O ţară renunţă la masca de protecţie

O țară din Europa renunță de mâine la obligația de a purta masca de protecție.

Gata cu măștile în Danemarca, cel puțin pentru moment. Ministerul Transporturilor a anunţat vineri că elimină obligaţia de a le purta în mijloacele de transport în comun, singurul loc în care mai erau obligatorii, ca urmare a relaxării normelor de distanţare socială, scrie diez.md.

„Suntem acum într-o situaţie (…) în care o mare parte din populaţie este vaccinată şi ne întoarcem la o viaţă de zi cu zi mai normală. Acest lucru înseamnă că ne putem lua adio de la măşti în autobuze, trenuri şi metrou”, a declarat ministrul transporturilor, Benny Engelbrecht, citat de digi24.

Obligaţia, introdusă la 22 august 2020, va dispărea începând de sâmbătă, 14 august. Iniţial, era programată să fie ridicată la 1 septembrie.

Miercuri, autorităţile sanitare din regatul scandinav de 5,8 milioane de locuitori, care înregistrează aproximativ 1 000 de noi infecţii pe zi, îşi atenuaseră recomandările de distanţare socială, argumentând că acoperirea vaccinală este ridicată (peste 60 % din populaţie).

Cu toate acestea, purtarea măştii rămâne în vigoare în avioanele şi aeroporturile din ţară, unde se aplică normele internaţionale de transport aerian.

De 13 ani împreună…
Articolul anterior
Două mii de solicitări pe zi a ambulanţei
Articolul următor