Omagiul unui fotbalist italian, după 8 ani în România: Ai mei erau șocați: „Ei vin aici, la muncă, tu unde te duci?

Roberto Romeo, 31 de ani, fotbalist la Mediaș, a vorbit despre povestea lui de dragoste cu soția româncă, femeia despre care spune că i-a schimbat total existența. Elena și fetița lor, Chloe, l-au transformat dintr-un tânăr „neliniștit” într-un bărbat de casă, iar el e recunoscător pentru asta României, scrie libertatea.ro.

Romeo și-a găsit Julieta tocmai în România! Italianul de la Gaz Metan Mediaș, Roberto Romeo, unul dintre cei mai vechi străini din Liga 1, cu 148 de meciuri în tricoul ardelenilor, șase goluri și cinci assist-uri, și-a dezvăluit povestea vieții pentru libertatea.ro.

Peninsularul este de mai bine de opt ani în România – țară pe care părinții și prietenii îi recomandau s-o ocolească, țară care i-a devenit cămin și care recunoaște el însuși că i-a modelat și metamorfozat cariera, dar mai ales viața. România i-a oferit nu doar posibilitatea să joace în prima divizie, el sosind din liga a treia, ci i-a dat o soție și un copil care l-au liniștit pe tânărul cu un stil de viață agitat.

Aprig și zglobiu, amator de distracții, bărbatul din sudul Italiei, acum în vârstă de 31 de ani, a devenit un familist convins, potolit de o olteancă liniștită, cu temperament de ardeleancă, așa cum a povestit Roberto, într-o română și cu un bun-simț remarcabile.

„Nu știam absolut nimic. Când le-am zis părinților și prietenilor, i-am șocat: „Unde?!”. Nu i-am convins. „Păi, ăia, românii, vin aici la muncă și te duci acolo la ei?! Tu ai minte?”. (râde) Probabil, destinul mi-a procurat alegerea vieții, am venit în România și n-am mai plecat.”

– Cât a durat până să simți că românca Elena este femeia vieții tale?

– De la prima întâlnire, acolo la Sibiu, de aceea va rămâne orașul nostru. După ce-am vorbit cu ea, țin minte că i-am spus prietenului: „Frate, gata, mi-am găsit femeia mea!”. Ziceam că n-o să stau niciodată în viața mea aici! Și am întâlnit-o pe ea, femeie cuminte, liniștită, care a știut să mă țină lângă ea. Suntem împreună de șase ani.

„Te iubesc – cele mai frumoase cuvinte din limba voastră”

– Cât ți-a luat să înveți româna?

– În primele două-trei luni nu pricepeam o iotă. După șase luni, știam cuvintele ce-mi trebuiau la fotbal. Treptat, am învățat destul de bine. Sper să nu vă pun în dificultate cu româna mea. – Care este cuvântul tău preferat în limba română? – „Te iubesc”. Adresate soției și fetiței noastre.

Am dus sarmalele și-n Italia”

– Ce-ți place cel mai mult aici?

– Femeile! Glumesc, glumesc, era și soția lângă… Uite, îmi place mâncarea. Cașcaval pane, frate! Hai să fim serioși: este o țară deosebită. Eu fac comparație cu Italia. Italia e peste orice, la toate, serios. Dar mulțumesc din suflet României că am o familie, că am devenit un om mai serios, că fetița mea e de aici. O să mulțumesc mult toată viața mea acestei țări, m-a schimbat ca om.

– Soția cu ce te răsfață?

– Doamne ajută, îmi gătește de toate. Am învățat-o și eu să prepare paste, ea face de toate. Doamne, îmi plac sarmalele foarte mult, le-am dus și în Italia. Aaa, și papanași.

sursa: www.libertatea.ro.


Uniți împotriva corupției pentru integritate și securitate! De Ziua Internațională Anticorupție, angajații SPIA au oferit participanților la traficul transfrontalier buclete informative despre combaterea fenomenului corupției

Ziua Internațională Anticorupție, celebrată anual, la nivel mondial, la data de 9 decembrie a fost inițiată prin „Convenția Organizației Națiunilor Unite împotriva Corupției” și stabilită ca “Ziua Internațională Anticorupție” începând cu anul 2006, prin Rezoluția 58/4 a Adunării Generale a ONU.

Nu este disponibilă nicio descriere.

Corupția erodează societatea și încrederea în instituții, alimentează sărăcia și inegalitatea, făcând sistemele publice disfuncționale, slăbește mecanismele și capacitatea statului de a pune legile în aplicare. Combaterea acestui fenomen nu ține doar de buna guvernare, ci are legătură directă cu viitorul societății noastre, fiind, totodată, un risc de securitate.

În vederea combaterii eficiente a fenomenului corupției, resursele Serviciului protecție internă și anticorupție al MAI acționează pentru identificarea și investigarea faptelor circumscrise corupției, inclusiv prin activarea mecanismelor de cooperare interinstituționale și internaționale.  Angajamentul și progresele SPIA al MAI au fost recunoscute constant de către organizațiile europene şi internaţionale devenind membru în cadrul Organizației Partenerilor Europeni Împotriva Corupției (European Partners against Corruption and the European Anti-Corruption Contact Points Network EPAC/EACN) care va crea noi posibilități în scopul realizării dezideratului nostru comun – prevenirea și combaterea fenomenului corupției și asigurarea climatului de integritate, atât pentru angajații instituțiilor noastre, cât și pentru cetățeni.

În perioada 05-09 decembrie, angajații SPIA (Serviciul protecție internă și anticorupție al MAI) în colaborare cu Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, Asociația Obștească „Uniunea Conducătorilor Auto” și Automobil Club Moldova au desfășurat o serie de activități de sensibilizare și educație anticorupție, informând participanții la traficul rutier și conducătorii auto despre răspunderea ce o poartă în cazul implicării în actele de corupție și conexe corupției.

Evenimentele dedicate Zilei Internaționale Anticorupție au continuat la 09 decembrie în punctele de trecere a frontierei Leușeni și Sculeni. Astfel, echipele comune de funcționari ai SPIA, Inspectoratului General al Poliției de Frontieră și structurile analogice – Inspectoratul General al Poliției de Frontieră (IGPF) al României și Direcția Generală Anticorupție (DGA) a MAI al României, și studenți din cadrul Academiei „Ștefan cel Mare” a MAI, au distribuit cetățenilor materiale informative însoțite de recomandări referitoare la adoptarea unui comportament integru în relația cu funcționarii MAI, inclusiv încurajarea denunțării actelor de corupție la linia telefonică specializată anticorupție, cu numărul scurt „1520”.

Acțiunile desfășurate în contextul săptămânii anticorupție vizează promovarea, în rândul angajaților MAI și a cetățenilor, a unei culturi bazate pe respingerea tuturor formelor de corupție, prin aplicarea unor mecanisme de prevenire şi combatere a acestui flagel.

Ar putea fi o imagine cu 2 persoane, persoane în picioare, balon şi în aer liber
Ar putea fi o imagine cu 2 persoane, persoane în picioare şi în aer liber
Ar putea fi o imagine cu 2 persoane, persoane în picioare, în aer liber şi text care spune „Neumann D.G.A. SPIA VOLUNTAR VOLUN TAR”
Ar putea fi o imagine cu 2 persoane, persoane în picioare şi drum
Nu este disponibilă nicio descriere.
Nu este disponibilă nicio descriere.

SPIA al MAI reafirmă cu acest prilej, preocuparea prioritară privind consolidarea instituțională a Ministerului Afacerilor Interne, pentru că doar o structură eficientă este capabilă de o  intervenție promptă și fermă în combaterea fenomenului corupției, intervenție  de natură să asigure funcționarii publici cu statut special de capacitatea ministerului de a le asigura protecția.

Serviciul protecție internă și anticorupție al MAI rămâne ferm angajată  în efortul de dezvoltare a capacităților profesionale în domeniul combaterii corupției  și suntem convinși că putem clădi un viitor mai bun, atât timp cât ne sprijinim pe fundația solidă a valorilor europene de integritate și toleranță zero față de corupție.

Putin: „Orice ţară care lansează un atac nuclear asupra Rusiei va fi ştearsă de pe faţa pământului”

Putin a declarat că Rusia nu are mandat să lanseze prima o lovitură nucleară preventivă, spre deosebire de Statele Unite, dar că armele hipersonice avansate ale Rusiei ar asigura că aceasta ar putea răspunde cu forţă dacă va fi vreodată atacată.

The West prepares for Putin's next moves as Ukraine war enters a new phase

Preşedintele rus Vladimir Putin a promis vineri că orice ţară care îndrăzneşte să atace Rusia cu arme nucleare va fi ştearsă de pe faţa pământului, notează Reuters.

Putin a declarat că Rusia nu are mandat să lanseze prima o lovitură nucleară preventivă, spre deosebire de Statele Unite, dar că armele hipersonice avansate ale Rusiei ar asigura că aceasta ar putea răspunde cu forţă dacă va fi vreodată atacată.

Cutremur în România, vineri seară. Cât de puternic și care sunt zonele afectate

Cutremur în România, vineri seară. Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului a anunțat ce magnitudine a avut și unde a fost simțit.

Imagine

În ziua de 9 decembrie 2022, la ora 17:36:01 (ora locală a României), s-a produs în zona seismică Vrancea, județul Vrancea, un cutremur slab cu magnitudinea ml 3.2, la adâncimea de 129km.

Seismul de vineri seară a avut loc în apropierea următoarelor oraşe: 86km E de Brașov, 98km S de Bacău, 99km NE de Ploiești, 108km V de Galați, 110km NV de Brăila, 148km N de București, 172km NE de Pitești, 177km SV de Iași, 199km E de Sibiu, 212km N de Ruse.

Prințul William și Kate Middleton au publicat felicitarea de Crăciun pentru 2021: O fotografie superbă de familie, realizată în Iordania
Articolul anterior
Anchetă amplă în România în cazul angajatelor creșelor de unde se fura mâncarea copiilor. 9 persoane vizate
Articolul următor