Ofițerii CNA efectuează percheziții la Consiliul Național pentru Determinarea Dizabilității și Capacității de Muncă

Ofițerii CNA fac percheziții acum la Consiliul Național pentru Determinarea Dizabilității și Capacității de Muncă (CNDDCM).

separator

Centrul Național Anticorupție a confirmat derularea, la această oră, a unor acțiuni de urmărire penală ce vizează presupuse acte de corupere, comise de către angajați ai Consiliului Național pentru Determinarea Dizabilității și Capacității de Muncă.

Este vorba despre percheziții, efectuate cu scopul de a obține probe, în dosarele pornite de procurori și CNA, pe marginea pretinderii și acceptării de bani de către angajații CNDDCM pentru acordarea gradelor de invaliditate, pentru reconfirmarea acestora, dar și pentru acordarea gradelor de invaliditate pe viaţă. Probele deja administrate de CNA demonstrează că pentru un asemenea certificat, funcționarii publici primeau de la pacienți sume cuprinse între câteva sute de euro și zeci de mii de lei.

Acțiuni similare se desfășoară concomitent și la Rezina, în cadrul oficiului local al Consiliului. Mai multe persoane urmează să fie escortate la CNA pentru audieri și aducerea la cunoștință a statutului de bănuit.

sursa: www.telegraph.md

Laura Cosoi a născut al doilea copil. Vezi ce nume i-a ales fetiței!
Articolul anterior
Durere fără margini în satul Șișcani. Frățiorii, care s-au înecat într-un iaz, vor fi petrecuți împreună pe ultimul drum
Articolul următor
Alte articole interesante