O tânără vorbeşte despre trauma din copilărie, după ce a pozat nud la 13 ani

Magda este majoră acum, însă imaginea ei a avut de suferit din cauza pozelor indecente pe care le-a făcut la 13 ani. Fata din Haţeg a ales să vorbească deschis despre traumele trăite în urmă cu câţiva ani.

separator

Comunitatea YouTube vuieşte în jurul unui nou subiect: Magda, fata care a ajuns la psiholog după ce colegii au postat pe Facebook poze cu ea în ipostaze intime. A ales să fie curajoasă şi să vorbească despre tot ce i s-a întâmplat. Vrea să tragă un semnal de alarmă. Bullying-ul există şi în România şi afectează o generaţie crescută în plin avânt tehnologic pe care prea puţini o înţeleg, scrie adevarul.ro.

„Acele poze sunt din 11 noiembrie 2013. Eu şi o prietenă ne-am făcut poze de genul acesta pentru că ni se părea cool, începusem să avem forme. După o săptămâna eu şi prietena mea ne-am certat, iar ea i le-a trimis unui băiat care le-a postat. I-am scris mesaje în privat, eram disperată! Nu ştiam ce să fac. A început să mă ameninţe, a spus că vine în Haţeg. Am mers la şcoală şi pozele mele erau puse pe holuri, în oraş, pe maşina tatălui meu. Eu învăţam foarte bine şi nimeni nu se aştepta la asta. Mi-au scăzut media la purtare la 4, deşi nu făcusem pozele la şcoală, nu eu le postasem. Fata care le publicase era nepoata directoarei, nu a păţit nimic. Aşa funcţionează lucrurile în România”, povesteşte Magda într-o înregistrare video publicată pe YouTube.

În acel moment, eleva îşi dorea să participe la olimpiade, să arate tuturor că este de fapt o fată deşteaptă care are cu ce să se mândrească. Liceul la care învăţa i-a luat acest drept şi a condamnat-o la depresie. Lungile vizite la psiholog şi susţinerea familiei au ajutat-o să treacă peste treaumă, însă chiar şi la cinci ani după eveniment oamenii o mai asociază cu „pozele în chiloţi şi sutien”.

UNICEF definește „bullyingul” ca fiind un comportament ostil/de excludere şi de luare în derâdere a ciuva, de umilire. Un studiu al Fundaţiei „Salvaţi Copiii” arată că 3 din 10 elevi români au fost ameninţaţi cu bătaia cel puţin o dată.

„Ce ne-a surprins este numărul mare de elevi, aproximativ 70%, care au spus că au fost măcar o dată martorii unei situaţii de hărţuire în clasa lor, dar şi în grupul lor de prieteni, ceea ce ne arată că bullyingul nu vizează doar grupuri largi sau necunoscute de copii, ci apar şi în acele grupuri în care ne aşteptăm ca relaţiile de prietenie şi cooperare să fie strânse”, a declarat psihoterapeutul Diana Stănculean, potrivit csid.ro.

Magda este un caz fericit, familia nu a blamat-o şi a ales să îi fie alături. În fiecare dimineaţă, în România, există elevi care se trezesc speriaţi la gândul că urmează o altă zi în care trebuie să îndure jignirile colegilor. Mai târziu ei se transforă în adulţi greu de integrat în societate, cu traume şi frustrări.

Cel mai mare amfiteatru în aer liber din țară se schimbă la față! Pe teritoriul Teatrului Verde va fi amenajat și un pavilion unde vor fi crescuți fluturi

Primăria Chișinău continuă lucrările de reparație și modernizare a celui mai mare amfiteatru în aer liber din republică.

Actualmente se lucrează la reparația exterioară a clădirii teatrului (fațadei), este reparat acoperișul scenei, sunt vopsite scaunele, sunt instalate 5 porți la toate intrările în parc, se lucrează la instalarea unui grup sanitar modular, este amenajată intrarea centrală în teatru și sunt reparate scările de acces. Este instalată și rampă pentru persoanele cu necesități speciale.

La fel, la Teatrul Verde este amenajat un pavilion expozițional de agrement, unde vor fi crescuți fluturi.

Amintim că acum doi ani, Primăria Capitalei a inițiat lucrări de reparație a teritoriului Teatrului Verde. Au fost schimbate scaunele, pavată zona de spectatori, amenajat spațiul verde și curățați copacii.

Operațiunea VITEZA, mii de încălcări comise de șoferi

Timp de o săptămână, polițiștii INSP au fixat peste 5 mii de încălcări rutiere comise de șoferi, anunță Poliția.

Operațiunea (acțiune sub egida #ROADPOL) are scopul diminuării numărului de accidente rutiere, dar şi sporirea nivelului de disciplină al participanților la trafic.

În premieră, Poliția Națională a fost dotatăcu cinci bărci de patrulare de către Autoritatea Polițienească Suedeză

În premieră, Poliția Națională a fost dotată de către Autoritatea Polițienească Suedeză cu cinci bărci de patrulare.

Timp de trei zile, 9 angajați ai subdiviziunilor Poliției Naționale, precum și reprezentanți ai altor entități ale MAI, au fost instruiți în utilizarea bărcilor cu motor.

Ulterior, aceștia vor putea interveni în cadrul activităților de supraveghere și intervenție în zonele acvatice.

Instruirile au avut loc sub îndrumarea specialiștilor suedezi, care au furnizat cunoștințele și abilitățile necesare pentru operarea eficientă a acestor mijloace de transport pe apă.

Astfel, vom extinde capacitatea operațională a angajaților poliției, facilitând intervenția rapidă și eficientă în situații de urgență.

A pus bicarbonat pe periuţa de dinţi în fiecare zi. Rezultatul e uluitor
Articolul anterior
Amenzi de până la 4.500 de lei pentru creșterea animalelor de companie în condiții ce prezintă pericol pentru oameni
Articolul următor