Oprah Winfrey victima rasismului!

20110413-oprah-whiteshirt-600x411Vedeta de televiziune Oprah Winfrey a povestit într-o emisiune cum o vânzătoare de la un magazin din Zurich, Elve

separator
ția, a refuzat să-i arate o geantă, din motiv că este prea scumpă pentru ea, gest catalogat de aceasta ca fiind un act de rasism.

Deși putea fi uşor recunoscută, o vânzătoare a reuşit să o umilească,  scrie 20minutes.ch, citat de Agerpres.

„Eram într-un magazin şi i-am spus vânzătoarei că vreau să văd o geantă de pe raft. Mi-a răspuns că este prea scumpă şi a adăugat că poşeta fusese creată pentru Jennifer Aniston. Mi-a recomandat să aleg alta”, a povestit Oprah Winfrey.

Deşi a insistat să i se dea geanta care costa 35.000 de franci, potrivit „Blick”, vânzătoarea a refuzat.

„Îmi venea să ies din magazin, să mă întorc şi să cumpăr tot. M-am gândit însă că vânzătoarea va încasa un comision serios, aşa că am renunţat”, a mai spus Oprah Winfrey.

Opere de artă la Festivalul de gheață din munții Tatra

Sculpturile de gheață au fost principala atracție pentru mai multor turiști din munții Tatra. Cele 20 de sculpturi au fost cioplite de artiști din mai multe țări din Europa în cadrul unui festival internațional. 50 de tone de gheață au fost transformate în opere de artă.

Opere de artă la Festivalul de gheață din munții Tatra

Prin cioplirea mai multor figuri din gheață, sculptorii au îndeplinit una dintre principalele condiții ale festivalului. Iar juriul și turiștii sunt cei care decid care va fi câștigătorul. În amurg, sculpturile au putut fi văzute în deplina lor splendoare, atunci când operele de artă au fost învăluite de mai multe lumini colorate, transmite moldova1.md.

„Aceasta este Ria din Rio, o dansatoare de la carnavalul din Rio de Janeiro.”;

„Această femeie întruchipează valoarea vieții și aduce bucurie fiecărei inimi.”;

„Statuia se numește „Madonna fără chip” și, în opinia noastră, ea este simbolul fetelor din lumea întreagă, obsedate de aspectul perfect, pierzându-se pe sine în acest proces.”;

„O femeie este simbolul vieții, de aceea sunt create frumoasele sculpturi în chipuri de femei în numeroase ipostaze. Femeilor, într-adevăr, trebuie să li se plătească tribut în calitate de mame, partenere, prietene și surori”, spune organizatorul festivalului Lukas Brodansky.Publicitate

Turiștii sunt, realmente, entuziasmați de numeroasele sculpturi și chipuri ale mai multor persoane.

„Ținem pumnii pentru ai noștri, dar și pentru Cehia.”;

„Probabil, Germania și Cehia.”;

„Da, am un favorit – Republica Cehă.”

Juriul spune că sculptorii trebuie să țină cont de niște rigori în acest proces de creație.

„Armonia întregului proces este să ai o idee, o figură, o poziție, un proces”, afirmă membrul juriului Martin Barnáš.

La Festivalul de gheață au participat sculptori din 10 țări, printre care Olanda, Marea Britanie și Germania.

Europa a crescut producția de electricitate din surse regenerabile. Eoliană şi hidroelectrică, peste două treimi din total

Producţia de electricitate din surse de energie regenerabilă în Uniunea Europeană a crescut, în termeni absoluţi, cu aproape 5% din 2020 în 2021, dar consumul brut de electricitate s-a majorat de asemenea, în principal în urma redresării economiei după ridicarea restricţiilor.

parc eolian_n

Ca rezultat, în UE ponderea surselor de energie regenerabilă în consumul brut de electricitate a crescut cu doar 0,1 puncte procentuale (pp), de la 37,4% în 2020 la 37,5% în 2021.

Energia eoliană şi energia hidroelectrică au reprezentat peste două treimi din totalul electricităţii generate din surse regenerabile (37% şi, respectiv, 32%), restul de o treime provenind de la energia solară (15%), biocombustibili solizi (7%) şi alte surse de energie regenerabilă (8%). Sursa cu cea mai rapidă creştere a fost energia solară, care în 2008 reprezenta doar 1% din electricitatea consumată în UE.

Trei sferturi din energia electrică în Austria și Suedia provine din surse regenerabile, arată datele publicate ieri de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

În 2021, mai mult de trei sferturi din consumul brut de electricitate din Austria (76,2%) şi Suedia (75,7%) era generat din surse regenerabile. Aceste state membre UE sunt urmate de Danemarca (62,6%), Portugalia (58,4%), Croaţia (53,5%), Letonia (51,3%), Spania (45,9%), Germania (43,7%) şi România (42,4%).

La polul opus, cea mai scăzută pondere a electricităţii din surse de energie regenerabilă a fost în Malta (9,7%), Ungaria (13,7%), Luxemburg (14,2%), Cehia (14,5%) şi Cipru (14,8%).

sursa

Durerea unei femei din Călărași, după ce singurul fiu i-a fost spulberat de o mașină

O femeie își duce viața în lacrimi, după ce fiul ei a fost spulberat de o mașină. Impactul a fost fatal pentru Nicolae, care avea 29 de ani. ”Fără fiu am rămas ca fără mâini”, spune Zinaida Cebotari din satul Onișcani, raionul Călărași.

Lacrimile o copleșesc de fiecare dată pe Zinaida Cebotari, când aude numele fiului său. Nenorocirea s-a întâmplat acum un an.

„Eu îl așteptam de la lucru pe dânsul, cu borș, și încă mă sunase. ”Mamă, dacă ai făcut borș, pune un pic să se răcească”. Îl aștept, dar parcă ceva nu-mi ajunge. Mă sună: El e mort. Vă spun drept, am început a tremura. Mă bâlbâiam, parcă muțisem, nu știam ce e cu mine”, își amintește femeia.

Totul s-a întâmplat în seara zilei de 31 ianuarie 2022.

„M-au sunat din băieții lui, care erau cu dânsul, că ei veneau de la lucru, ei veneau pe partea aceea pe la Strășeni. La pod la Bravicea s-a întâmplat chestia asta. Lui i-a fost rău, a ieșit din mașină. Dumnezeu știe cum acolo, și au auzit numai „Bah!” și când au ieșit el era deja însângerat și mort deja”, povestește Zinaida Cebotari.

Cu Nicolae, femeia nu ducea lipsă de nimic. Grija lui era mare, așa cum îi era și sufletul. Continuare pe www.jurnal.md.

Elena Vaenga mai slabă cu 10 kg
Articolul anterior
Proiect: Ai mai văzut o mireasă în ghete???
Articolul următor