O tânără s-a dat în spectacol pe Tik Tok îmbrăcată în uniforma Poliției. Oamenii legii, pe urmele ei

O tânără a vrut să-și crească popularitatea pe Tik Tok și s-a filmat îmbrăcată în uniforma Poliției. Oamenii legii au fost sesizați despre un caz în care pe o rețea de socializare apare o tânără îmbrăcată în uniforma Inspectoratului General al Poliției într-o ipostază nedemnă de un angajat cu statut special, se menționează în comunicatul Poliției.

separator

Direcția Inspectare Efectiv a IGP s-a autosesizat imediat. Tânăra a fost identificată, aceasta nu este angajată a Ministerului Afacerilor Interne, are 22 de ani și este din Chișinău.

Fata își argumentează gestul prin faptul că a vrut să-și crească numărul de urmăritori pe Tik Tok.

Potrivit Poliției, tânăra a încălcat prevederile art. 324 din Codul Contravențional al Republicii Moldova „Uzurparea de calităţi oficiale prin folosirea ilegală a uniformei cu însemne distinctive, cu simbolica autorităţilor publice sau cu aspect similar ce ar permite confundarea, dacă nu este însoţită de săvîrşirea unei infracţiuni” și riscă o amendă între 900 și 2400 de lei.

Inspectoratul General al Poliției precizează că nu va tolera denigrarea imaginii instituției și a angajaților și amintește cetățenilor că destinația uniformei este alta și că poate fi purtată doar de persoanele cu statut special, în timpul serviciului. Vezi video.

Asigurarea de asistență medicală va deveni obligatorie
Articolul anterior
Se lansează cursele de zbor directe din Moldova către SUA. Acord bilateral a fost semnat
Articolul următor
Alte articole interesante