Oferă confort locuinței tale: Idei de reamenajare și decor fără multe cheltuieli

În acest an casa de vacanță este chiar cea în care locuiești. De aceea trebuie să o amenajezi cât mai confortabil pentru a te bucura de fiecare clipă petrecută alături de cei dragi acasă. Vrei un cămin care să-ți ofere relaxare și dispoziție bună? Nu mai amâna acest moment! LiberCard te ajută să procuri produsele dorite acum, dar să le achiți timp de câteva luni, fără niciun ban în plus.

separator

Iată câteva sugestii  de la partenerii LiberCard cu ajutorul cărora poți oferi un „refresh” casei și curții tale:

  1. Curte de vacanță

Serile calde de vară ți-ai dori să le petreci într-un spațiu deschis. Dispui de o curte sau o terasă? Atunci o canapea confortabilă pe care să te relaxezi, o masă pentru cină sau un set complet pentru grădină sunt indispensabile. La JYSK găsești o gamă variată de piese pentru orice spațiu exterior.

  1. Mobilă fruncțională

Atât cât stai acasă nici interiorul nu trebuie neglijat. O canapea nouă, o comodă încăpătoare sau o masă de birou în culori deschise îți pot face spațiul în care locuiești mai funcțional și mai atractiv. Nu ezita să schimbi mobilierul învechit pe piese moderne și minimaliste. Tandem, Mobiland sau Indart au niște opțiuni excelente pentru confortul din casa ta.

  1. Să fie lumină!

Lumina este indispensabilă pentru ca o locuință să „respire”, oferind senzația de spațiu și deschidere. Alege o lustră nouă, o lampă led sau o veioză pentru dormitor și transformarea va fi vizibilă. STUDIO DI LUCE oferă peste 25 de mii de tipuri de lămpi de la cei mai importanți producători europeni pentru luminozitatea casei și curții tale.

  1. Decor cu stil

O ramă foto, o lumânare parfumată sau un ghiveci delicat pot schimba radical aspectul locuinței. Acestea oferă un plus de culoare și personalitate casei, influențându-ți vizibil starea de spirit. Magazinul Éclair îți oferă o gamă variată de obiecte decorative stilate și originale. Iar dacă vrei să optezi pentru ceva hand-made, Dendrobium îți vine în ajutor.

  1. Oglindă, oglinjoară…

Oglinzile rotunde, dreptunghiulare, fixate pe perete sau aplicate pe piesele de mobilier sunt funcționale, dar și decorative. Acestea măresc spațiile mici și oferă un plus de farmec casei moderne. Alege modelele preferate de la Fabrica de oglinzi Radeva.

  1. Culori estivale

Draperiile în nuanțe pastelate, pernele decorative sau seturile de lenjerie de pat cu imprimeuri sunt câteva articole pe care vrei mereu să le schimbi. La Global Store și la Millitex ai o mulțime de variante accesibile, iar Perna mea te ajută să decorezi cu textile colorate și odaia celor mici.

Pentru a începe neîntârziat reamenajarea curții și a locuinței, comandă cardul gratuit pe www.libercard.md sau la Moldova Agroindbank. LiberCard are o listă generoasă de parteneri care îți pot asigura o gamă largă de produse pentru casă – toate în rate. Astfel, îți poți permite orice vrei și când vrei, fără să achiți dobânzi și costuri suplimentare. Soliciți o singură dată cardul de cumpărături, validezi suma disponibilă și îți oferi tot răsfățul pe care îl meriți. Mai mult, ai totul sub control chiar pe telefonul tău, în aplicația MAIBank, care te va ține la curent cu banii disponibili, cumpărăturile făcute și sumele care trebuie achitate.

Alege să faci o schimbare casei tale cu LiberCard!

Un penitenciar din Moldova apare într-un serial lansat de Netflix

Netflix a lansat al șaselea sezon din seria „În interiorul celor mai dure închisori din lume”. Primul episod din noul sezon spune povestea deținuților din Penitenciarul de la Rezina. Circa o treime dintre pușcăriașii de acolo își ispășesc pedepsele după ce au fost condamnați la detenție pe viață.

În film, deținuții povestesc despre condițiile din celule și mărturisesc crimele grave pentru care au fost la închisoare pentru restul vieții, transmite tv8.md.

„În interiorul celor mai dure închisori din lume” este un documentar de televiziune produs de Emporium Productions din Londra și disponibil pe Netflix.

Documentarul prezintă viața în cele mai dure închisori din întreaga lume, mai ales din perspectiva prizonierilor, dar incluzând și perspectiva gardienilor și a altor persoane care interacționează cu sistemul penitenciar. Sezonul 1 a fost găzduit de jurnalistul irlandez Paul Connolly.

Video:

Distribuirea plăților salariale în sectorul bugetar se va face prin MPay

Distribuirea plăților salariale de către autoritățile publice ar putea fi efectuată prin intermediul serviciului guvernamental de plăți electronice „MPay”, după modelul distribuirii prestațiilor sociale.

Distribuirea plăților salariale în sectorul bugetar se va face prin MPay

Un proiect de lege în acest sens a fost avizat de către membrii Comisiei economie, buget și finanțe, transmite IPN.

Autoritățile precizează că această modalitate va contribui la reducerea efortului operațional al instituțiilor publice printr-o automatizare mai mare a activităților aferente efectuării plăților salariale, dar și la micșorarea cheltuielilor legate de aceste operațiuni.

Potrivit unuia din autorii proiectului, deputatul Dumitru Alaiba, președinte al Comisiei economie, adoptarea modificărilor va dinamiza tehnologizarea proceselor de distribuire a plăților salariale și celor sociale.

În țări mai avansate deja există bănci doar virtuale care prestează servicii de plăți pentru cetățeni de la distanță, în mod rapid, sigur și comod, a menționat deputatul.

Totodată, aplicarea noului model de distribuire a plăților salariale va contribui la sporirea competitivității și la diversificarea ofertei în domeniul serviciilor de plată.

În prezent sunt distribuite 26 de tipuri de prestații sociale prin „MPay”, prin intermediul tuturor celor 11 bănci comerciale care activează în Republica Moldova, al întreprinderii de stat „Poșta Moldovei” și al unui prestator nebancar.

Membrii Comisiei economie, buget și finanțe au convenit să solicite suplimentar opinia Băncii Naționale a Moldovei pe marginea proiectului propus, după care acesta va fi transmis spre dezbateri în plen.

În Rusia ar putea fi mobilizați inclusiv balerinii și artiștii de operă

Mobilizarea continuă în Federația Rusă. Astăzi s-a aflat că personalitățile culturale, dansatorii de balet, cântăreții și actorii sunt, de asemenea, supuși probabilității de a fi înrolați. Despre aceasta anunță ,,Объясняем.рф”, lansată de guvernul rus. Guvernul Federației Ruse precizează că aceste categorii pot fi chemate dacă funcțiile pe care le dețin în instituțiile de cultură dețin cadre de rezervă, iar lucrătorii nu au de ce să amâne înrolarea din motive de sănătate.

Mobilizare mascată în Rusia? | Europa | DW | 30.06.2022

Până acum teatrele rusești nu au raportat despre mobilizarea actorilor sau dansatorilor, dar au apărut informații că angajații au primit somații, transmite www.focus.ua.

De asemenea, fermierii privați sunt supuși mobilizării, chiar dacă nu au înlocuitori, iar copiii lor au fost deja mobilizați. Deci, tații și fiii ruși au toate șansele să fie unul lângă altul în același șanț sau tanc.

Au fost recrutați și sportivi. Se știe deja că citațiile au fost înmânate la doi patinatori actuali: campionul european din 2020, Dmitri Aliyev, în vârstă de 23 de ani, și Makar Ignatov, în vârstă de 22 de ani.

A primit citație și medaliatul cu bronz la Euro 2008, fostul fotbalist Diniyar Bilyaletdinov, în vârstă de 37 de ani.

Mobilizarea a lovit și activitatea transportatorilor aerieni ruși. Acum multe companii nu pot opera zboruri internaționale, deoarece polițiștii de frontieră nu le permit piloților să călătorească în străinătate. Prin urmare, în oponia guvernului rus, piloții sunt potriviți pentru lupte pe front.

Îngrijorare: ,,Lumea din jur va ieși din carantină, iar noi vom rămâne blocați”
Articolul anterior
Mai ai ultima șansă să te înscrii la webinar-ul GRATUIT ,,Slăbește sănătos ONLINE chiar de acasă, iar Galina Tomaș îți va cumpăra kilogramele’’
Articolul următor