Orice domnișoară are șansa să devină Miss! Olga Leca ne povestește cum a fost experiența ei

Mai multe tinere au făcut furori zilele trecute la unul din cele mai mediatizate concursuri de frumusețe din țară ,,Miss Moldova 2019”. Fetele au defilat pe podium etalându-și calitățile fizice și siluetele de model, în costume de baie, rochii elegante și ținute tradiționale. Din cele aproape 300 de tinere care s-au înscris în concurs, doar 28 au ajuns în finală, iar una dintre ele este Olga Leca, o tânără absolventă a Facultății de Litere la Universitatea de Stat ,,Dimitrie Cantemir”.

separator

Olga este originară din satul Oxentea, raionul Dubăsari. Ea este pasionată de lectură, muzică și dans, iar totodată iubește să facă acte de caritate, ceea ce o face o femeie împlinită. Tânăra ne-a povestit ce a motivat-o să participe la concursul de frumusețe și să devină una dintre finaliste, ce a însemnat această experiență pentru ea și cum i-a schimbat viața și aspirațiile de viitor.Olga a hotărât să participe la concurs fiind susținută de părinți, rude și prieteni. Și-a dorit să obțină noi experiențe frumoase și, nu în ultimul rând, șansa de a-și spori încrederea în sine.

,,Încurajarea de a participa a venit din partea celor care mă cunosc și care mi-au crescut ideea că merit să fiu următoarea ,,Miss Moldova””, mărturisește Olga.

Concurenta s-a simțit liberă în scenă, având doar emoții pozitive. Echilibrul și libertatea se datorează ieșirilor sale anterioare, pe scenă, alături de ansamblul etnofolcloric ,, Crenguță de iederă” din care face parte deja de 4 ani.Pentru a participa în concurs, fetele au trecut prin mai multe etape de selecție. La primul casting, membrii juriului au făcut cunoștință cu fiecare dintre participante. Fetele calificate în castingul final au susținut mai multe probe în fața comisiei de jurați, iar 28 dintre ele au acces în marea finală. .

Timp de 2 săptămâni, finalistele au făcut pregătiri minuțioase zi de zi: defilare pe tocuri, atitudine în prezentare, dans sportiv. De asemenea, fetele au avut posibilitatea să îmbine utilul cu plăcutul. Acestea au avut zile în care s-au pozat, au filmat diferite secvențe pentru fiecare probă în parte, iar într-una din zile au făcut o tură la Orheiul Vechi pentru filmări în aer liber. Concurentele au reușit să lege prietenii, să petreacă timpul interesant, să își ofere sfaturi unele altora și să se încurajeze reciproc.

Olga are câteva sfaturi pentru toate domnișoarele care doresc să urce pe podium:

,,Le urez să fie puternice pe tot parcursul pregătirilor, dar și la concursul propriu-zis, să ia tot ce este mai bun din această experiență și să nu încerce să fie că alte fete, ci să fie încrezute în propriile forțe și calități. Cât despre mine: ,,Nu mă aflu acolo unde ar trebui să fiu, încă nu sunt ceea ce mi-aș dori să ajung, dar nu sunt nici ceea ce am fost. Nu am învățat cum să reușesc, dar am învățat cum să continui. Aceste cuvinte mă definesc și cu ele trăiesc fiecare clipă”.

Olga nu are multe vise, dar pentru câteva din ele este decisă să muncească din greu, fie că este vorba de modeling, concursuri de frumusețe sau cariera profesională.

Autor: Nigora Ursu

Lasagna cu spanac, rețetă de sezon!
Articolul anterior
Un nou cod galben de averse puternice, grindină și vijelie
Articolul următor
Alte articole interesante