O turmă de capre, adusă să îndeplinească o misiune importantă în parcurile din New York

Autoritățile din New York au găsit o modalitate ecologică și sustenabilă de a scăpa de iarba din parcuri. Câteva capre au primit misiunea să mănânce, în aproape 3 luni, buruienile care cresc pe stâncile secţiunii Forever Wild, o zonă naturală protejată şi un sanctuar de păsări din Riverside Park, transmite EFE.

Caprele Charlie, Cowgirl, Mallomar şi Chico au fost prezentate vineri la festivalul Goatham, care s-a desfăşurat în parcul care urmează să fie curăţat. Participanţii le-au tratat pe rumegătoare ca pe adevărate staruri, făcând selfie-uri cu caprele şi mângâindu-le.

„Ne este foarte greu să lucrăm în acel spaţiu pentru că este foarte accidentat, sunt mulţi copaci doborâţi, iederă otrăvitoare şi o mulţime de obstacole, ceea ce face foarte greu pentru personalul nostru să lucreze acolo (…) Am improvizat şi ne-am gândit să obţinem un ajutor suplimentar, de aceea am decis să aducem caprele să ne asiste„, a explicat Marcus Caceres, unul dintre inițiatorii proiectului.

Acesta a explicat că cele patru capre fac parte din Green Goat, organizaţie care oferă o nouă şansă caprelor şi oilor care au fost abandonate sau „s-au pensionat”.

De asemenea, el a remarcat că aceste animale au mai fost folosite pentru a mânca tot felul de plante invazive în diferite parcuri din New York, precum Prospect Park, din Brooklyn, şi Governors Island.

Imagini care îți sfâșie inima, surprinse în ,,vagoanele deportărilor” din PMAN
Articolul anterior
Vladimir Putin, prima vizită oficială în Turcia după emiterea mandatului internațional de arestare
Articolul următor