Opt ore la coadă pentru un tub de oxigen. În Mexic, oamenii recurg la soluții dramatice pentru a-și salva rudele bolnave

Oamenii stau opt ore la coadă pentru un tub de Oxigen, în Mexic. Este o soluție salvatoare, însă de multe ori nu este suficientă pentru că îi ajută pe bolnavii de Covid doar pentru o oră.

Cozile interminabile pentru rezervele de oxigen au devenit o obișnuință, în condițiile în care mulți bolnavi urmează tratamentul acasă, deși au forme grave ale bolii.

„Stau aici de opt ore. Stau la coadă de la 10 dimineața, pentru a-mi realimenta tubul de oxigen. E tot mai puțin oxigen. Așa că reducem cantitatea de oxigen folosită de tata, ca să nu rămână fără oxigen până îl umplem pe acesta. Încercăm să-l menținem stabil acasă”, povestește o femeie.
 
„Pentru sora mea stau aici. A ieșit pozitivă la coronavirus. Rezultatul pozitiv a venit acum trei zile și se simte tot mai rău. Temperatura s-a schimbat brusc, ea nu a mai avut oxigen și starea ei s-a înrăutățit. Astăzi, s-a trezit și mai rău. Așa că am venit pentru un tub de oxigen, suntem aici de la ora 4 dimineața”, adaugă alta.

Cele mai populate zone, precum capitala Ciudad de Mexico, unde trăiesc 23 de milioane de persoane, sunt cele mai afectate de pandemie.

Guvernul mexican a lansat pe 24 decembrie o campanie de vaccinare a personalului medical care intră în contact cu pacienţii cu Covid-19 cu doze furnizate de Pfizer/BioNTech.

De asemenea, guvernul mexican a încheiat acorduri cu CanSinoBio pentru livrarea a 35 de milioane de doze de vaccin şi are în vedere achiziţionarea a 24 de milioane de doze de vaccin rusesc Sputnik V imediat ce acesta va fi autorizat în Mexic.

Mexicul face, de asemenea, parte din programul COVAX, creat de OMS pentru distribuirea de vaccinuri anti-Covid către ţările defavorizate, ceea ce ar trebui să-i ofere acces la 51,6 milioane de doze suplimentare.

sursa: www.digi24.ro

Cel mai mare amfiteatru în aer liber din țară se schimbă la față! Pe teritoriul Teatrului Verde va fi amenajat și un pavilion unde vor fi crescuți fluturi

Primăria Chișinău continuă lucrările de reparație și modernizare a celui mai mare amfiteatru în aer liber din republică.

Actualmente se lucrează la reparația exterioară a clădirii teatrului (fațadei), este reparat acoperișul scenei, sunt vopsite scaunele, sunt instalate 5 porți la toate intrările în parc, se lucrează la instalarea unui grup sanitar modular, este amenajată intrarea centrală în teatru și sunt reparate scările de acces. Este instalată și rampă pentru persoanele cu necesități speciale.

La fel, la Teatrul Verde este amenajat un pavilion expozițional de agrement, unde vor fi crescuți fluturi.

Amintim că acum doi ani, Primăria Capitalei a inițiat lucrări de reparație a teritoriului Teatrului Verde. Au fost schimbate scaunele, pavată zona de spectatori, amenajat spațiul verde și curățați copacii.

Operațiunea VITEZA, mii de încălcări comise de șoferi

Timp de o săptămână, polițiștii INSP au fixat peste 5 mii de încălcări rutiere comise de șoferi, anunță Poliția.

Operațiunea (acțiune sub egida #ROADPOL) are scopul diminuării numărului de accidente rutiere, dar şi sporirea nivelului de disciplină al participanților la trafic.

În premieră, Poliția Națională a fost dotatăcu cinci bărci de patrulare de către Autoritatea Polițienească Suedeză

În premieră, Poliția Națională a fost dotată de către Autoritatea Polițienească Suedeză cu cinci bărci de patrulare.

Timp de trei zile, 9 angajați ai subdiviziunilor Poliției Naționale, precum și reprezentanți ai altor entități ale MAI, au fost instruiți în utilizarea bărcilor cu motor.

Ulterior, aceștia vor putea interveni în cadrul activităților de supraveghere și intervenție în zonele acvatice.

Instruirile au avut loc sub îndrumarea specialiștilor suedezi, care au furnizat cunoștințele și abilitățile necesare pentru operarea eficientă a acestor mijloace de transport pe apă.

Astfel, vom extinde capacitatea operațională a angajaților poliției, facilitând intervenția rapidă și eficientă în situații de urgență.

Drama femeii care încearcă de 3 ani sa demonstreze că e în viață și nimeni nu vrea s-o creadă
Articolul anterior
Ce înseamnă de fapt eficacitate 95% a vaccinului anti-Covid?
Articolul următor