O tânără, originară din România, a câștigat ”Voce Germaniei”! A cucerit publicul de peste hotare

Anny Ogrezeanu, o tânără de 22 de ani, cu origini românești, a făcut ravagii în Germania. Aceasta a reușit să impresioneze pe toată lumea cu vocea sa și a reușit să pună mâna pe premiul cel mare de la „Vocea Germaniei”. Familia lui Anny Ogrezeanu vine din România, iar tânăra este foarte mândră de originile sale românești și a fost plăcut surprinsă atunci când a venit pentru prima dată în vizită în România, scrie cancan.ro.

Anny Ogrezeanu a devenit cunoscută în industria muzicală după ce a reușit să câștige marele premiu de la „Vocea Germaniei”. Tânăra a făcut parte din echipa cântărețului germano-polonez Mark Forster. În marea finală, cei doi au interpretat piesa „Friday I’m In Love”, o melodie a trupei rock britanice The Cure, și au reușit să câștige inima publicului.

Anny Ogrezeanu își are originile românești în Horezu. Mama sa este româncă, iar tatăl german. În urmă cu mulți ani, în perioada comunismului, mama tinerei și părinții acesteia au decis să părăsească România și să se stabilească în Germania, însă nu și-au uitat originile. Anny Ogrezeanu a aflat despre România din poveștile mamei sale, iar în urmă cu ceva timp a venit în țară pentru a-și cunoaște și rudele de aici.

„Mama mea este din Horezu, un orășel celebru pentru ceramica lui. Bunicii mei au avut o fermă, unde au locuit împreună cu mama, unchiul și bunica lor. Mama mea a lucrat la fermă și a învățat, de asemenea, să facă obiecte din ceramică. Face niște bijuterii superbe! Așadar, mama e româncă și tatăl meu este german.

Felul în care mama ne-a crescut pe mine și pe frații mei m-au făcut ceea ce sunt acum. Cred că educația ei din România a avut un impact pozitiv uriaș asupra noastră. Întreaga ei familie este bună și caldă, a fost clar, cumva, de la început, că ne vom iubi întotdeauna necondiționat, orice ar fi. Când am fost în România să-mi cunosc rudele pe care nu le mai văzusem niciodată înainte, m-am simțit ca acasă. Deși nu am petrecut prea mult timp în România, mă simt foarte apropiată de cultura acestei țări”, a declarat Anny Ogrezeanu, potrivit libertatea.ro.

„Au plecat din motive politice”

Mama lui Anny Ogrezeanu făcea parte dintr-o familie cunoscută din Horezu. Tatăl acesteia era unul dintre cei mai valoroși și renumiți ceramiști. Acesta a avut privilegiul ca în timpul regimului comunist să părăsească România pentru a-și expune munca în străinătate. În cele din urmă, în anul 1983, din motive politice, bărbatul a decis să își ia familia și să părăsească definitiv România.

Au ajuns în Germania, au certu azil politic și au început o nouă viață. Însă, chiar dacă mama lui Anny Ogrezeanu a plecat din țară la vârsta de 18 ani nu și-a uitat originile și a avut grijă să o învețe și pe fiica sa despre România și chiar să o aducă în vizită.

„Bunicii mei erau destul de cunoscuți în domeniul ceramicii, așa că aveau voie să călătorească în afara României – un lucru rar în perioada regimului comunist al lui Ceaușescu – pentru a-și reprezenta țara prin meșteșugul lor. În 1983, când mama avea 18 ani, familia noastră a decis să plece definitiv din România, din motive politice. Voiau libertate și șanse mai bune pentru copiii lor.

Au stat trei luni într-o tabără de refugiați. Acolo au învățat limba germană și au primit azil politic. Asta a însemnat însă că au pierdut tot ce aveau în România și nu se mai puteau întoarce câtă vreme comunismul era la putere. S-au stabilit, așadar, în Germania.

Când bunicii mei au plecat în Germania cu mama și unchiul meu, restul familiei a rămas în România. Mi-am cunoscut în 2018 multe dintre rudele care trăiesc în România și abia aștept să le revăd. Ne-am făcut prieteni în timpul vizitei noastre și am păstrat legătura cu ei”, a mai spus lui Anny Ogrezeanu.

ULTIMA ORĂ! Curtea Constituțională a decis: Restricțiile de participare la alegerile pentru oamenii lui Șor – neconstituționale

Curtea Constituțională a admis sesizarea deputaților fostului Partid „ȘOR” și a declarat drept neconstituționale prevederile din Codul Electoral care interzic oamenilor afiliați lui Ilan Șor să candideze în cadrul scrutinelor electorale. Hotărârea a fost pronunțată cu puțin timp în urmă, scrie deschide.md.

Amintim că la data de 4 octombrie 2023, Parlamentul a votat în lectura finală modificarea Codului Electoral. Potrivit documentului, persoanele care, la data pronunțării hotărârii Curții Constituționale privind declararea neconstituționalității unui partid politic, dețineau calitatea de membru al organului executiv sau care ocupau funcții elective din partea partidului respectiv, nu vor putea fi alese în cadrul unor scrutine electorale.

Restricția urma să fie aplicată pentru o perioadă de 3 ani de la data pronunțării hotărârii Curții Constituționale privind declararea neconstituționalității partidului politic.

Simbolul secret din VIDEO-ul în care prințesa Kate anunță că are cancer. Trucul a fost folosit chiar de regina Elisabeta a II-a

Clipul în care prințesa Kate anunță că face chimioterapie a fost în detaliu analizat de exeperți. În imagini sunt mai multe simboluri secrete care transmit un mesaj puternic, scrie stirileprotv.ro.  

Prințesa de Wales s-a adresat cu curaj națiunii, săptămâna trecută, printr-un clip filmat în curtea castelului Windsor. Relaxată și îmbrăcată lejer, Kate a anunțat că suferă de o boală cruntă. Cadrul în care au fost filmate imaginile este însă unul relaxat – prințesa stă pe bancă, în aer liber, iar în spatele ei are un peisaj primăvăratic.

În fundal se pot zări și o mulțime de narcise aurii, și nu întâmplător. Nu numai că narcisa este floarea națională a Țării Galilor, dar este, de asemenea, o floare asociată de mult timp cu pacienții și supraviețuitorii cancerului.

În finalul discursului Kate a spus că se gândește și că este alături de „toți cei ale căror vieți au fost afectate de cancer”, subliniind că nu sunt singuri în această luptă cu boala.

Ca simbolism, narcisa este o floare a speranței, fiind una dintre primele flori ale primăverii și semnalează faptul că zilele de iarnă au trecut.

„Narcisele din spatele lui Catherine mi-au amintit de cele văzute la discursul Reginei „Ne vom întâlni din nou” adresat națiunii în timpul epidemiei de Covid-19 din 2020. A fost un discurs pe care milioane de oameni nu îl vor uita niciodată. A fost atât de plin de emoție, încât a atins cu adevărat coarda sensibilă a oamenilor”, spune fotograful regal Arthur Edwards.

Catherine și-a încheiat discursul implorându-i pe toți cei afectați de cancer să nu-și „piardă credința sau speranța”.

„Nu sunteți singuri”, a spus Kate în încheiere.

Atât regretata regină, cât și Kate au vorbit direct în fața camerei, singure, asta transmițând un mesaj extrem de puternic.

Amândouă s-au folosit de narcise pentru a simboliza faptul că, la fel ca iarna care se transformă în primăvară, urmează vremuri mai bune.

Programul „Satul European” pentru ani 2024-2028, aprobat de Guvern. Ce proiecte își propun autoritățile

Programul Național de dezvoltare locală „Satul European” pentru anii 2024-2028 a fost aprobat de Guvern. Costurile implementării programului sunt estimate la peste 5,3 miliarde de lei, dintre care din bugetul de stat, prin intermediul Fondului Național de Dezvoltare Regională și Locală, va fi asigurată suma de peste 2,5 miliarde de lei.

Astfel, proiectul prevede ca, până în 2028, circa 200 de mii de locuitori vor avea acces la rețeaua de apeduct și 37 de mii de persoane vor fi conectate la rețeaua de canalizare. De asemenea, 250 de mii de persoane din 100 de localități urmează să beneficieze de sistem de iluminat public îmbunătățit.

Programul mai urmărește ca, peste patru ani, în cel puțin 250 de localități să fie renovate sau reabilitate clădirile publice, 375 de mii de locuitori să beneficieze de săli și terenuri sportive moderne, iar 250 de mii de locuitori – de infrastructură îmbunătățită a edificiilor culturale și turistice.  De asemenea, în cel puțin 65 de localități va crește ponderea de energie regenerabilă în totalul energiei consumate.

Totodată, 400 de angajați ai autorităților publice locale vor avea capacități consolidate în scrierea, managementul, monitorizarea și evaluarea proiectelor investiționale.

Imaginea Elveției, grav afectată de prăbușirea Credit Suisse
Articolul anterior
Pasha Parfeni, turneu internațional de promovare a piesei „Soarele și Luna”: Concerte în Barcelona, Tel Aviv, Madrid, Amsterdam, Olanda
Articolul următor