Orașul în care va deveni ilegal să te uiți în telefon în timp ce mergi pe stradă

Un oraș din Japonia le-ar putea interzice prin lege locuitorilor să se uite la telefon în timp ce merg pe stradă. În orașul Yamato, din zona centrală a Japoniei acest lucru poate deveni ilegal, transmite Daily Mail.

separator
Consilierii orașului urmează să voteze o propunere de interzicere a acestei activități, după ce, conform informațiilor, cercetările au arătat că mulți oameni se uitau la telefoanele lor în timpul mersului.

Cercetătorii au observat că din 6.000 de oameni care au trecut pe lângă două gări din Yamato, 12% dintre ei se uitau în telefoanele lor. Astfel, acest lucru i-a determinat unii politicieni din oraș să propună interzicerea activității.

Tot ei au mai adăugat că s-a înregistrat o creștere a persoanelor rănite, ca urmare a faptului că erau distrase de telefon în timp ce mergeau pe stradă.

Dacă se va vota în iunie această lege, Yamato va deveni primul oraș din Japonia care le va interzice oamenilor să se uite în telefon în timp ce se deplasează. În cazul în care noua lege va fi aprobată, aceasta va intra în vigoare de la 1 iulie.

Sursa

Omagiu pentru eroii Ucrainei. Pictura murală realizată în centrul orașului Kiev

În centrul orașului Kiev în Ucraina pe o clădirile administrativă  a fost realizată o pictură murală care îi comemorează pe toți cei care au murit în timpul războiului.

Omagiu pentru eroii Ucrainei. O pictură murală a fost realizată în centrul orașului Kiev

Pictura murală îl înfățișează pe eroul Ucrainei, Alexandr Mațievschi, soldatul cu cetățenie moldovenească executat de ruși, transmite publika.md. Mațievschi a rostit „Glorie Ucrainei!”, după care a fost executat mișelește de militarii ruși.

Omagiu pentru eroii Ucrainei. O pictură murală a fost realizată în centrul orașului Kiev
Omagiu pentru eroii Ucrainei. O pictură murală a fost realizată în centrul orașului Kiev

Prinţul William şi Kate au publicat o fotografie cu ocazia aniversării a 12 ani de căsătorie

Prinţul William şi soţia sa, Kate, au postat o fotografie online cu ocazia aniversării a 12 ani de căsătorie, relatează agerpres.ro.

Imagine de colecție cu Prințul William și Kate Middleton. Cum s-au afișat  cei doi la 12 ani de la căsătorie - Fanatik.ro

Fotografia, realizată în comitatul Norfolk într-o zi însorită anul trecut, îi arată pe cei doi pe biciclete.

William poartă ochelari de soare, blugi şi o cămaşă albastră, iar Kate este îmbrăcată într-o cămaşă albă şi blugi, iar pe cap are o pereche de ochelari de soare.

Fotografia a fost postată pe contul oficial de Twitter al cuplului, cu mesajul simplu „12 ani” şi un emoticon în formă de inimă.

William şi Kate s-au căsătorit la Westminster Abbey pe 29 aprilie 2011, după o relaţie de opt ani.

Căsătoria celor doi a fost evenimentul regal al anului 2011, la care au participat 2.000 de invitaţi.

Aproape 25 de milioane de persoane din Marea Britanie au urmărit ceremonia transmisă în direct la televizor, cu o audienţă la nivel global estimată la două miliarde de telespectatori.

După 12 ani, cuplul are trei copii, prinţul George, în vârstă de nouă ani, prinţesa Charlotte, şapte ani, şi prinţul Louis, de cinci ani.

„Aveți ceva interzis”. Farsa făcută lui Pasha Parfeni la aeroport, în timp ce lua avionul să zboare în Marea Britanie

Interpretul Pasha Parfeni a zburat astăzi în Marea Britanie, unde va reprezenta R. Moldova la concursul „Eurovision 2023”, cu piesa „Soarele și Luna”.

VIDEO // Farsa făcută lui Pasha Parfeni la Aeroport, în timp ce lua avionul să zboare în Marea Britanie, unde va reprezenta R. Moldova la concursul „Eurovision”: „Aveți ceva interzis”

În timpul controlului de la Aeroportul Internațional Chișinău, până a ajunge în avion, Pasha Parfeni a fost „reținut” de către o angajată a Poliției de Frontieră, care i-a spus că are „ceva interzis” în rucsacul său.

În timpul controlului repetat, Pasha a descoperit printre lucrurile sale o cutie stranie, iar în cutie – o brățară pe care scria „Soarele și Luna”.

„Este un cadou din partea Poliției de Frontieră. Vă dorim succes și să veniți cu rezultate frumoase acasă”, i-a urat polițista de frontierăm scrie ziarnational.md.

Suprins, Pasha Parfeni și-a pus imediat brățara pe mână, a îmbrățișat polițista, a mulțumim instituției pentru gest și a promis că va purta cadoul.

Pasha Parfeni va urca al 10-lea pe scena de la Liverpool în prima semifinală, care se va desfăşura pe 9 mai.

Alături de Republica Moldova vor concura în prima semifinală reprezentanţii din Croaţia, Irlanda, Letonia, Malta, Norvegia, Portugalia, Serbia, Azerbaidjan, Cehia, Finlanda, Israel, Olanda, Elveţia, Suedia.

Finala concursului va avea loc pe 13 mai.

O tânără din Moldova a fost transportată cu un echipaj Smurd de la Chișinău la București
Articolul anterior
Colectare de fonduri pentru o casă în care vor locui copiii Marianei Cernenco
Articolul următor