Olga este prima moldoveancă admisă la Universitatea lui George Bush din SUA

Olga Bodrug, născută în Todirești, raionul Ungheni este prima moldoveancă care a fost admisă la facultatea lui George Bush din Statele Unite: Bush School of Government and Public Service (Școala de Guvernare și Serviciu Public George Bush).

separator
Tânăra studiază începând cu august 2019 un program de masterat în Relații Internaționale – Securitate Națională și Diplomație, finanțat de bursa Fulbright oferită de Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii. Olga a parcurs un drum lung pentru a-și vedea îndeplinit visul de a studia în Statele Unite ale Americii, plecând din Moldova spre România, Croația, destinația finală fiind universitatea Texas A&M.

După absolvirea Gimnaziului Todirești, Ea a mers la liceu la Iași. Aceasta a fost cea mai grea decizie din viața ei de până atunci, întrucât a trebuit să plece departe de familie și prieteni la numai 15 ani. După absolvirea liceului, Olga a mers la universitate la București pentru a beneficia de mai multe oportunități. Acolo a avut acolo șansa de a face stagii la Parlamentul României, Citibank și Banca Comercială Română.

În timp ce interacționa cu managerii, clienții și turiștii de acolo, Olga a observat că trebuie să își îmbunătățească abilitățile de limbă engleză, iar Croația i-a deschis Olgăi calea către educația americană.

Olga a aplicat în România la programul de burse Fulbright Student Award, fiind unul dintre doar 14 beneficiari. „Fulbright mi-a oferit alegerea a patru universități americane”, a explicat Olga. „Când am văzut masterul pe care mi-l doream era la facultatea înființată de George Bush nu mi-a venit să cred. Îmi amintesc că în copilărie urmăream des noutățile cu tatăl meu și că într-una dintre zile l-am întrebat despre George H. W. Bush. Cine ar fi crezut că zece ani mai târziu, voi studia la instituția pe care a fondat-o?!”

Olga afirmă că a fost foarte bine primită în Statele Unite ale Americii:

„Am găsit la facultatea lui Bush o comunitate minunată, datorită căreia nu am simțit că sunt peste ocean, la aproape 10.000 de kilometri departe de casă. Îmi amintesc că în prima zi în care am intrat în clădirea facultății am avut exact același sentiment special pe care îl aveam când mă întorceam de la Iași sau București acasă să-mi vizitez familia.

Acest sentiment mi-a dat siguranța că sunt la locul potrivit. Am avut ocazia să îl cunosc pe decan chiar în primele zile, care a fost de asemenea primitor, urându-mi un foarte călduros „Bine ai venit!”

Atât profesorii, cât și colegii și alți oameni din College Station m-au susținut și mi-au fost ca o familie, în special pentru că știau că sunt foarte departe de casă și nu am pe nimeni dintre rude aici.

Am fost invitată adesea la ei acasă la prânz/cină sau chiar de sărbători, cum ar fi Ziua Independenței, Ziua Recunoștinței, Crăciun, pentru a avea șansa să experimentez mai bine cultura americană.”

Olga mărturisește că s-a mutat în Texas în urmă cu aproape cinci luni și că privind în urmă, este incredibil cât de minunată a fost experiența ei aici și cât de mult a evoluat, atât pe plan profesional, cât și personal.    

Sursa: www.news.ungheni.org

Tânărul ucis în bătaie la Costești, a fost condus astăzi pe ultimul drum
Articolul anterior
O fetiță originară din Moldova este una dintre cele mai bune gimnaste din Germania
Articolul următor
Alte articole interesante