O violoncelistă cântă într-un centru de îngrijiri paliative pentru a alina durerea pacienţilor aflați în stare gravă

O violoncelistă încearcă să le aline durerea pacienților aflați în stare gravă. Pacienții centrului de îngrijiri paliative ”Jeanne Garnier” din Paris o pot asculta, o dată pe săptămână, pe Claire Oppert, scrie Reuters.

Claire este absolventă a Conservatorului din Moscova și vizitează centrul din Paris în fiecare vineri pentru a cânta rezidenților bolnavi. Mulți dintre aceștia se luptă atât cu durerea fizică, cât şi cu impactul psihic al bolilor incurabile.

„Am dureri în permanență. Dar am descoperit că muzica mă ajută să evadez din durere. Asculți cu atenție și dacă este o parte cunoscută, anticipezi fiecare notă care urmează”, spunea Micheline Leroux, o pacientă care suferă de cancer.

Oppert își dorește să demonstreze că muzica are un rol terapeutic, luând parte la studii medicale pe această temă. Personalul centrului de îngrijiri nu are însă îndoieli în această privinţă.

„După ce pleacă Claire, îi găsim pe pacienți mai calmi și mai senini, câteodată atinși de muzică, câteodată fericiți. Au existat și lacrimi și momente de bucurie”, a spus îngrijitoarea Margarita Saldana.

Oppert le cântă pacienților de aproape un deceniu. În urmă cu aproape 10 ani, ea a intrat într-un azil cu violoncelul său, iar de atunci cântă bolnavilor.

„În îngrijirea paliativă există deseori durere, în ciuda morfinei și a numeroaselor medicamente. Muzica chiar are un efect calmant asupra durerii reziduale”, a spus Oppert.

sursa

Șocul vieții pentru proprietarul unui bolid de lux, în valoare de 100.000 de euro, după ce salvatorii au scăpat un copac peste automobil

Șoferul unei mașini din Pitești, România, a avut parte de șocul vieții. Acesta și- a parcat mașina de peste 100.000 de euro pe o stradă din orașul în care locuiește. Câteva ore mai târziu, acesta și-a văzut mașina distrusă, după ce un copac s-a prăbuşit peste ea.

Când au ajuns popmpierii la locul accidentului, echipa de intervenție care trebuia să ridice copacul prăbușit a reușit performanța de a-l scăpa peste mașina de zeci de mii de euro.

Puteam să jur că aşa se întâmplă!” a spus dezamăgit tatăl proprietarului mașinii de lux.

Mașina localnicului din Pitești a fost făcuta zob. Doar cu ajutorul ajutorul unui tractor a fost ridicat trunchiul de copac de pe mașină. Însă, manevra a eșuat, iar coapacul s-a desprins și a căzut a două oară, tot pe autoturismul de lux.

Mașina era parcată pe stradă. Atât martorii, cât și autoritățile, susțin că acel copac ar fi fost vechi, asta fiind cauza prăbușirii lui.

Proprietarul mașinii avea CASCO și va cere firmei de asigurări să îl despăgubească.

sursa: spynews.ro

Maia Sandu s-a întâlnit cu directorul SRI: risc crescut de atacuri teroriste în zona noastră

Directorul SRI, Eduard Hellvig, a avut o întâlnire cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu. Întâlnirea a fost făcută publică și s-a explicat că s-au discutat teme care privesc siguranța națională, în contextul în care există un risc crescut de atentate teroriste și creșterea traficului de arme în zona de Est a Europei.

”Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a discutat astăzi opțiunile de reformă a sectorului național de securitate cu Eduard Raul Hellvig, directorul Serviciului Român de Informații, care efectuează o vizită de lucru la Chișinău.

Dialogul a abordat subiectele care, în prezent, se află în atenția întregii regiuni: nivelul sporit al riscurilor de securitate, posibilitatea intensificării traficului de arme, a atacurilor teroriste și cibernetice, a radicalizării și dezinformării.

Șeful statului a menționat, în cadrul discuției, obiectivele de securitate ce sunt puse în fața instituțiilor de profil ale Republicii Moldova, și anume: 1) transparentizarea activității Serviciului de Informații și Securitate, 2) dezvoltarea unui mecanism de control parlamentar efectiv asupra domeniului securității naționale, 3) creșterea încrederii cetățenilor în instituțiile responsabile de securitatea spațiului informațional al țării și 4) cooperarea regională și internațională eficientă.”, arată un comunicat al Administrației Prezidențiale.

sursa: www.stiripesurse.ro

O femeie a vrut să-și cumpere o casă și s-a devenit proprietara unui întreg orășel. Cum a fost posibil

O femeie din Nevada a cumpărat o casă și a ajuns, dintr-o greșeală, să dețină un întreg orășel, cu 86 de proprietăți. Femeia, din Sparks, a ajuns astfel să dețină 86 de proprietăți după ce a vrut să-și cumpere o casă, scrie Business Insider, citat de digi24.ro.

Identitatea femeii nu a fost dezvăluită. Ea a intenționat să își cumpere o casă evaluată la 594.481 de dolari, în Spanish Springs, unde Toll Brothers a dezvoltat un proiect rezidențial de amploare.

În final, însă, ea a ajuns să aibă 84 de proprietăți suplimentare și două spații comune din cauza unei erori de copiere în actul de proprietate. Evaluatorul imobiliar a declarat că agenția imobiliară a fost notificată cu privire la această greșeală.

Tranzacția a fost înregistrată oficial în 25 iulie și a inclus „loturile de la 1 la 85… și zonele comune A și B”. Cele 84 de loturi includ câteva locuințe care erau însă  deja construite și vândute. Cel puțin 64 de loturi au ajuns însă în proprietatea directă a cumpărătorului. Nu este pentru prima oară când apar astfel de greșeli, dar acest caz a atras atenția din caua numărului mare de proprietăți cumpărate.

Pentru a corecta greșeala, femeii i se va cere să transfere titlul de proprietate înapoi către Toll Brothers, dar durata acestui proces va depinde de cât de cooperantă va fi ea.

Câte cazuri de Covid-19 au fost confirmate astăzi, 26 mai
Articolul anterior
Studiu: Nivelul de anticorpi scade la trei luni de la vaccinarea anti-Covid, însă răspunsul imun rămâne puternic
Articolul următor