O tânără mămică luptă cu cancerul. Să o ajutăm împreună!

O tânără mămică, a unui băiețel de 2 anișori, are nevoie de ajutor pentru a învinge cancerul. Tratamentul costă 80.000 de euro, iar până la această etapă s-a adunat mai puțin de jumătate de sumă.

Ecaterina a oferit detalii despre investigatiile pe care le efectuează în acest moment, la o clinică din Germania: ,,A venit ziua biopsiei mele. Prima mea interventie chirurgicala sub anestezie generala. Medicii de aici au confirmat ca e Limfoma. Ramane sa aflam detaliile. Pentru ca formatiunea mea a infiltrat multe tesuturi din apropiere, nu va fi posibil sa o extraga complet. Ma rog sa treaca totul bine.

Ieri am avut procedura de PET CT. Foarte neplacut. Toata ziua mi-a fost greata dupa aceea.

In ce consta procedura: te pun pe un aparat, care iti da comenzi: sa inspiri, sa retii aerul in plamani, etc. Tot “farmecul” consta in contrast. Solutia care in acest timp iti trece prin vene. Simti un val fierbinte pe tot corpul. Prea fierbinte. Insuportabil de fierbinte. Iti vine sa vomiti. Tare. Greu te abtii sa nu vomiti. Intre timp trebuie sa nu vorbesti, nu te misti absolut deloc si sa respiri dupa comenzi. Interesant lucru.. in spital aproape nimeni nu poate vorbi in engleza, insa pet-ul l-au putut seta sa imi vorbeasca in romana. Germania, cu alte cuvinte.

Pet-ul arata ce % din organism a fost afectat de cancer. E un fel de tomografie computerizata, in care tesuturile afectate lumineaza. Asta ajuta la stabilirea stadiului si planului de tratament. Tratamentul va costa minim 80.000€. Nu am strans inca nici jumatate. Dar facem impreuna zilnic pasi spre visul meu. Va Multumesc din suflet pentru asta”, a mărturisit Ecaterina.

Donațiile pot fi făcute AICI

Incendiu de proporții la sanatoriul „Moldova” din Odesa. 58 de pompieri au luptat cu flăcările

Un incendiu grav a izbucnit în dimineața zilei de luni, 28 noiembrie, pe teritoriul sanatoriului „Moldova”, din Odesa. La stingerea flăcărilor au participat 12 echipaje și 58 de pompieri.

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este 3-20.jpg

Potrivit Serviciului de Stat de Urgență al regiunii Odesa, informațiile despre incendiul de pe teritoriul sanatoriului inactiv au parvenit la ora 04:31.

Ajunși la fața locului, salvatorii au constatat că incendiul a pus complet stăpânire pe clădirea cu un singur etaj. În jurul orei 05:58 incendiul a fost lichidat.

Nu există morți sau răniți. Oamenii legii stabilesc circumstanțele producerii incendiului.

Ministrul de externe din Belarus ar fi fost otrăvit. Era „a doua persoană din Belarus”, după Lukașenko. Un succesor cu potențial înalt

Ministrul de externe din Belarus, Vladimir Makei, a murit subit, la vârsta de 65 de ani. Cauza oficială a morții este atacul de cord. Totuși, presa de opoziție din Belarus scrie că politicianul era perfect sănătos și ducea un mod de viață activ. Potrivit afaceristului rus Leonid Nevzlin, bărbatul ar fi fost otrăvit de FSB.

Ministrul de Externe din Belarus ar fi fost otrăvit de FSB. Nevzlin: Lukașenko și-a schimbat bucătarii și paznicii

Makei era considerat un posibil succesor al lui Lukaşenko. „A fost unul dintre puţinii care nu se aflau total sub influenţa rusă. Zvonurile spun totodată că acesta ar putea fi un avertisment pentru Lukaşenko”, a scris Anton Geraşcenko, consilier al Ministerului de Interne al Ucrainei, pe Twitter.

Aleksandr Lukașenko și-ar fi schimbat bucătarul, servitorii și gardienii, după ce ministrul de Externe din Belarus a fost otrăvit de FSB. Declarația îi aparține afaceristului rus Leonid Nevzlin.

Potrivit lui Nevzlin, Vladimir Makei era „a doua persoană din Belarus”, după Lukașenko.

„A decedat după ce a fost otrăvit cu o substanță dezvoltată într-un laborator special al FSB. Tabloul clinic în astfel de cazuri corespunde decesului din cauza unui infarct, accident vascular cerebral sau insuficiență cardiacă”, a spus Nevzlin.

Incidentul l-ar fi îngrijorat pe Lukașenko, care și-a schimbat bucătarii, servitori și paznicii, de teamă că ar putea fi următorul.

Înainte de alegerile prezidențiale și de protestele antiguvernamentale din Belarus, din 2020, Makei a fost unul dintre inițiatorii eforturilor de îmbunătățire a relațiilor cu Occidentul și a criticat Rusia. Ulterior, el și-a schimbat brusc poziția, susținând că protestele au fost susținute de Occident.

Miniștrii de Externe din șapte țări europene au sosit la Kiev! Vor discuta asistența suplimentară acordată Ucrainei

Miniștrii de Externe din Estonia, Finlanda, Islanda, Letonia, Lituania, Norvegia și Suedia au sosit la Kiev. Fotografia a fost postată pe Twitter de ministrul de externe al Estoniei, Urmas Reinsalu. Scopul vizitei diplomaților este de a discuta despre asistența suplimentară acordată Ucrainei în războiul cu Rusia.

Miniștrii de Externe din șapte țări europene au sosit la Kiev! Vor discuta asistența suplimentară acordată Ucrainei

„Noi, miniștrii de externe, suntem astăzi la Kiev în deplină solidaritate cu Ucraina. În ciuda ploilor cu bombardamente și a cruzimii barbare a Rusiei, Ucraina va câștiga!”a scris Urmas Reinsalu.

După cum a spus mai târziu prim-ministrul Ucrainei Denis Șmîgal, principalele subiecte ale întâlnirii au fost armele, finanțele și sancțiunile împotriva Rusiei.

„În cel de-al nouălea pachet de sancțiuni, mizăm pe o deconectare completă a băncilor ruse de la SWIFT și pe interzicerea intrării în UE a cetățenilor unui stat terorist. De asemenea, s-a acordat o atenție considerabilă sectorului energetic și bombardamentul rusesc al nostru. infrastructură critică”, a spus el.

sursa: www.realitatea.md

De săptămâna viitoare, cetăţenii Republicii Moldova vor avea acces la certificatele digitale de imunizare
Articolul anterior
Părintele Constantin Necula: ,,Maia Sandu mă uimește. De foarte multă vreme nu am văzut un astfel de om”
Articolul următor