O tânără s-a ales cu grave cicatrici şi a orbit temporar după un truc de pe TikTok

Incident dramatic pentru o tânără de 21 de ani din Australia care şi-a dorit să încerce acasă un truc de înfrumuseţare văzut pe TikTok. A crezut că va reuşi fără ajutorul unui specialist în domeniu, dar ajuns la spital cu răni grave şi orbire temporară.

Tilly s-a ales cu cicatrici ale feței și orbire temporară.

O tânără, concurentă la o emisiune televizată în Australia, a lansat un avertisment pentru toate tinerele, sfătuindu-le să nu încerce tot ce văd pe TikTok. Mesajul a venit după ce ea însăşi s-a ales cu orbire temporară, în urma unui truc văzut pe aplicaţia de socializare.

TikTok, care a devenit global în 2018, și-a construit succesul rapid pe baza parodiilor şi a coregrafiilor muzicale, punând accentul pe inventivitatea şi creativitatea utilizatorilor care au „mână liberă” la înregistrarea videoclipurilor cu scopul de a deveni virale. Oamenii au început să posteze inclusiv, reţete de gătit, poveşti jenante, dar şi trucuri pentru diferite situaţii, fie de frumuseţe şi lifestyle ori pentru a repara lucruri prin casă sau pentru a transforma obiectele nefolositoare în adevărate piese de decor.

Totuşi, deşi o mare parte din conţinutul împărtăşit pe TikTok merită urmărit, există anumite videoclipuri care pot fi îngrijorătoare, mai ales atunci când instigă la provocări sau trucuri care îţi pot afecta inclusiv sănătatea. Printre acestea există mai ales trucurile de frumuseţe, incluzând diferite metode pentru a-ţi „îmbunătăţi” aspectul fizic fără a face vreo operaţie estetică.

Tilly Whitfield, participantă a unui show australian televizat, a descoperit recent efectele acestor trucuri realizate fără o verificare amănunţită, după ce a încercat o tehnică de acupunctură la domiciliu pe care o văzuse pe TikTok. Tânăra de 21 de ani din Sydney a împărtăşit ulterior fotografii cu rezultatul dezastruos, menţionând că a ajuns la spital cu cicatrici severe pe faţă şi cu orbire temporară a unui ochi.

Incidentul a avut loc chiar înainte de a intra în casa Big Brother, show-ul televizat din care face parte, motiv pentru care la început a fost nevoită să poarte o mască de culoare albastră pe faţă pentru a nu îşi expune semnele în faţa milioanelor de telespectatori. Totuşi, oamenii de acasă au început să pună întrebări legate de apariţia ei, motiv pentru care concurenta a decis să clarifice lucrurile pe Instagram şi, de asemenea, să îi avertizeze pe alţii să nu facă greşeli similare, potrivit Mirror.

„Pentru cei care mă întreabă de ce port o mască în mod constant, ei bine, aşa arăta faţa mea înainte de a intra în competiţie, de aceea am întotdeauna machiaj pe faţă şi îmi ţin pielea acoperită. Acesta este rezultatul încercării de a-mi îndepărta cicatricile pe care mi le-am provocat singură, acasă, încercând să reproduc o procedură de înfrumusețare pe care am văzut-o într-un videoclip de pe TikTok, cu două luni înainte de emisiune. Cine naiba ar mai face aşa ceva? Vă rog nu încercaţi niciun fel de truc sau alte proceduri de înfrumuseţare la domiciliu, am ajuns la spital cu orbire temporată din cauza umflăturii şi m-am infectat rău, ca să nu mai vorbim că faţa mea era oarecum de nerecunoscut. Am înfipt literalmente ace adânc în pielea mea. Lăsaţi lucrurile pe seama profesioniştilor” a mărturisit Tilly.

Internauţii au invadat conturile ei de socializare cu mesaje de sprijin şi apreciere pentru curajul de a mărturisi prin ce a trecut şi au lăudat dorinţa ei de a-i avertiza pe cei din jur să fie atenţi înainte să încerce diferite trucuri şi modalităţi de înfrumuseţare fără ajutorul unui specialist.

sursa

ATENȚIE! Limitați plimbările în aer liber! Ce a acoperit Moldova peste noapte? Agenția Mediului vine cu explicații

Agenția de Mediu informează că, condițiile meteorologice atestate ca precipitații atmosferice, au favorizat dispersarea particulelor de praf în atmosferă și ca rezultat nu au contribuit la acumularea lor în stratul atmosferic. Particulele de praf s-au amestecat cu picăturile de ploaie, astfel, conform observațiilor efectuate de Agenția de Mediu nu s-au înregistrat depășiri ale valorile concentrațiilor PM10 și PM 2,5 la stațiile automate din mun. Chișinău și s. Mateuți, r Rezina.

      Picăturile de ploaie cu praf nu prezinta în aer un pericol semnificativ pentru sănătate, cu excepția persoanele cu afecțiuni respiratorii preexistente, cum ar fi astmul sau bronșita. Particulele de praf vor influența cumulativ clădirile, monumentele istorice, precum și calitatea apelor de suprafață și a vegetației.

      Pe data de 24 aprilie, pe teritoriul țării, în atmosfera inferioară și mijlocie, conform observațiilor Serviciului Hidrometeorologic de Stat al R. Moldova vor predomina masele de aer care se vor deplasa din sectorul de sud-vest. Lipsa precipitațiilor pot crea premise spre majorarea nesemnificativă a concentrațiilor PM10 și PM 2,5 în aer. Însă în data de 25 aprilie influența frontului atmosferic și ploile prognozate vor contribui la dispersia poluanților din aer.

      Agenția de Mediu recomandă persoanelor vulnerabile să limiteze plimbările în aer liber și lucrările fizice pe parcursul acestor zile.

ATENȚIE! Recenzorii trebuie să prezinte obligatoriu legitimația. Circa 4 mii de recenzori merg din casă în casă

În perioada 8 aprilie -7 iulie 2024 în Republica Moldova se desfășoară Recensământul populației și locuințelor (RPL). În această perioadă, circa 4 mii de recenzori merg din casă în casă pentru a colecta date despre populație și locuințe.

În legătură cu întrebările și îngrijorările expuse în cadrul apelurilor la Linia verde a RPL 0800 800 24, precum și în mediul online despre activitatea recenzorilor, Biroul Național de Statistică (BNS) vine cu următoarele concretizări.

Recenzorii sunt echipați cu chipiu, tricou și/sau vestă, rucsac și tabletă – toate cu logo-ul Recensământului. De asemenea, ei trebuie să prezinte obligatoriu legitimația de recenzor.

Orarul de lucru al recenzorilor nu este unul fix, ci unul flexibil, în dependență de specificul activității de bază al fiecăruia (student, angajat cu normă întreagă sau parțială, casnic etc.). Intervalul în care ar putea efectua recenzarea este între orele 08:00 și 21:00. Preponderent, recenzorii vizitează gospodăriile seara, în intervalul 17:00-21:00, și în zilele de odihnă (sâmbătă și duminică), în intervalul 10:00-21:00.

La finalul interviului, înainte ca recenzorul să transmită datele completate în aplicația de pe tabletă, acestea pot fi verificate de către respondent.

Reamintim că, dacă apar îngrijorări sau nelămuriri cu privire la identitatea recenzorului sau calitatea recenzării, populația poate apela la Linia verde a RPL 0 800 800 24 (apel gratuit), scrie la adresa de e-mail rpl2024@statistica.gov.md sau în chatul de pe pagina dedicată recensământului www.statistica.gov.md/RPL2024, pentru a informa despre abaterile în procesul de recenzare, de exemplu, dacă recenzorul:

  • nu a prezentat legitimația de recensământ;
  • nu a purtat nici o piesă de vestimentație cu însemnele recensământului;
  • nu a pus toate întrebările din chestionarele de recensământ;
  • a încercat să expună propriile viziuni, pentru a influența cumva alegerea răspunsurilor;
  • a selectat alte răspunsuri decât cele oferite de persoana recenzată și a refuzat să modifice răspunsurile la solicitarea acestuia;
  • a refuzat să explice persoanei recenzate unele întrebări din chestionar, la solicitare;
  • nu a completat datele colectate direct pe tabletă etc.

BNS informează că, fiecare adresare este analizată minuțios. În cazul constatării abaterilor de la procesul de recenzare stabilit de către BNS, personalul temporar de recensământ va fi sancționat, după caz, eliberat din poziția deținută.

BNS îndeamnă populația țării să fie deschisă și să ofere recenzorilor informația completă și corectă.

Mai multe răspunsuri la întrebările frecvente pot fi consultate pe site-ul oficial web al BNS, la pagina Întrebări frecvente.

Șeful Postului Vamal „Aeroportul Internațional Chișinău” a demisionat

Șeful Postului Vamal „Aeroportul Internațional Chișinău”, Alexandru Vacri, și-a dat demisia. Despre aceasta a declarat pentru unimedia.info, Tatiana Șompol, șefa Secției a Relații cu Publicul al Serviciului Vamal.

„Funcționarul vamal a depus cerere de demisie. La moment se examinează conform prevederilor legale în vigoare”, a declarat Tatiana Șompol, șefa Secției a Relații cu Publicul al Serviciului Vamal.

 Un scandal a avut loc la Aeroport. Mai multe persoane, care se întorceau de la Moscova, unde a fost format blocul politic „Victoria” au fost ținute ore în șir la Aeroport. Potrivit Poliției de Frontieră, pasagerilor li s-a solicitat la controlul vamal verificarea bagajelor, moment în care „aceștia au manifestat opoziție și au încercat agresiv să eludeze controlul, adresând cuvinte jignitoare și provocatoare în direcția funcționarilor vamali și a polițiștilor de frontieră”.

Un bărbat de 66 de ani are 151 de copii și 16 soții, dar este pregătit pentru soția cu numărul 17
Articolul anterior
Rata de infectare în rândul lucrătorilor medicali din Moldova, redusă considerabil odată cu începerea procesului de vaccinare
Articolul următor