Primăria a decis: Cadrele didactice din municipiul Chișinău vor activa de la domiciliu

Primăria municipiului Chișinău informează că începând de luni, 16 martie, a.c., cadrele didactice din municipiul Chișinău nu vor merge în instituțiile de învățământ, dar vor munci la domiciliu. Decizia a fost luată astăzi de către Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică, în contextul situaţiei epidemiologice nefavorabile prin infecţia cu COVID-19 în Republica Moldova.

separator
Cadrele didactice şi cele auxiliare urmează să monitorizeze zilnic starea sănătăţii în rândul copiilor/elevilor prin telefon sau alte mijloace tehnice de comunicare.

Totodată, instituţiile de învățământ școlar și preșcolar vor raporta zilnic Direcției generale educație, tineret și sport dinamica situaţiei epidemiologice în rândul copiilor/elevilor şi angajaţilor.

Actualmente, profesorii sunt îndemnați să propună elevilor utilizarea eficientă a timpului prin diverse activităţi de consolidare, aprofundare şi dezvoltare a competenţelor specifice la disciplinele şcolare;

– lecturi recomandate la disciplinele şcolare;
– vizionări de filme cu sarcini de analiză;
– analiza ştirilor tv/radio/net după algoritm stabilit;
– elaborarea de produse desenate/aplicate;
– croşetare, broderie, aplicaţii ş.a.

De menționat că Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării este în proces de elaborare a unui sistem centralizat privind modul de organizare a procesului de învăţământ la distanţă, care va constitui recuperarea orelor de studiu.

În context, este reiterat apelul de a nu ieşi din casă fără necesitate stringentă.

În Moldova se închide tot. Rămân deschise doar farmaciile, magazinele cu produse alimentare și benzinăriile
Articolul anterior
Anunț! Victoriabank extinde perioada de grație pentru Cardurile de Credit
Articolul următor
Alte articole interesante