Olanda: Circa 1.000 de persoane s-au infectat cu coronavirus în timpul festivalului Verknipt

Aproape 1.000 de persoane au fost testate pozitiv cu Covid-19 după ce au participat la un festival de muzică organizat în oraşul olandez Utrecht, iar cifra ar putea creşte, susțin autorităţile sanitare locale. La eveniment au luat parte aproximativ 20.000 de oameni.

Circa 20.000 de persoane au participat la festivalul Verknipt, care s-a desfăşurat timp de două zile, în aer liber, la 3 şi 4 iulie. În prima zi au fost infectaţi cel puţin 448 de participanţi, iar în a doua zi – alţi 516, potrivit agenţiei de ştiri ANP, transmite digi24.ro.

Organizatorii s-au declarat şocaţi după publicarea, marţi seară, a rapoartelor cu privire la acest focar şi au subliniat că au respectat toate măsurile de igienă.

Persoanele care au participat la festival au trebuit să prezinte dovada vaccinării sau un test negativ la coronavirus.

Potrivit organizatorilor, publicul a fost controlat cu stricteţe la intrare. De asemenea, au fost stabilite intervale orare pentru a se preveni aglomerările.

Olanda a renunțat la măsurile de relaxare după explozia numărului de cazuri.

Olanda a ridicat iniţial aproape toate restricţiile asociate coronavirusului, începând din 26 iunie, şi a permis, de asemenea, evenimentele pe scară largă, participanţii fiind însă obligaţi să prezinte un rezultat negativ la testul pentru depistarea virusului sau dovada vaccinării.

În urma unei creşteri explozive a numărului cazurilor de infectare, s-a renunţat din nou la unele măsuri de relaxare.

Cel mai recent, au fost consemnate 8.000 de cazuri de infectare într-un interval de 24 de ore. Incidenţa pe şapte zile este de peste 300 de infecţii la 100.000 de locuitori.

Potrivit autorităţilor sanitare olandeze, în special adolescenţii şi adulţii tineri sunt responsabili de creşterea considerabilă a numărului de infecţii.

Focarele de infecţie au fost, în principal, festivalurile, discotecile şi restaurantele, notează DPA, citată de Agerpres.

150 de persoane din grupul social-vulnerabil au primit ajutor din partea Ambasadei Franței
Articolul anterior
Preşedintele Braziliei deja de 10 zile sughiță încontinuu. Oficialul ar putea fi operat de urgență
Articolul următor
Alte articole interesante