Oameni evacuați și locuințe înfundate în nămol. Imaginile dezastrului de ieri din Comrat, Leova, Cimișlia și Anenii Noi

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI în urma ploilor torențiale care au avut loc pe 29 septembrie mai multe localități din sudul țării au fost afectate.

separator

În Comrat precipitațiile au înnămolit 39 de gospodării particulare, 2 depozite, fiind deteriorate 2 conducte de alimentare cu gaze naturale. Salvatorii au evacuat 11 persoane și au deblocat mai multe unități de transport.

Alte 14 gospodării au fost afectate în localitatea Dezghinghea din UTA Găgăuzia, unde pompierii au intervenit pentru ajutor.

Intervenția angajaților IGSU a avut loc și în localitatea Congazcic unde precipitațiile au afectat și porțiuni de drumuri. În total la fața locului în UTA Găgăuzia au fost implicați pentru lichidarea consecințelor situațiilor excepționale 43 de angajați IGSU cu 8 autospeciale dar și 8 pompe hidraulice.

De intervenția salvatorilor a fost nevoie și în localități din raionul Leova. Aici precipitațiile au afectat peste 20 de gospodării particulare în satele Sărata Răzeși, Tochile – Răducani, Tomai, Covurlui, Cuporani și Sărăteni. La Cimișlia ploile au înnămolit 16 gospodării în satele Albina, Mereni, Gura Galbenei și Coștangalia. La fața locului activează comisiile pentru situații excepționale pentru estimarea prejudiciilor. În zonele afectate continuă să acorde asistență populației angajații IGSU. Pentru gestionarea situației la fața locului a intervenit conducerea Inspectoratului reprezentată de general -maior Mihail Harabagiu.  

Vezi cine sunt învingătorii Concursului Mărcilor Recunoscute Notorium!
Articolul anterior
La fiecare ploaie, locătarii unui bloc din capitală stau cu umbrele în apartamente
Articolul următor
Alte articole interesante