Anul acesta, s-a înregistrat cea mai mică rată a mortalităţii cauzată de accidente rutiere, din ultimii patru ani

Prezența constantă a polițiștilor Inspectoratului Național de Patrulare, pe traseele din țară, a condus la scăderea cu 28% a numărului persoanelor decedate în accidente rutiere. În primele 5 luni din 2019, s-a înregistrat cea mai mică rată a mortalităţii din ultimii patru ani, fiind în descreştere cu 28% faţă de anul 2016.

separator

În fiecare zi, angajații INP sunt prezenți și desfășoară acțiuni de prevenire a accidentelor rutiere pentru a-i opri la timp pe vitezomanii iresponsabili și cei care conduc sub influența alcoolului. Prezența 24/24 de ore a inspectorilor de patrulare pe toate drumurile și traseele din țară a dus la o scădere a numărului de accidente rutiere.

,,Totuși, sunt încă șoferi care sub nicio formă nu doresc să conștientizeze consecințele nerespectării Regulamentului Circulației Rutiere. Ei preferă să urce în stare de ebrietate la volan sau să se deplaseze cu o viteză mult peste limita acceptată, crezând că nu li se va întâmpla nimic”, comunică INP.

Astfel, în ultimele patru zile, peste 2.200 de conducători auto au fost documentați de ofițerii de patrulare, depistați în timp ce conduceau cu abateri legale. Din numărul total, aproximativ 1.700 de șoferi au depășit limita de viteză. Alții circa 70 au fost depistați la volan în stare de ebrietate, majoritatea avansată; peste 167 nu au respectat indicatoarele de semnalizare rutieră; iar 34 nu aveau permis de conducere. Ce se întâmpla dacă aceșto șoferi nu erau opriți la timp de inspectorii de patrulare?!

În aceste zile, din cauza „șoferilor-eroi”, 3 persoane nevinovate au decedat, iar 23 au primit traumatisme grave pe viață, în urma accidentelor. Inspectoratul Național de Patrulare amintește că nu va tolera comportamentul șoferilor care comit încălcări în trafic, iar cei care nu se supun cerințelor legale vor fi sancționați. Șoferii nu trebuie să uite că RESPONSABILITATEA la volan e LEGE!

alte Articole interesante