Orașul natal al lui Zelenski, sub ape. Peste o sută de case, inundate după un atac rusesc cu rachete

Opt rachete rusești au lovit miercuri orașul ucrainean Krivoi Rog (regiunea Dnipropetrovsk, sudul-estul țării), acestea fiind îndreptate spre structuri hidraulice, spun oficiali ucraineni, care avertizează că, în urma daunelor provocate acestor structuri, nivelul apelor râului Inguleț a început să crească. În est, armata ucraineană a anunțat că a mutat linia frontului în Donbas, după succesul înregistrat în Harkov, scrie libertatea.ro.

Un grup de 120 de parașutiști ucraineni a fost neutralizat în regiunea Herson, susțin rușii

O încercare de debarcare a trupelor ucrainene pe Kinburn Spit din Marea Neagră, miercuri seară, a fost respinsă de armata rusă, a declarat șeful adjunct al Administrației rusești din regiunea Herson, Kirill Stremousov. Pușcașii marini ucraineni ar fi încercat să ajungă pe Kinburn Spit, de pe teritoriul regiunii Herson, cu cinci bărci cu motor. Aceștia „au fost imediat distruși de Ministerul Apărării al Federației Ruse”, a spus Kirill Stremousov.

„Adevărul este că o încercare de a debarca trupe aici este doar o sinucidere. Regimul Zelenski și-a trimis pur și simplu soldații la moarte sigură. Nu au avut nicio șansă să captureze ceva pe pământul nostru”, a spus Kirill Stremousov.

Ucrainenii au aruncat în aer un baraj pentru a scădea nivelul apei care amenința să inunde Krivoi Rog

În regiunea Dnipropetrovsk, un baraj din regiunea Chornohorka a fost aruncat în aer în noaptea de miercuri spre joi pentru a scădea nivelul apei, care a crescut critic pe râul Inguleț după atacul cu rachete al trupelor ruse, a anunțat șeful administrației militare Krivorizka, Oleksandr Vilkul.

„Noaptea a fost luată o listă mare de măsuri, pornind de la două detonări ale barajului din regiunea Chornohorka în vederea creșterii capacității de transport și terminând cu lucrări de inginerie majore”, a menționat Oleksandr Vilkul. Oficialul ucrainean a raportat că lichidarea consecințelor atacului rusesc cu rachete continuă, debitul de apă a scăzut, iar nivelul apei în zonele inundate a început să scadă.

112 locuințe private și case de vacanță au fost inundate în Gdantsivka și Matrenivka, cartierul Inguleț din Krivoi Rog, iar oamenii au fost evacuați.

Zelenski: Atacul cu rachete de la Krivoi Rog, un alt motiv pentru care Rusia va pierde

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a acuzat Rusia că a lansat un atac asupra barajului de la acumularea Karachunivske, un obiectiv care nu are nicio valoare militară, precizând că armata rusă va rămâne pentru totdeauna în memoria oamenilor ca una teroristă, care va pierde nu numai războiul purtat împotriva Ucrainei, ci și istoria însăși.

„Atacul vostru cu rachete de astăzi, proiectile ruseşti care au ţintit Krivoi Rog, barajul de la acumularea Karachunivske, obiective care nu au nicio valoare militară deloc, lovind de fapt sute de mii de cetăţeni de rând, este un alt motiv pentru care Rusia va pierde. Şi nu doar acest război, ci istoria însăşi. Istoria este scrisă de oameni, niciodată de sălbatici”, a declarat Volodimir Zelenski.

Volodimir Zelenski a subliniat că singura ieşire pentru soldaţii ruşi este să se predea forţelor ucrainene, ”singura opţiune care le garantează viaţa şi o atitudine în conformitate cu toate convenţiile”.

Locuitorii din Krivoi Rog, rugați să se evacueaze. Există risc de inundații, după ce rușii au distrus un baraj de pe Inhuleț

Nivelul apei din râul Inguleț a crescut ca urmare a atacului cu rachete asupra instalațiilor hidrotehnice din Krivoi Rog, așa că locuitorii unor străzi din orașul ucrainean sunt rugați să evacueze până când consecințele accidentului vor fi eliminate, a transmis șeful administrației militare Krivoi Rog, Oleksandr Vilkul. „Dragi cetățeni din Krivoi Rog, astăzi rușii au comis un alt act terorist. A lovit o structură hidrotehnică foarte mare din Krivoi Rog cu opt rachete de croazieră”, a scris Oleksandr Vilkul.

Oficialul ucrainean a subliniat că situația este sub control, toate serviciile sunt implicate pentru eliminarea accidentului. Dar nivelul apei din râul Inguleț a crescut. Așadar, pentru a evita riscurile inutile, a făcut apel la locuitorii unor străzi din cartierele orașului Krivoi Rog să se autoevacueze. Potrivit lui Vilkul, locuitorii vor fi transportați cu autobuzele transportului în comun la școli și grădinițe, unde vor sta până la lichidarea consecințelor inundațiilor.

Cauza oficială a morții a Reginei Elisabeta a II-a. Ce scrie în certificatul de deces

National Records of Scotland a dat publicității joi certificatul de deces al Reginei Elisabeta a II-a și, potrivit acestuia, ea a murit de bătrânețe.

Cauza oficială a morții a Reginei Elisabeta a II-a. Ce scrie în certificatul de deces

În certificat sunt precizate data morții – 8 septembrie – și locul – Castelul Balmoral din Scoția, potrivit BBC, citează digi24.ro.

Documentul a fost semnat de fiica ei, Prințesa Anne. Moartea Reginei a fost înregistrată în Aberdeenshire, pe 16 septembrie, de către grefierul șef al Scoției, Paul Lowe.

În certificatul de deces au fost menționate și numele părinților ei, regele George al VI-lea și Elizabeth Bowes-Lyon.

În seara de 8 septembrie, Palatul Buckingham a transmis un comunicat prin care anunța moartea Reginei Elisabeta a II-a, după 70 de ani de domnie: „Regina a murit în pace în această seară, la Balmoral”.

Cel mai celebru boxer rus a primit ordin de mobilizare: „Voi merge să-mi iau citația”

Parlamentarul rus Nikolai Valuev, fost boxer profesionist și campion mondial WBA la categoria grea, a declarat presei din Rusia că a primit o convocare la centrul de recrutare pentru a merge pe frontul din Ucraina, scrie presa digi24.ro

 Cel mai celebru boxer rus a primit ordin de mobilizare. Actualul deputat: „Voi merge să-mi iau citația”

„A venit la toți (citație pentru mobilizare – n.red.) și mie mi-a venit și voi merge la comisariat. Colegii mei sunt foarte bravo. Cine este înregistrat în Duma de Stat, a primit citația aici, la mine a venit acasă și trebuie să merg acolo, dar încă n-am reușit, am avut foarte multe ședințe în afara orașului. Citația mi-a venit chiar înainte de plecarea în Donbas și eu nu eram acasă, dar săptămâna viitoare voi merge, obligatoriu, să mă prezint la comisariatul militar”, a declarat Nikolai Valuev.

Cine este Nikolai Valuev

Nikolai Valuev a devenit cunoscut în lumea boxului mai ales pentru greutatea și înălțimea sa (2,13 m și 150 de kg). A boxat la categoria grea timp de 16 ani, între 1993 și 2009.

A fost campion mondial între 2005 și 2007 și în 2009, dar a pierdut titlul mondial în fața britanicului David Haye în așa-numita luptă „David Vs Goliat”.

După ce s-a pensionat în 2009, Valuev a intrat în politică și s-a alăturat partidului Rusia Unită al lui Vladimir Putin. În 2011 a devenit membru al Dumei de stat din Rusia.

O controversă la începutul carierei sale politice a fost legată de faptul că a fost nevoie să i se facă un scaun special în care să stea atunci când mergea la parlament, având în vedere mărimea lui uriașă.

În 2010, medicul lui Valuev a spus că îl trata pentru „probleme grave ale oaselor și articulațiilor”.

A fost nevoit să sufere două operații care au necesitat șase luni pe margine și a confirmat în 2013 că sfatul medicului este principalul motiv pentru care nu s-ar întoarce în ring. Presa britanică observă însă că acest lucru nu a împiedicat armata rusă să-l cheme pe front.

A fost lansat cel de-al patrulea episod al serialului „Lost in Moldova”. Americanul explorează piața centrală și gustă vinul moldovenesc

A apărut al patrulea episod al serialului „Lost in Moldova”, o producție cinematografică realizată de Volt Cinematography, producătorii fiind Vlad Bolgarin și John Lewis. Serialul este inspirat de experiența lui John, un tânăr american, care în tinerețe a fost voluntar la Corpul Păcii timp de doi ani în orașul Edineț din nordul țării.

În acest episod americanul merge la piața din oraș, în încercarea de a procura legume și fructe autohtone și gustă vinul moldovenesc, transmite www.diez.md.

În serial apar actori moldoveni precum Dumitru Mamei și Olga Guțu-Cucu, dar și tânăra Loredana Sandu, cu toții fiind îndrumați de regizorii Vlad Bolgarin și Călin Laur. Pentru proiect au fost strânse fonduri din toată lumea, suma fiind de 14 000 de dolari.

Eroul principal, Diego, este jucat de Kenny Grimble Jr. din Los Angeles.

Moldoveanca Anastasia Nichita s-a calificat în finala Campionatului Mondial de la Belgrad
Articolul anterior
Jucătorii de la Manchester, pe stadionul Zimbru. Ce spun despre adversara lor, Sheriff
Articolul următor