Omagiu reginei: Britanicii sunt rugați să nu mai aducă ursuleți, baloane sau să aprindă lumânări printre omagiile florale

Britanicii care vor să-i aducă un ultim respect reginei Elisabeta a II-a sunt sfătuiți să nu lase ursuleți de pluș, baloane sau să aprindă lumânări printre omagiile florale dedicate suveranei.

Omagiu reginei: Britanicii, rugați să nu mai aducă ursuleți sau baloane

The Royal Parks a precizat că nu vor fi acceptate daruri sau artefacte, ci numai flori fără ambalaj și mesaje scrise. Mii de simpatizanți au depus flori în apropierea Palatului Buckingham, Castelelor Windsor și Balmoral după ce moartea suveranei a fost anunțată joi, transmite digi24.ro.

Omagiile florale depuse la reședințele regale în ultimele zile au inclus ursuleți de pluș, jucării sub formă de Corgi, baloane și sendvișuri cu marmeladă, referință la un scheci realizat cu prilejul Jubileului de Platină în care regina apare alături de ursulețul Paddington.

Asociația The Royal Parks, care se ocupă de administrarea parcurilor regale din Londra, a spus că oamenii sunt îndemnați să aducă flori într-un loc special amenajat din Green Park, în apropiere de rezidența londoneză a defunctei regine, potrivit dpa, preluată de Agerpres. 

Persoanele care vin să-i aducă un ultim omagiu reginei sunt rugate să îndepărteze orice ambalaj de pe flori înainte de a le depune. The Royal Parks a mai precizat că vor fi acceptate cărțile poștale și etichetele adăugând: „Din păcate, nu vor fi acceptate daruri și artefacte, iar oamenii sunt rugați să nu le aducă în parcuri. Obiecte nonflorale, precum ursuleți de pluș și baloane, nu ar trebui aduse”. 

Organizația a mai adăugat că nu va fi permisă aprinderea lumânărilor în parcuri, iar lumânările aprinse vor fi stinse. Omagiile vor fi păstrate până la terminarea tuturor ceremoniilor și se estimează că florile vor fi eliminate din parcuri după șapte până la 14 zile de la data funeraliilor. Florile care se deteriorează între timp vor fi îndepărtate și duse în pepiniera din Hyde Park, unde vor fi procesate pentru a fi transformate în compost.

Omagiu reginei: Britanicii, rugați să nu mai aducă ursuleți sau baloane
Omagiu reginei: Britanicii, rugați să nu mai aducă ursuleți sau baloane
Omagiu reginei: Britanicii, rugați să nu mai aducă ursuleți sau baloane
Omagiu reginei: Britanicii, rugați să nu mai aducă ursuleți sau baloane
Omagiu reginei: Britanicii, rugați să nu mai aducă ursuleți sau baloane
Omagiu reginei: Britanicii, rugați să nu mai aducă ursuleți sau baloane

Au fugit de mobilizare: Doi ruși au ajuns cu barca în Alaska

Paza de Coastă a SUA a reținut doi bărbați pe insula St. Lawrence, statul american Alaska. Ei plecaseră cu barca din Egvekinot, regiunea autonomă Ciukotka, și le-au spus celor care i-au găsit că „au fugit de armată”, scrie Alaska News Source.

Bărbații au fost găsiți de localnicii din satul Gambell, marți, 4 octombrie. Ei au informat polițiștii de frontieră despre descoperirea bărcii cu cei doi cetățeni străini.

Cazul a fost tratat foarte atent, având în vedere tensiunile dintre SUA și Rusia pe fondul războiului din Ucraina.

Un purtător de cuvânt al biroului senatorului Dan Sullivan a declarat că acesta a fost informat despre situație după ce a fost contactat de un lider comunal înalt din regiunea Strâmtorii Bering.

Bărbații au parcurs în jur de 300 de mile marine, peste 500 de kilometri pe mare.

Doi ruși care au fugit cu barca de mobilizare au ajuns în Alaska și au fost recuperați de Garda de Coastă a SUA

„Acești doi oameni care au venit din Rusia cu barca au fost reținuți la Gambell și sunt acum la Anchorage și tratați de autoritățile federale”, a spus guvernatorul Mike Dunleavy.

„Nu anticipăm un flux continuu de indivizi străini. Nu avem nicio indicație că se va întâmpla așa ceva”, a mai spus Dunleavy.

sursa

O mașină a explodat în centrul Moscovei. Două automobile sunt în flăcări

O mașină a explodat în apropierea Turnului Federației din Moscova. Joi seară, două mașini erau în flăcări în centrul Moscovei.

Martorii oculari spun că au auzit o explozie, după care au observat un bărbat care a fugit cu o canistră.

Turnul Federației este un complex de zgârie-nori din Moscova. Turnul a fost proiectat să fie atât cea mai înalta clădire din Europa cât și prima clădire europeană care să depășească 374 de metri.

Patriarhul Kirill a cerut clericilor din toată țara două zile de rugăciuni pentru sănătatea lui Putin

Patriarhul Kiril al Moscovei și al Rusiei i-a binecuvântat pe episcopi, clerici și credincioși să se roage pentru sănătatea președintelui rus Vladimir Putin.

Putin's Altar Boy'—Russian Orthodox Church Leader—Dropped From EU Sanctions

Într-un mesaj publicat pe site-ul Patriarhiei Moscovei, se spune că pe 7 octombrie, ziua în care Putin împlinește 70 de ani, Kirill face apel „să facă acasă rugăciune fierbinte pentru sănătatea șefului statului al Rusiei”.

Pe 8 octombrie, ziua sărbătorii Sfântului Serghie de Radonezh, cu binecuvântarea Patriarhului Moscovei și al Întregii Rusii, bisericile vor asculta și o „petiție specială pentru sănătatea Președintelui Rusiei” și „proclamă mulți ani ” lui Vladimir Putin.

sursa

Momente emoționante filmate în localitățile ucrainene eliberate
Articolul anterior
Vladimir Zelenski: Aceasta va fi cea mai grea iarnă din întreaga lume
Articolul următor