Orașul Brașov, acoperit de zăpadă. Utilajele de deszăpezire fac cu greu față intervențiilor

În județul Brașov a nins abundent în cursul nopții, iar stratul de zăpadă a ajuns în câteva ore la 20 de centimetri. Continuă să ningă, sunt blocaje în trafic, iar utilajele de deszăpezire fac cu greu față intervențiilor, dar și șoferilor care au derapat sau nu au mai putut înainta.

Brașov, acoperit de zăpadă: TIR-uri și mașini blocate

Traficul este îngreunat miercuri dimineață pe mai multe drumuri importante din țară. Se circulă cu dificultate după ce a nins în mai multe județe, deși ne aflăm în mijlocul primăverii. Astfel, zăpada le dă bătăi de cap șoferilor care trec prin Comarnic, Sibiu sau Curtea de Argeș, transmite Digi24.ro.

Cea mai dificilă situație este în județul Brașov. Ninge și în județele Sibiu, Harghita, Mureș, Covasna.

În acest moment este în vigoare un cod galben de vânt intens și ninsori însemnate care vizează zona Carpaților Orientali și Meridionali până la ora 18:00.

Prefectul județului Brașov: Suntem în alertă

Prefectul județului Brașov, Cătălin Văsîi, a declarat la Digi24 că nu este prima oară când ninge atât de puternic în județ, în aprilie, că s-a așteptat la asta și că din acest motiv, contractele cu firmele de deszăpezire nu au fost încheiate.

El a spus că nu sunt drumuri blocate, dar că se așteaptă să continue să ningă și după ora 18.00, când ar urma să iasă din vigoare codul galben emis de meteorologi.

În Brașov, Sibiu, Harghita, Mureș, Covasna acționăm cu 60 de utilaje. Acum, trebuia să vorbim de repararea lor, nu despre deszăpezire, dar ne-am pregătit de zilele trecute, avem material antiderapant.

La fenomenele meteo ne așteptam, problema e cu mașinile care derapează sau se pun de-a curmezișul drumului, pe acolo nici utilajele nu pot trece, trebuie să se oprească să îi ajute ceea ce ia din timpul de deszăpezire”, a spus Eleckes.

Un moldovean a pornit la drum cu testul Covid pozitiv. În autocar mai erau 20 de pasageri
Articolul anterior
Glume acide la Jara Music Awards. Olga Buzova a numit-o ,,крыса” pe Xenia Sobchak
Articolul următor
Alte articole interesante