O tânără și-a cărat mama bolnavă în spate până la ușa spitalului

Scene revoltătoare au fost surprinse joi, în curtea unui spital din Târgu-Jiu, România. O femeie își căra mama în spate până la ușa unității sanitare, inclusiv pe rampa de acces.

separator

Chiar dacă femeia striga după ajutor la intrarea în spital, nimeni nu s-a oferit să o ajute cu un cărucior. Bătrâna, recent operată, avea piciorul în ghips și se simțea rău.

Fiica femeii bolnave acuză acum reprezentanții spitalului că au amânat consultația pacientei până când ministrul sănătățuu şi-a încheiat vizita şi a plecat din spital.

După mai bine de o oră de aşteptare, fiica femeii a luat-o în spate şi dus-o pe acesta în spital. Abia acolo, după alte minute de aşteptare, pacienta a fost pusă într-un cărucior și transportată către secția de Ortopedie.

„Are două şuruburi şi ghips, dar vine ministrul şi nu avem voie să intrăm. O lăsăm aici să moară? O luăm în spinare. Nu ne dă nimeni niciun căruţ. Este operată la picior. Are două şuruburi şi am venit cu ea la consult, să-i tragă firele.

Am ţinut-o în stradă o oră şi acum ne-a dat voie să intrăm cu ea. Vine ministrul şi nu avem voie să băgăm maşina în spital. Ce să facem? O luăm în spinare. O lăsăm aici să moară, ce să-i facem? Asta e”, a spus, nemulţumită, fiica pacientei.

La rândul său, ministrul Sănătăţii spune că este o greşeală de management.

„Este greşeală de management, tipică. Sunt chirurg, medic. Pacientul primează. Un caz prezentat la spital trebuie să fie preluat imediat, evaluat şi tratat în consecinţă. Nu contează dacă vine ministrul sau nu”, a replicat şeful de la Sănătate, Nelu Tătaru, potrivit antena3.ro.

Liber la mare, după test negativ la Covid-19. Ucraina elimină carantina pentru moldoveni
Articolul anterior
În Moldova, 900 de copii au fost diagnosticați cu noul coronavirus, 27% dintre ei având vârsta de 1-5 ani
Articolul următor
Alte articole interesante