OMS: Nivelul vaccinării în Europa, ,,departe de a fi suficient” pentru a se evita un nou val

Nivelul vaccinării în Europa este ”departe de a fi suficient” pentru a se evita o resurgenţă a pandemiei, în pofida unui declin al numărului de cazuri de infectare şi decese în regiune, a atras atenţia joi filiala europeană a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

OMS a lansat totodată un apel pentru evitarea ”greşelii” care a condus la creşterea numărului de cazuri de infectare în vara anului 2020.

”Acoperirea vaccinală este departe de a fi suficientă pentru protejarea regiunii de o resurgenţă”, a avertizat directorul filialei europene a OMS, Hans Kluge, într-o conferinţă de presă online, într-un moment în care 30% din populaţia din regiune a primit o primă doză de vaccin, iar 17% este complet vaccinată.

”În contextul înmulţirii adunărilor sociale, a unei mobilităţi mai mari a populaţiei şi a organizării unor festivaluri mari şi turnee sportive în următoarele zile şi săptămâni, OMS Europa face apel la prudenţă”, a spus Kluge.

”Dacă alegeţi să călătoriţi, faceţi-o cu responsabilitate. Fiţi conştienţi de riscuri. Aplicaţi bunul simţ şi nu puneţi în pericol câştigurile obţinute cu mare efort”, a adăugat Kluge.

”Ar trebui să recunoaştem cu toţii progresele înregistrate în majoritatea ţărilor din regiune şi trebuie să fim conştienţi, de asemenea, că sub nicio formă nu ne aflăm în afara pericolului”, a adăugat el.

Kluge a menţionat că aşa-numita variantă Delta de coronavirus, care a fost identificată pentru prima dată în India, reprezintă un motiv de îngrijorare. Această variantă, a spus el, care ”prezintă o transmisibilitate crescută şi o anumită eludare imunitară, riscă să se instaleze în regiune, în timp ce mulţi din rândul populaţiilor vulnerabile, cu vârste peste de 60 de ani, rămân neprotejaţi”.

Un roi de albine a intrat într-o grădiniță din Chișinău. Salvatorii au intervenit la fața locului
Articolul anterior
Regulile de intrare în Ucraina inclusiv pentru moldovenii care vor dori să meargă la mare
Articolul următor
Alte articole interesante