Oligarh apropiat lui Putin, prins cu ouă Fabergé în Germania. Zeci de case au legătură cu individul

Alișer Usmanov este un prieten al lui Vladimir Putin, iar mai multe vile germane au fost percheziționate deoarece este suspectat de spălare de bani. Potrivit presei germane, poliția a găsit piese de bijuterii foarte speciale.

Oligarh apropiat lui Putin, prins cu ouă Fabergé în Germania

Autoritățile germane au descins în 24 de locuințe din țară care au legătură cu oligarhul rus Alișer Usmanov, unul dintre prietenii lui Vladimir Putin, care este acum acuzat de spălare de bani, transmite Protv.ro.

În urma descinderilor, într-una dintre vilele lui Alișer Usmanov, din Tegernsee, au fost descoperite bijuterii rare într-un seif, mai excat patru dintre celebrele ouă Fabergé.

Autenticitatea bijuteriilor exclusiviste este acum verificată de autorități. Ouăle Fabergé au fost realizate de către orfevrul rus Peter Carl Fabergé de la sfârșitul secolului al XIX-lea. Ele au forma unor ouă de Paște, sunt bogat decorate și parțial încrustate cu perle și diamante. Țarul Alexandru al III-lea a comandat primele ouă.

Obiectele unicat sunt extrem de valoroase, dar extrem de dificil de cuantificat. În 2007, așa-numitul ou Rothschild a fost vândut la casa Christie’s din Londra pentru aproximativ 12,5 milioane de euro. Multe dintre ouă sunt expuse în muzee, dar există și numeroase falsuri care circulă. Zece dintre ele se află la Kremlin, iar șase ouă sunt considerate dispărute.

Usmanov are viză pentru UE până în 2025

În timpul raidului de miercuri, poliția a avut acces, printre altele, la trei clădiri rezidențiale și la un depozit din Rottach-Egern. În total, au fost percheziționate 24 de locuințe. Scopul raidului a fost de a colecta probe în cadrul unor proceduri ascunse anterior împotriva oligarhului miliardar și prieten al lui Putin, Alisher Usmanov, printre altele pentru suspiciuni de spălare de bani și evaziune fiscală.

În ultimele câteva luni, Divizia de Combatere a Crimei Organizate și a Criminalității Serioase a BKA a strâns aproape 100 de rapoarte de suspectare a spălării de bani de la bănci care ar avea legătură cu tranzacțiile lui Usmanov.
Deocamdată nu se știe dacă ofițerii au descoperit informații valoroase în timpul raidului. Contactat de publicația SPIEGEL, purtătorul de cuvânt al lui Usmanov a subliniat că antreprenorul era un contribuabil atent și respectuos cu legea. De asemenea, el este unul dintre cei mai generoși filantropi din lume.

După ce a început invazia Rusiei împotriva Ucrainei , Usmanov a fost plasat pe lista de sancțiuni a Uniunii Europene (UE). Potrivit sursei citate, în ultimii ani, el a venit în mod oficial în Germania cu o viză turistică italiană, valabilă în toată Uniunea Europeană . Până acum, cercurile de securitate au suspectat că el s-ar putea afla în prezent în Uzbekistan . Datorită acestei vize turistice, el ar putea, teoretic, să se afle încă în Germania: viza este valabilă până în 2025.

Focul care arde neîncetat de 4.000 de ani. Nu se stinge nici când plouă sau ninge

„Muntele care arde”, aflat în peninsula Absheron din Azerbaidjan, a primit acest nume din cauza unui foc care arde neîncetat, relatează CNN.

Burning mountain in Yanar Dag, near Baku. Azerbaijan.

„Acest foc arde de 4.000 de ani și nu s-a stins niciodată. Nici chiar ploaia, zăpada, vântul nu îl sting”, spune spune Alieva Rahila, ghid turistic la versantul Yanar Dag.

Efect secundar al rezervelor abundente de gaze naturale ale țării, care uneori se ajung la suprafață, Yanar Dag este unul dintre numeroasele focuri alimentate din subteran și care i-au fascinat și înspăimântat pe oameni de-a lungul mileniilor.

Exploratorul venețian Marco Polo a scris despre fenomenul misterios când a trecut prin Azerbaidjan în secolul al XIII-lea. Alți comercianți de pe Drumul Mătăsii au adus veștile despre flăcări în călătoriile lor prin alte țări.

Acesta este motivul pentru care țara și-a câștigat supranumele de „țara focului”.

Astfel de focuri au fost numeroase în Azerbaidjan, dar pentru că au dus la o reducere a presiunii gazului în subteran, interferând cu extracția comercială a gazelor, majoritatea au fost stinse.

Yanar Dag este unul dintre puținele exemple rămase și poate cel mai impresionant.

La un moment dat, a jucat un rol cheie în vechea religie zoroastriană, care a fost fondată în Iran și a înflorit în Azerbaidjan în mileniul 1 î.Hr.

Pentru zoroastrieni, focul era o legătură între oameni și lumea supranaturală și un mediu prin care se pot dobândi înțelegerea și înțelepciunea spirituală. Este purificator și susține viața și este o parte importantă a ritualului religios.

Astăzi, cei mai mulți turiști care ajung la Yanar Dag vin mai degrabă pentru spectacol decât pentru împlinire religioasă.

Experiența este cea mai impresionantă noaptea sau iarna. Când ninge, fulgii se dizolvă în aer fără să atingă pământul, spune Rahila.

Yanar Dag, the burning mountain, in Baku Azerbaijan, a continuing natural gas fire showing the deposits below ground
Yanar Dag
Burning mountain, Yanar Dag, Azerbaijan
Yanar Dag, the burning mountain, in Baku Azerbaijan, a continuing natural gas fire showing the deposits below ground, cold tourists getting close
Yanar Dag

Incident în vamă: O femeie din Ucraina a intrat cu mașina în ghereta de control a polițiștilor

Incident la granița României cu Ucraina, în punctul de trecere al frontierei din Vicovu de Sus. O femeie din Ucraina a intrat cu mașina în ghereta de control a polițiștilor de frontieră.

pompieri langa o masina implicata in accident

Aceasta a vrut să ajungă în România, dar polițiștii au observat că mașina nu era în regulă din punct de vedere tehnic pentru a circula în siguranță. I s-a permis accesul, dar fără autoturism, așa că a hotărât să întoarcă mașina și să revină în Ucraina, conform Digi24.ro.

A fost momentul în care sa lovit ghereta cu mașina. Din fericire, nimeni nu a fost rănit. Polițiștii au deschis dosar penal pentru distrugere.

SMS-ul a împlinit 30 de ani. Primul mesaj a fost citit de pe un telefon care cântărea peste două kilograme

S-au împlinit 30 de ani de când a fost trimis primul SMS, un mesaj test care conţinea urarea: „Crăciun fericit!” şi care a fost recepţionat pe un telefon mobil care cântărea două kilograme şi 100 de grame, scrie BBC.

Primul SMS

SMS-ul a fost trimis de pe un computer de angajatul britanic al unei firme de telefonie către şeful său, posesorul unui dispozitiv mobil de tip Orbitel 901, care se afla la o petrecere de Crăciun şi care nu a răspuns.

Mesajul, însă, devenit faimos între timp, a fost vândut, anul trecut, la licitaţie, sub forma unui token nefungibil (NFT) cu suma de 132.680 de euro.

SMS

Tehnologia SMS a început să fie dezvoltată încă din anii ’80, însă primul mesaj a fost trimis pe 3 decembrie 1992.

Obiceiul de a trimite mesaje scrise, de pe telefon, în locul apelurilor vocale, a prins, îşi aminteşte Nigel Linge, profesor de telecomunicaţii la Universitatea din Salford, chiar dacă tastaturile de tip „qwerty”, pe telefoane, erau rare.

„Telefoanele mobile erau proiectate pentru apeluri vocale şi pentru primirea mesajelor, nu pentru scrierea lor”, spune acesta.

Oamenii s-au obişnuit însă repede cu sistemul de scriere de pe o tastatură numerică, care presupunea apăsarea în mod repetat a unei taste pentru a ajunge la o literă anume.

„Obiceiul s-a răspândit iute ca focul şi în scurt timp oamenii scriau pe tastatura numerică la fel de repede ca pe o o tastatură clasică”, îşi aminteşte Ben Wood, analist şef la o firmă de consultanţă în tehnologie.

„În prezent, oamenii petrec mai mult timp uitându-se la telefon decât vorbind la ele. SMS-ul a dus la această tranziţie”, a adăugat acesta.

sursa

S-ar putea să vedeți tehnică militară pe drumurile naționale: ,,Vă rugăm să nu vă panicați”. Anunțul Ministerului Apărării despre efectuarea unui exercițiu
Articolul anterior
Vladimir Zelenski a mărturisit că este șocat: ,,De când a început invazia rusă, Israelul nu ne-a dat nimic”
Articolul următor