ONU alocă 15 milioane de dolari pentru a ajuta țările vulnerabile să oprească răspândirea coronavirusului

Coordonatorul ONU pentru asistență de urgență Mark Lockeck a alocat 15 milioane de dolari din Fondul central de intervenții în situații de urgență (CERF) pentru a sprijini finanțarea eforturilor globale pentru a opri răspândirea virusului COVID-19.

separator
Declarația a fost făcută pe fundalul deciziei Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) de a crește gradul riscului global de focare de coronavirus până la „foarte mare”, care este cel mai înalt nivel de evaluare a riscurilor. OMS a declarat că este încă posibil să fie oprită răspândirea virusului dacă lanțul de transmisie este întrerupt.

Creșterea bruscă a numărului cazurilor în Italia, Republica Islamică Iran și Republica Coreea este profund îngrijorătoare. În prezent, cazuri cu proveniență în Iran sunt observate în Bahrain, Irak, Kuweit și Oman, precum și cazuri cu proveniență în Italia – în Algeria, Austria, Croația, Germania, Spania și Elveția.

Fondurile ONU au fost alocate către Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și Fondul Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF). Aceste fonduri vor fi utilizate pentru a finanța intervențiile cheie, inclusiv monitorizarea răspândirii virusului, investigarea cazurilor și funcționalitatea laboratoarelor naționale.
OMS a solicitat 675 de milioane de dolari pentru a finanța lupta împotriva coronavirusului. Răspândirea virusului poate fi oprită, cu condiția ca țările să ia măsuri serioase pentru a detecta cazurile, a izola și a îngriji pacienții și pentru a monitoriza persoanele cu care au intrat în contact aceștia.

UNICEF va pune accentul pe activități de prevenire la nivel de comunitate în țările afectate de focar, furnizând informații despre riscuri, oferind produse de igienă și truse medicale școlilor și centrelor de sănătate și monitorizează impactul focarului pentru a asigura continuitatea serviciilor de sănătate, educație și asistență socială.

„În acest moment de cotitură, trebuie depuse toate eforturile pentru a stăpâni focarul”, a spus Henrietta Fore, directorul executiv UNICEF. „Aceste instrumente critice vor susține eforturile noastre globale de a consolida sistemele de sănătate mai slabe și de a ne asigura că copiii, femeile însărcinate și familiile știu cum să se protejeze.”

De la înființarea sa din 2006, CERF a oferit peste 6 miliarde de dolari în peste 100 de țări și a ajutat sute de milioane de oameni.

Cele mai eficiente remedii de prevenire a virozei
Articolul anterior
UNICEF: 25 de ani de progrese inegale – în ciuda realizărilor educaționale, lumea rămâne crudă și extrem de discriminatoare față de fete
Articolul următor
Alte articole interesante