Opt mame au murit într-un cumplit accident produs în Ialomița, România

Opt mame din comuna Munteni-Buzău și-au pierdut viața în cel mai grav accident înregistrat anul acesta în România, în localitatea Sf. Gheorghe din Ialomița, raportează libertatea.ro.

separator
Acestea lucrau la o rețea de supermarketuri în București și se îndreptau sâmbătă dimineață spre muncă. Celelalte două persoane care au decedat erau conducătorul auto al microbuzului și șoferul TIR-ului, care ar fi adormit la volan și a provocat accidentul. Microbuzul a fost distrus aproape în totalitate.

Cele opt femei, cu vârste între 20 și 50 de ani, lucrau în trei magazine din București, a anunțat chiar retailerul pe pagina oficială de Facebook. Mega Image a promis că va sprijini familiile îndoliate.

„Anunțăm cu regret faptul că, în dimineața zilei de astăzi, am pierdut opt colegi și alți șapte sunt răniți în ceea ce a fost catalogat drept cel mai grav accident rutier din 2019”. (…) Suntem alături de familiile îndurerate și le vom sprijini în toate demersurile necesare”. În acest moment, facem toate demersurile pentru a sprijini familiile îndurerate și ne rugăm ca Dumnezeu să-i odihnească pe cei care și-au pierdut viața și să îi protejeze pe cei care au mai primit o șansă”.

Ulterior, rețeaua de magazine a anunțat că cele trei unități unde lucrau cele opt femeie decedate în accident vor fi închise sâmbătă, iar în companie se vor păstra trei zile de doliu.

Mărturia cutremurătoare a soțului uneia dintre victime

Unul dintre localnicii din Munteni Buzău a povestit pentru Adevărul că femeile mergeau zilnic pe același traseu, dar sâmbătă aceasta a fost ultima călătorie spre serviciu. Șoferul microbuzului avea 42 de ani și era și el din sat, avea un băiat de 16 ani, iar soția lui este asistentă medicală acolo.

„Când m-a sunat de dimineaţă cineva, m-am cutremurat. Au luat microbuzul la ora 05.00 pentru că la 07.00 intrau în tură. La un sfert de oră s-a întâmplat nenorocirea. Şoferul microbuzului, Cosmin, era un om de toată isprava. Nu cred că a greşit el cu ceva. De o viaţă era şofer. Am auzit că şoferul TIR-ului se face vinovat de producerea accidentului. Am aflat că venea de la Târgu Jiu. Plecase de acolo ieri, la ora 16.00, şi condusese toată noaptea. E posibil să fi aţipit la volan din cauza oboselii” a spus omul.

Din cele 17 victime, șapte persoane au avut norocul să scape cu viață.

Ministrul transporturilor din România, Răzvan Cuc, a anunțat că va dispune „razii masive” în urma cumplitului accident de sâmbătă dimineață.

„Va urma o perioadă de razii masive în trafic pentru a depista firmele de transport şi şoferii care nu respectă legea, şi vom aplica noi măsuri drastice în acest domeniu. Am decis să convoc la ora 16:00 un comitet operativ cu toţi factorii de decizie implicaţi pentru a lua măsurile necesare astfel încât asemenea tragedii să nu se mai repete”, a scris Răzvan Cuc pe pagina sa de Facebook.

Ministrul Sănătății, despre șoferii prinși băuți la volan: permisul ar tebui să fie retras pe viață
Articolul anterior
Rona Hartner a învins cancerul, iar azi se mărită cu iubitul francez
Articolul următor
Alte articole interesante