Operație pe inimă, pe marginea drumului. Un motociclist a fost salvat în mod miraculos!

Un grav accident rutier petrecut în comitatul Cheshire, Marea Britanie, a avut final fericit, contrar tuturor așteptărilor. Un motociclist a fost implicat într-o coliziune puternică, iar paramedicii sosiți la fața locului erau pregătiți să declare decesul. Din fericire, un chirurg și-a asumat o misiune imposibilă, prin care a salvat victima: l-a operat pe inimă, chiar pe marginea drumului public.

separator

În octombrie 2018, John O’Brien, în vârstă de 47 de ani, se plimba cu motocicleta în momentul în care impactul cu un autoturism l-a aruncat pe maringea drumului.

Echipele de intervenție sosite la fața locului au încercat să îi acorde îngrijirile necesare, dar bărbatul a intrat în stop cardiac. Toate tentativele de resuscitare s-au dovedit a fi ineficiente, iar paramedicii erau pregătiți să declare oficial decesul motociclistului. Din fericire pentru acesta, la locul accidentului a apărut și Dr. Mark Forrest, directorul Serviciului de Urgență din Cheshire. Acesta a luat decizia, aparent nebunească, de a-l opera pe O’Brien pe inimă, chiar pe marginea drumului public.

„În ciuda eforturilor imense ale medicilor, paramedicilor, pompierilor și polițiștilor, nimic nu funcționa și lucrurile nu arătau bine pentru el”, povestește Dr. Mark Forrest. „Am intervenit și, după o discuție fulgerătoare, am căzut de acord că singurul mod de a salva acest om era să-i desfacem pieptul, să-i tratăm leziunile interne și să-i masăm inima până reîncepea să bată. Rareori are succes o astfel de procedură, dar am vrut măcar să încercăm”.

Intervenția chirurgicală extremă a fost un succes. Inima lui John a reînceput să pompeze sânge, bărbatul a fost internat la spital și, în timp, a avut parte de o recuperare completă.

„Nu le pot mulțumi suficient lui Dr. Forrest și tuturor celor implicați pentru faptul că m-au ajutat în acea zi, că au făcut tot ce puteau pentru a-mi salva viața”, spune motociclistul John O’Brien. „Am fost suficient de norocos încât să-mi pot conduce fiica la altar, mulțumită lor”.

sursa

48 de persoane au ajuns la spital, după ce au participat la o înmormântare
Articolul anterior
Nata Albot, mesaj emoționant pentru Andrei Bolocan: ,,Cu multă recunoștință, pentru că ești un tată bun pentru toți copiii noștri”
Articolul următor
Alte articole interesante