Pacienta infectată cu coronavirus a fost internată la Spitalul Clinic Republican

Femeia infectată cu virusul Covid-19 a fost internată la Spitalul Clinic Republican. Deși autoritățile au declarat că au pregătit condiții speciale pentru pacienții cu coronavirus, acestea au fost nevoite să transfere 16 pacienți din secția Terapie intensivă și Chirurgie Septică, etajul 14, pentru a o interna pe pacienta cu noul tip de coronavirus.

separator
Azi dimineață în cadrul ședinței de la Guvern ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a menționat că pacienta este internată într-o instituție medical strategică, fără să specifice că este vorba de Spitalul Republican, ci nu de Spitalul pentru boli infecțioase „Toma Ciorbă” unde au fost pregătite toate condițiile pentru asemenea cazuri.

Secția în care se află pacienta a intrat în carantină, iar cei 16 pacienți care se aflau în ea au fost transferați în alte secții, scrie deschide.md.

Amintim că Ministerul Sănătății a încurcat cursa avionului în care era moldoveanca testată pozitiv cu coronavirus. Inițial, se spunea că moldoveanca a zburat cu cursa Bologna-Chișinău, mai apoi Milano-Chișinău.

Covid-19: Italia pune în carantină 16 milioane de oameni
Articolul anterior
Generația egalitate pledează contra violenței în bază de gen
Articolul următor
Alte articole interesante