Opere de artă la Festivalul de gheață din munții Tatra

Sculpturile de gheață au fost principala atracție pentru mai multor turiști din munții Tatra. Cele 20 de sculpturi au fost cioplite de artiști din mai multe țări din Europa în cadrul unui festival internațional. 50 de tone de gheață au fost transformate în opere de artă.

Opere de artă la Festivalul de gheață din munții Tatra

Prin cioplirea mai multor figuri din gheață, sculptorii au îndeplinit una dintre principalele condiții ale festivalului. Iar juriul și turiștii sunt cei care decid care va fi câștigătorul. În amurg, sculpturile au putut fi văzute în deplina lor splendoare, atunci când operele de artă au fost învăluite de mai multe lumini colorate, transmite moldova1.md.

„Aceasta este Ria din Rio, o dansatoare de la carnavalul din Rio de Janeiro.”;

„Această femeie întruchipează valoarea vieții și aduce bucurie fiecărei inimi.”;

„Statuia se numește „Madonna fără chip” și, în opinia noastră, ea este simbolul fetelor din lumea întreagă, obsedate de aspectul perfect, pierzându-se pe sine în acest proces.”;

„O femeie este simbolul vieții, de aceea sunt create frumoasele sculpturi în chipuri de femei în numeroase ipostaze. Femeilor, într-adevăr, trebuie să li se plătească tribut în calitate de mame, partenere, prietene și surori”, spune organizatorul festivalului Lukas Brodansky.Publicitate

Turiștii sunt, realmente, entuziasmați de numeroasele sculpturi și chipuri ale mai multor persoane.

„Ținem pumnii pentru ai noștri, dar și pentru Cehia.”;

„Probabil, Germania și Cehia.”;

„Da, am un favorit – Republica Cehă.”

Juriul spune că sculptorii trebuie să țină cont de niște rigori în acest proces de creație.

„Armonia întregului proces este să ai o idee, o figură, o poziție, un proces”, afirmă membrul juriului Martin Barnáš.

La Festivalul de gheață au participat sculptori din 10 țări, printre care Olanda, Marea Britanie și Germania.

Copila ucisă de troleibuz va fi înmormântată mâine. Mama fetei: ,,Cui m-ai lăsat, nu o să pot trăi fără tine”

Copila de 12 ani, ucisă de un troleibuz, la Ciocana va fi înmormântată mâine, 26 martie. Mama fetei a lăsat un mesaj plin de durere pe o rețea de socializare.

 Fetița, ucisă de un troleibuz la Ciocana va fi înmormântată mâine. Mama copilei: Cui m-ai lăsat, nu o să pot trăi fără tine

„Cine are dorință să-și ia rămas bun de la Nastenika 26.03.23 la ora 13:30 fata noastră va fi în curte. Fetița mea cui m-ai lăsat, nu o să pot trăi fără tine….”, a scris mama copilei.

Ar putea fi o imagine cu 4 persoane, drum şi text care spune „кто имеет желание попрощаться снастенькой 26.03.23 13:30 наша девочка будет дворе. доченька на кого ты меня оставила не смогу жить без тебя..... BONJOU”

Nereguli la Institutul Oncologic: alimente alterate sau păstrate necorespunzător. Alimente bune, ascunse în încăperi încuiate pentru a fi sustrase

Nereguli în alimentaţia pacienţilor de la Institutul Oncologic din Chişinău. Ministrul Sănătăţii, Ala Nemerenco, spune că în urma unui control inopinat s-au depistat alimente alterate sau păstrate necorespunzător.

Șeful unei secții din cadrul Institutului Oncologic, reținut pentru  corupție, plasat în arest pentru 20 de zile. CNA: un nou denunț a fost  depus pe numele lui – Ziarul de Gardă

De asemenea, cantităţi importante de produse, precum pâine, pește, ficat de curcan, carne de vită, crupe, ulei, sare şi zahăr, erau ascunse în încăperi încuiate. Într-o debara au fost găsite 17 lăzi cu prune uscate, 12 saci de mere uscate, 8 pachete de detergent praf şi altele.

Ministrul Sănătăţii afirmă că, de fapt, produsele erau pregătite pentru a fi sustrase din spital, scrie TVR Moldova.

Poliţia a întocmit un proces verbal în acest caz iar şefa blocului alimentar şi-a dat demisia. Nemerenco mai notează că, a doua zi după control, meniul s-a îmbunătățit, pacienţii primind cu chifle, eclaire și croissante coapte in bucătăria spitalului.

Amintim că verificările în spitale au început după ce mai multe femei s-au plâns, pe reţelele sociale, de mâncarea proastă din maternităţi.

„Ora Pământului”. Guvernul îndeamnă cetățenii să deconecteze lumina în această seară timp de o oră

Astăzi, 25 martie, marcăm „Ora Pământului”. În acest context, Guvernul îndeamnă cetățenii să deconecteze lumina timp de o oră, în intervalul 20:30 – 21:30.

ASTĂZI: ORA PĂMÂNTULUI 2022. Oameni din toată lumea sting lumina în această  seară, timp de o oră - Alba24

„În această sâmbătă, împreună cu instituțiile guvernamentale ne alăturăm mișcării globale „Ora Pământului”. Acțiunea reprezintă un simbol al respectului pentru natură, un aport în diminuarea consecințelor schimbărilor climatice. Te îndemnăm să deconectezi lumina timp de o oră, în intervalul 20:30 – 21:30”, se arată într-un comunicat emis de Guvern.

Potrivit Ministerului Mediului, anul acesta, de Ora Pământului 2023, World Wildlife Fund (#WWF) lansează provocarea de a dărui o oră pentru Pământ în fiecare lună. „O oră, în care alături de familie sau prieteni, să facem ceva care să aibă legătură cu protecţia naturii: să gătim cu ingrediente locale, să facem schimburi de haine, să plantăm sau să igienizăm zone din natură”, precizează sursa citată.

Ministerul Mediului avertizează, în context, că biodiversitatea se pierde într-un ritm fără precedent, iar economia mondială este dependentă de natură.

Earth Hour a fost organizat prima oară pe 31 martie 2007 în Sydney, când 2 milioane de oameni şi peste 2.100 companii au stins lumina timp de o oră, demonstrând astfel preocuparea faţă de una dintre cele mai mari probleme actuale: schimbarea accelerată a climei.

Din 2008, Earth Hour a devenit o mişcare globală, incluzând 100 milioane de oameni din mai mult de 30 de state ale lumii.

Europa a crescut producția de electricitate din surse regenerabile. Eoliană şi hidroelectrică, peste două treimi din total
Articolul anterior
Un bărbat de 35 de ani a fost bătut și jefuit în propriul apartament din sectorul Ciocana
Articolul următor