Pacientă din Moldova, externată de medici cu ropote de aplauze

Prima pacientă care a ieşit învingătoare în lupta cu Covid-19 tratată la Spitalul Ministerului Sănătăţii a fost externată. Femeia a fost petrecută acasă de medici cu ropote de aplauze.

separator
„Succes şi sănătate! Vă doresc să nu mai ajungeţi niciodată la spital! Voi face tot posibilul ca asta să nu se întâmple! Vă mulţumesc. Sănătate vă urez. Vă mulţumesc pentru tot.”

Inga este din Chişinău, are 28 de ani și a ajuns la spital acum două săptămâni, cu tuse, slăbiciuni şi temperatura ridicată. A sperat până în ultimul moment că rezultatul testului va fi negativ. „Nu am avut contact cu persoane infectate. Poate că am avut, dar nu am bănuit. Intuiesc că m-am infectat în transportul public. În troleibuz sau autobuz”, spune tânăra, într-un reportaj realizat de publika.md.

„Este foarte greu, fiindcă suntem izolaţi de la familie, de la copii, de la nepoţi. Este o perioadă nu aşa de liniştită. Dar lucrul este lucru şi trebuie să luptăm pentru sănătatea oamenilor.”, a declarat Ina Tovița, medic.  Cei din prima linie de risc le cer oamenilor să dea dovadă de responsabilitiate şi să respecte recomandările autorităţilor. Astfel, munca le va fi mai uşoară.

„Doar din nerespectarea acelor reguli, se măresc numărul de pacienţi din Republica Moldova. Toţi la maxim să poarte măştile respective, toţi la maximum să respecte distanţa dintre oameni. Toţi la maxim la primele simptome să se adreseze la medicul de familie. Este foarte important”, a menționat Gheorghe Ţurcanu, directorul Spitalului Clinic al Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale. În prezent, la Spitalul Clinic al Ministerului Sănătăţii sunt internaţi 164 de pacienţi diagnosticaţi cu noul tip de coronavirus.

În Chișinău, cumpărătorii care ies din supermarketuri aruncă la întâmplare mănușile de unică folosință
Articolul anterior
O femeie de 54 de ani a decedat la Spitalul Clinic Republican
Articolul următor
Alte articole interesante