Orfană și cu un copil în brațe, la doar 16 ani. Visul Elenei este să-și crească mare fetița

Misiunea Socială „Diaconia” a lansat campania de Crăciun „În brațele mamei”. Campania își propune să sensibilizeze societatea față de problema mamele orfane, minore și din alte categorii de risc. În această perioadă veţi avea ocazia să cunoaşteţi poveşti de viaţă impresionante ale unor mame, care actualmente sunt ajutate să depăşească situaţia de criză în Centrul Maternal.

separator
Elena are doar 16 ani și acum trei luni a ajuns în Centrul Maternal. Tot de trei luni este mama Anișoarei, o fetiță brunetă cu ochi mari albaștri.

Are o istorie de viață tristă, Elena avea doar două luni când tatăl ei a decedat și a rămas doar cu mama. A  început să lucreze la o vârstă fragedă pentru a putea să fie cât mai independentă și a putea să își ajute mama. Așa a făcut cunoștință cu tatăl copilului ei.

Povestește cu naivitate cum a început totul, cum avea grijă de ea și cum îi promitea că vor fi împreună toată viața. La acel moment a decis că vrea să facă o familie cu acest om, poate prea rapid, dar spune că pentru prima dată a simțit că cineva are grijă și nevoie de ea.,,Mi-a făcut cunoștință cu familia lui și m-a prezentat ca viitoarea lui soție. Eu am avut încredere în ce spune, dar după ce am început să locuim împreună, a început foarte des să consume alcool. Când am înțeles că trebuie să plec de acolo eram deja însărcinată.  

În Centrul Maternal a ajuns la recomandarea medicilor de la maternitate. A intrat pe poarta Centrului cu ochii speriați și cu o fetiță de 2.800 kg în brațe. Acum ambele sunt bine, hotărâte să lupte pentru ca să fie împreună.Deși au trecut 3 luni, tatăl micuței nu s-a interesat de copilă, nici nu a făcut vreun pas să o ajute cu ceva.

„Nici nu am nevoie. Eu o să izbutesc și singură să-mi fac viitorul împreună cu copilița mea. Cât de greu îmi va fi, dar nu o abandonez. Cel mai tare vreau să devin om, să se mândrească fiica mea cu mine și să îi pot oferi tot de ce va avea nevoie”, susține tânăra.

La fel ca și în cazul celorlalte istorii din proiect, este nevoie de timp și efort comun pentru a o ajuta să-și păstreze copilul alături și să depășească provocările vieții.

Toți cei care doresc să o susțină pe Elena, dar și pe celelalte 9 mame aflate la moment în Centrul Maternal, aceasta este lista necesităților: ustensile de bucătărie, biberoane pentru copilași, tehnică de bucătărie, umbrele pentru mame, storcătoare pentru sâni etc.

Toţi cei care au posibilitatea să facă o donaţie, din orice colţ al lumii, pot utiliza platforma edonaţii.

La fel puteți dona prin terminalele de plată, iar produsele de igienă și alte tipuri de donație pot fi aduse direct la sediul Centrului Maternal, str.Criuleni 22, Poșta Veche. Pentru detalii puteți apela la numărul de telefon: 069 474 814 – Anna Ceban.  

Record de temperatură, în Rusia. Iarnă fără zăpadă şi ghiocei înfloriţi
Articolul anterior
Rugby-ul francez e în doliu, după decesul fostului internaţional Ibrahim Diarra, în vârstă de 36 ani
Articolul următor
Alte articole interesante