Omul de știință australian David Goodall a fost eutanasiat în Elveția, la vârsta de 104 ani

David Goodall, un om de știință în vârstă de 104 ani, și-a luat adio de la casa lui din Perth, Australia, și a plecat în ultima călătorie a vieții. Bărbatul suferea de o boală gravă, care îl făcea dependent de un însoțitor. Și a cerut să fie eutanasiat. Ultima lui dorință a fost îndeplinită la o clinică din Elveția, unde pacienții sunt aistați să se stingă, fără probleme de natură juridică.

separator

David Goodall: Câți ani am? 104…

Reporter: Și ați avut până acum o viață bogată, frumoasă, nu-i așa?

David Goodall: Nu mă plâng… Până de curând am trăit o viață destul de bună. Anul trecut a fost mai puțin satisfăcător pentru mine, pentru că am devenit neputincios. N-am mai putut să călătoresc, nici măcar să folosesc transportul public… Mare păcat.

Om de ştiinţă cu o bogată activitate academică, în special în domeniul botanicii şi ecologiei, David Goodall suferea de o boală gravă.

Joi, David Goodall, în vârsta de 104 ani, care a venit în Elveția să beneficieze de o sinucidere asistată, pe care țara sa i-a refuzat-o, a murit.

”Astăzi (10 mai), profesorul David Goodall, în vârstă de 104 ani, s-a stins liniştit la Basel, în Elveţia, în urma unei injecţii cu Nembutal (barbiturice)”, a anunţat pe Twitter dr. Philip Nitschke, fondatorul fundaţiei Exit International.

sursa: www.news.ro

alte Articole interesante