Orașul în care va deveni ilegal să te uiți în telefon în timp ce mergi pe stradă

Un oraș din Japonia le-ar putea interzice prin lege locuitorilor să se uite la telefon în timp ce merg pe stradă. În orașul Yamato, din zona centrală a Japoniei acest lucru poate deveni ilegal, transmite Daily Mail.

separator
Consilierii orașului urmează să voteze o propunere de interzicere a acestei activități, după ce, conform informațiilor, cercetările au arătat că mulți oameni se uitau la telefoanele lor în timpul mersului.

Cercetătorii au observat că din 6.000 de oameni care au trecut pe lângă două gări din Yamato, 12% dintre ei se uitau în telefoanele lor. Astfel, acest lucru i-a determinat unii politicieni din oraș să propună interzicerea activității.

Tot ei au mai adăugat că s-a înregistrat o creștere a persoanelor rănite, ca urmare a faptului că erau distrase de telefon în timp ce mergeau pe stradă.

Dacă se va vota în iunie această lege, Yamato va deveni primul oraș din Japonia care le va interzice oamenilor să se uite în telefon în timp ce se deplasează. În cazul în care noua lege va fi aprobată, aceasta va intra în vigoare de la 1 iulie.

Sursa

O tânără din Moldova a fost transportată cu un echipaj Smurd de la Chișinău la București
Articolul anterior
Colectare de fonduri pentru o casă în care vor locui copiii Marianei Cernenco
Articolul următor
Alte articole interesante