O tânără, originară din România, a câștigat ”Voce Germaniei”! A cucerit publicul de peste hotare

Anny Ogrezeanu, o tânără de 22 de ani, cu origini românești, a făcut ravagii în Germania. Aceasta a reușit să impresioneze pe toată lumea cu vocea sa și a reușit să pună mâna pe premiul cel mare de la „Vocea Germaniei”. Familia lui Anny Ogrezeanu vine din România, iar tânăra este foarte mândră de originile sale românești și a fost plăcut surprinsă atunci când a venit pentru prima dată în vizită în România, scrie cancan.ro.

Anny Ogrezeanu a devenit cunoscută în industria muzicală după ce a reușit să câștige marele premiu de la „Vocea Germaniei”. Tânăra a făcut parte din echipa cântărețului germano-polonez Mark Forster. În marea finală, cei doi au interpretat piesa „Friday I’m In Love”, o melodie a trupei rock britanice The Cure, și au reușit să câștige inima publicului.

Anny Ogrezeanu își are originile românești în Horezu. Mama sa este româncă, iar tatăl german. În urmă cu mulți ani, în perioada comunismului, mama tinerei și părinții acesteia au decis să părăsească România și să se stabilească în Germania, însă nu și-au uitat originile. Anny Ogrezeanu a aflat despre România din poveștile mamei sale, iar în urmă cu ceva timp a venit în țară pentru a-și cunoaște și rudele de aici.

„Mama mea este din Horezu, un orășel celebru pentru ceramica lui. Bunicii mei au avut o fermă, unde au locuit împreună cu mama, unchiul și bunica lor. Mama mea a lucrat la fermă și a învățat, de asemenea, să facă obiecte din ceramică. Face niște bijuterii superbe! Așadar, mama e româncă și tatăl meu este german.

Felul în care mama ne-a crescut pe mine și pe frații mei m-au făcut ceea ce sunt acum. Cred că educația ei din România a avut un impact pozitiv uriaș asupra noastră. Întreaga ei familie este bună și caldă, a fost clar, cumva, de la început, că ne vom iubi întotdeauna necondiționat, orice ar fi. Când am fost în România să-mi cunosc rudele pe care nu le mai văzusem niciodată înainte, m-am simțit ca acasă. Deși nu am petrecut prea mult timp în România, mă simt foarte apropiată de cultura acestei țări”, a declarat Anny Ogrezeanu, potrivit libertatea.ro.

„Au plecat din motive politice”

Mama lui Anny Ogrezeanu făcea parte dintr-o familie cunoscută din Horezu. Tatăl acesteia era unul dintre cei mai valoroși și renumiți ceramiști. Acesta a avut privilegiul ca în timpul regimului comunist să părăsească România pentru a-și expune munca în străinătate. În cele din urmă, în anul 1983, din motive politice, bărbatul a decis să își ia familia și să părăsească definitiv România.

Au ajuns în Germania, au certu azil politic și au început o nouă viață. Însă, chiar dacă mama lui Anny Ogrezeanu a plecat din țară la vârsta de 18 ani nu și-a uitat originile și a avut grijă să o învețe și pe fiica sa despre România și chiar să o aducă în vizită.

„Bunicii mei erau destul de cunoscuți în domeniul ceramicii, așa că aveau voie să călătorească în afara României – un lucru rar în perioada regimului comunist al lui Ceaușescu – pentru a-și reprezenta țara prin meșteșugul lor. În 1983, când mama avea 18 ani, familia noastră a decis să plece definitiv din România, din motive politice. Voiau libertate și șanse mai bune pentru copiii lor.

Au stat trei luni într-o tabără de refugiați. Acolo au învățat limba germană și au primit azil politic. Asta a însemnat însă că au pierdut tot ce aveau în România și nu se mai puteau întoarce câtă vreme comunismul era la putere. S-au stabilit, așadar, în Germania.

Când bunicii mei au plecat în Germania cu mama și unchiul meu, restul familiei a rămas în România. Mi-am cunoscut în 2018 multe dintre rudele care trăiesc în România și abia aștept să le revăd. Ne-am făcut prieteni în timpul vizitei noastre și am păstrat legătura cu ei”, a mai spus lui Anny Ogrezeanu.

TikTok anunță război dezinformării! Vezi ce videoclipuri elimină imediat

TikTok luptă cu dezinformarea de pe platforma sa și interzice conținutul care contravine „consensului științific stabilit”, transmite playtech.ro.

TikTok: MSPs urged to remove Chinese-owned app from phones - BBC News

Luna trecută, TikTok și-a actualizat regulile comunității pentru a adăuga politici care interzic videoclipurile cu informații greșite despre schimbările climatice în aplicație. După cum notează The Daily Beast, schimbarea a intrat în vigoare pe 21 aprilie. Potrivit anunțului platformei, TikTok nu va mai permite conținut care „subminează consensul științific bine stabilit” cu privire la criza climatică.

Cu toate astea, platforma de socializare TikTok va permite în continuare oostarea de videoclipuri care abordează discuții despre schimbările climatice, cum ar fi politicile guvernamentale legate de acestea, atât timp cât acestea nu contravin consensului științific. Cu toate acestea, va începe să șteargă conținutul care încalcă noua sa politică, iar orice utilizator care caută informații despre climă va fi direcționat către „informații autorizate” pe care TikTok a decis să le distribuie, în parteneriat cu Națiunile Unite.

Ca referință, în anul 2022, cercetătorii de la NewsGuard au publicat un raport despre dezinformare. Astfel, ei au descoperit că TikTok este plin de informații false despre, printre alte subiecte, schimbările climatice, iar căutarea termenului aduce sugestii de căutare precum „schimbările climatice dezmințite” și „schimbările climatice nu există”. Pentru context, în perioada de vârf a pandemiei, căutarea videoclipurilor cu Covid-19 au adus, de asemenea, sugestii care includ „vaccin covid HIV”.

În plus, dezinformarea a fost răspândită în special în timpul sezonului alegerilor prezidențiale din SUA, pe platformă. Acesta a sfârșit prin a elimina peste 300.000 de videoclipuri legate de alegeri și peste 50.000 de videoclipuri care împărtășeau informații greșite despre Covid-19.

Așadar, atunci când TikTok și-a introdus noua politică privind schimbările climatice, a adăugat și noi reguli care acoperă tehnologia AI care creează conținut. Toate media manipulate sau create digital pe TikTok trebuie acum să vină cu eticheta corespunzătoare, cum ar fi „fals” sau „alterat”.

Mark Zuckerberg a postat o fotografie cu fetița cea mai mică. Internauții moldoveni l-au felicitat pe facebook

CEO-ul Meta a postat marți, 25 aprilie curent, o fotografie cu Aurelia Chan Zuckerberg care recent a împlinit o lună de viață. Este cea de-a treia fetiță a cuplului Mark Zuckerberg, în vârstă de 38 de ani, și soția acestuia, Priscilla Chan, la fel de 38 de ani. Și utilizatorii moldoveni de Facebook l-au felicitat.

Zuckerberg a postat o fotografie cu fetița mai mică. Cine l-a felicitat

„My training buddy”, a scris Mark Zuckerberg. (n.r. traducerea exactă din limba engleză ar fi amic de antrenament, doar că asemenea expresie mai este folosită atunci când un angajat nou are un anumit angajat cu mai multă experiență la care poate apela pentru ajutor, sfaturi sau formare), transmite realitatea.md.

„Felicitări cu cea mai nou membru”, a comentat administrația Facebook.

Aurelia s-a născut la o lună distanță de la ziua de naștere a mamei sale, 24 februarie. Mai are două surori: August de 5 ani și Maxima de 7 ani.

Mark Zuckerberg și soția sa, filantrop și fost medic pediatru, s-au întâlnit la coadă la toaletă la o petrecere la care participau amândoi, pe când erau studenți la Harvard, în 2003. La scurt timp, au început să se întâlnească și s-au căsătorit nouă ani mai târziu, în 2012, în cadrul unei ceremonii intime organizate în curtea casei lor, la doar o zi după ce Facebook a fost făcut public. După nașterea primei lor fiice, cuplul a anunțat într-o scrisoare publică faptul că majoritatea banilor lor vor fi donați în scopuri caritabile.

Mark Zuckerberg welcomes third daughter with wife as they share baby's  adorable name - Mirror Online

Un moldovean care lupta în Donbas, de partea rușilor, este căutat cu disperare de soție

Un moldovean, care lupta alături de separatiștii din Donbas, este căutat cu disperare de soție.

Un moldovean care lupta în Donbas, căutat cu disperare de soție

Un cetățean al Republicii Moldova, originar din satul Cotovo, raionul Drochia, a dispărut fără urmă, după ce a mers voluntar să lupte de partea separatiștilor din Donețk. S-a întâmplat încă în urmă cu zece ani, dar despre asta s-a aflat abia acum, după ce soția lui a lansat un apel către foștii săi camarazi săi de arme, transmite realitatea.md.

Mesajul disperat al soției a fost publicat pe pagina de Telegram al colonelului FSB în rezervă Igor Ghirkin–Strelkov, cel care a condus forțele paramilitare proruse, odată cu izbucnirea războiului din Donbas.

Femeia scrie că pe soțul său îl chema Vascauțan Valeriu și că nu mai știe nimic de el, încă din 2013, după ce a mers să lupte de partea separatiștilor proruși din Ucraina.

„Din surse publice am aflat că a fost ucis undeva sub Slaveansk. Ajutați-mă să obțin informații despre el sau spuneți-mi unde să mă adresez. În momentul de față eu locuiesc în Rusia, deoarece dețin cetățenia FR, dar nu am posibilitate să merg în Donețk să-l caut”, se spune în mesajul transmis lui Strelkov, pe care acesta l-a făcut public, în speranța că cineva îl va recunoaște și va putea oferi detalii cu privire la dispariția moldoveanului.

Imaginea Elveției, grav afectată de prăbușirea Credit Suisse
Articolul anterior
Pasha Parfeni, turneu internațional de promovare a piesei „Soarele și Luna”: Concerte în Barcelona, Tel Aviv, Madrid, Amsterdam, Olanda
Articolul următor