doi copii au fost electrocutați în timp ce se jucau în parc. Purtătorul de cuvânt al Primăriei Chișinău a confirmat pentru Teleradio-Moldova că specialiștii examinează această ipoteză, în timp ce autoritățile așteaptă rezultatele anchetei inițiate după incident. Între timp, toate parcurile din capitală sunt verificate de specialiști, scrie radiomoldova.md.

„Așteptăm rezultatele anchetei. Este un caz tragic. Aseară toți colegii responsabili s-au întrunit în ședință. Ținând cont că am avut temperaturi de peste 40 de grade mai multe zile la rând, specialiștii spun că ar fi situație în legătură și cu acest fapt. S-au luat măsuri imediate de securizare. Așteptăm rezultatele anchetei. Sperăm că nu fie politizat acest caz”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Chișinău, Vasile Chirilescu, pentru Teleradio-Moldova.

Potrivit lui, responsabilii de la Spații Verzi au inițiat verificări în toate parcurile din capitală.

Amintim că doi copii, de 6 și 11 ani, au fost electrocutați în seara zilei de 18 iulie, în timp ce se jucau în parcul de la intersecția străzii Sarmisegetusa cu bulevardul Cuza Vodă din sectorul Botanica al capitalei. Potrivit IGP, preliminar, copiii se jucau în parc, iar la un moment dat ar fi atins niște fire care au produs un scurt circuit. Minorii au fost preluați de ambulanță. Cu regret, fetița de 11 ani a decedat.

Pe cazul dat a fost inițiat un proces penal în cadrul căruia urmează a fi stabilite toate circumstanțele.

Vacanță cu final tragic: cinci copii și-au pierdut viața în luna iunie. Închiderea grădinițelor ar fi o cauză

În prima lună de vacanță, 65 de copii din Republica Moldova au fost implicați în situații de risc, mai mult de jumătate dintre aceștia fiind copii mici, cu vârste de până la 7 ani. Ala Revenco, președinta Asociației Obștești „Părinți Solidari”, consideră că închiderea grădinițelor pe timp de vară contribuie semnificativ la creșterea numărului de cazuri, scrie radiomoldova.md.

Conform datelor Inspectoratului General al Poliției, dintre cei 65 de copii afectați, 31 aveau vârste cuprinse între 2 și 6 ani. În 40 de cazuri, minorii au căzut de la înălțime, de pe tobogane și copaci. În alte 4 cazuri, copiii s-au înecat. Majoritatea incidentelor, 38 la număr, s-au produs în condiții casnice.

Din păcate, cinci copii și-au pierdut viața, iar 18 au suferit traumatisme în această perioadă.

 Ala Revenco a explicat că inclusiv închiderea grădinițelor pe timp de vară pune părinții într-o situație dificilă, mulți fiind nevoiți să își modifice programul de muncă sau să renunțe complet la locul de muncă pentru a avea grijă de copii.

Peste 75 la sută dintre grădinițele din Republica Moldova și-au suspendat activitatea pe perioada verii, arată datele Ministerului Educației și Cercetării (MEC). Din cele 1.421 de grădinițe care activează în țara noastră, 515 și-au închis ușile pentru mai mult de 40 de zile. Aproape jumătate din ele nu oferă nicio alternativă pentru părinții încadrați în câmpul muncii. Secretara de stat Valentina Olaru a declarat, recent, pentru Teleradio-Moldova, că primăriile sunt cele care decid perioada de vacanță a grădinițelor din țara noastră, și nu Ministerul Educației.

Primarul Ion Ceban cere poliției să asigure securitatea oamenilor
Articolul anterior
Castraveții de sezon: beneficiile pentru sănătate
Articolul următor