O tânără moldoveancă conduce de 3 ani un truck imens în SUA

O moldoveancă stabilită în Statele Unite, conduce de 3 ani un truck imens, capabil să transporte până la 35 de tone de marfă. Oxana Burlacu întoarce priviri pe traseele americane, din cauza meseriei care este mai puțin practicată de femei.

separator

Șoferița mereu este însoțită de soțul ei. Ea spune că a îndrăgit cursele pe camion, acesta devenind și mijloc de transport și casă pe roți pentru cuplu.

Primul care a urcat pe mașina de mare tonaj a fost soțul Oxanei, cel care a și motivat-o să se implice în acest domeniu. Pentru a ajunge la volanul camionului, tânăra a trebuit să treacă inițial prin mâna instructorilor.

„Am fost la școală, am învățat o lună de zile, dintre care examenul l-am dat din prima oară. De practică nu-mi era frică, că eu de la 18 ani am permis pentru mașină, am condus mașina”.

Chiar dacă la început i-a venit greu să se adapteze cu rutina zilnică pe roți, pe parcurs acest job a devenit un stil de viață, pe care și l-a asumat și este împăcată cu această alegere.

„ Noi lucrăm non-stop, unul merge, altul doarme și tot așa. E dificil, da, că nu orice fată ar rezista în chestia asta, deoarece. Da, mie tot îmi place să mă gătesc, să fiu frumoasă, aranjată, dar când lucrezi pe așa mașină mare, tot timpul la drum, îmbraci ce ți-i confortabil, n-ai timp să te machiezi tot timpul”.

Mai mult, camionul uriaș le-a devenit și casă, iar benzinăriile – locul unde își face rutina de dimineață, așa cum i s-a întâmplat să fie pe curse și 5 luni în continuu.

De când au achiziționat, împreună cu soțul, un camion personal, Oxana a mărturisit că au parcurs peste 600 de mii de mile timp de un an și jumătate. Mai mult, datorită curselor lungi, tânăra a avut ocazia să străbată America în lung și lat, destinațiile deosebite fiind cele care îi oferă motivația de a continua jobul ales. Vezi reportajul integral pe TV8.md.

Ion Ceban: ,,Va fi împodobit bradul din anii trecuți, nu vor fi organizate concerte live și târguri”
Articolul anterior
Noi condiții de intrare în Grecia pentru cetățenii români care aleg să plece cu mașina
Articolul următor
Alte articole interesante